Wij Techniek houdt talent aan de slag

Om vakmensen aan het werken en aan het leren te houden, heeft Wij Techniek maatregelen ontwikkeld. Hiermee hoeft niemand tijdens rustige tijden stil te staan.

Workshop Sterk in je werk - Medewerker technische installatiebranche

Bestaande en tijdelijke regelingen

De maatregelen rondom het coronavirus raken de technische installatiebranche hard. De gevolgen zijn groot voor alle vakmensen in de branche. Daarom ondersteunt Wij Techniek je waar mogelijk met bestaande en tijdelijke regelingen. Houd deze website in de gaten voor ons actuele aanbod, dat zeker in deze moeilijke tijd interessant voor je kan zijn.

Alle vakmensen

Voor reguliere medewerkers hebben we de volgende maatregelen:

 • Collegiale in- en uitleen
  Wij Techniek helpt bij het ‘uitlenen’ van medewerkers aan collega-bedrijven. Laat ons via de arbeidsmarktscan weten of je personeel zoekt of juist tijdelijk over hebt, zodat wij regionale partners en andere partijen aan elkaar kunnen koppelen. We zorgen voor de juiste contacten en een goede start voor de medewerker op zijn/haar tijdelijke nieuwe werkplek. 
 • Extra budget voor ontwikkeling
  Er zijn verschillende mogelijkheden om trainings-, opleidings- en andere ontwikkelingsactiviteiten te kunnen financieren.

Beroeps Begeleidende Leerweg

Speciaal voor BBL-studenten hebben we de volgende maatregelen:

 • Praktijkscholing
  Bedrijven kunnen een financiële tegemoetkoming ontvangen als zij een andere vorm van praktijkscholing bieden op werk of praktijkwerkplaats. Die vergoeding krijgen zijn voor activiteitendie BPV-plekken (beroepspraktijkvorming) behouden, beschermen of creëren.  
 • Collegiale in- en uitleen

  Wij Techniek ondersteunt bij het ‘uitlenen’ van studenten aan andere erkende leerbedrijven. Wij zorgen voor de juiste contacten en een goede start voor de student op zijn/haar tijdelijke nieuwe werkplek.
 • Ondersteuning van-werk-naar-werk-trajecten
  In het uiterste geval dat het voor een werkgever onmogelijk is om zijn/haar student te behouden, ondersteunen wij bij het van-werk-naar-werk-traject. 

Advies op afstand

Heb je vragen over ondersteuning van je vakmensen, of lopen er activiteiten waar je advies over wilt? De regiomanagers, branchecoaches en adviseurs arbeidsmarkt denken mee hoe je in deze moeilijke tijd toch kunt blijven ondernemen. Ze komen nu niet fysiek bij je langs, maar nemen telefonisch of via beeldbellen contact op. 

Wil jij in werken aan je ontwikkeling, maar weet je niet goed hoe je dat het beste aan kunt pakken?  Maak dan een afspraak met een van onze ontwikkelcoaches. In een 1-op-1-videogesprek ga je samen met een loopbaanexpert aan de slag met jouw toekomst.

Vragen over het Wij Techniek aanbod? 

Bel 0800 – 88 55 885 of stuur een mail naar support@wij-techniek.nl

0800 – 88 55 885 support@wij-techniek.nl