Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

Wanneer een BBL-student niet in de praktijk kan leren, dan kan hij/zij de opleiding niet verder volgen. Dat moeten we voorkomen. Daarvoor zijn onze steunmaatregelen voor BBL-studenten.

003 Rdehaas076

Onderstaande maatregelen zijn erop gericht om BBL-studenten – ook bij minder werk – door te laten leren in de praktijk.

Praktijkscholing

Bedrijven kunnen een financiële tegemoetkoming ontvangen als zij maatregelen nemen om de studie van een of meerdere BBL-ers door te laten gaan en BPV-plekken (beroepspraktijkvorming) behouden, beschermen of creëren. Met deze maatregelen ondersteunt Wij Techniek de voortgang van zowel startende als lopende BBL-studies. Dit doen zij in overleg met de BBL-er, het opleidingsinstituut en de praktijkopleider met andere vormen van praktijkscholing.

Gratis abonnement op het vakblad E&W Installatietechniek voor BBL-ers

Voor BBL-ers stelt Wij Techniek in samenwerking met Techniek Nederland een gratis abonnement ter beschikking van het vakblad E&W Installatietechniek. E&W is uitgegroeid tot het best gelezen vakblad in de installatiesector en is bedoeld om medewerkers in de techniek te helpen hun werk goed uit te voeren. Met informatie en tips over de laatste richtlijnen, kwaliteitseisen en nieuwste installatietechnieken. Daarmee is E&W een aanvulling op het lesmateriaal en de dagelijkse praktijk.

Het vakblad verschijnt tien keer per jaar daarnaast ontvang je als abonnee de online nieuwsbrief. Bovendien krijg je toegang tot het E&W-archief, met meer dan duizend artikelen variërend van beveiliging tot klimaat & duurzame techniek en van gasleidinginstallaties tot zonne-energie.

Vraag hier jouw gratis abonnement aan!

Veelgestelde vragen

Reguliere tegemoetkomingen

Maak gebruik van de reguliere tegemoetkomingen zoals de opleidingsvouchers en OSR. Ook nu gelden de mogelijkheden die Wij Techniek altijd al biedt voor financiële ondersteuning voor ontwikkeling.

0800–8855885 support@wij-techniek.nl