HR-masterclass

Als HR-medewerker in de technische installatiebranche probeer je elke dag het beste uit je vakmensen te halen. Met opleidingen, loopbaanbegeleiding en coaching. Dat betekent ook dat je moet weten hoe je moet omgaan met de veranderingen, uitdagingen en kansen waar zij mee te maken krijgen. Wij Techniek organiseert samen met Techniek Nederland masterclasses waarin we helpen om nieuwe inzichten te verbinden aan de praktijk.

HR-medewerker in de technische intallatiebranche
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek
  • Met actuele thema’s die concreet passen bij jouw praktijk
  • Samen met andere branche HR-medewerkers
  • Kosteloze deelname
Innovatie in de vierde industriële revolutie in de plaats van HR

In de vierde industriële revolutie gaan veranderingen sneller dan ooit: robotisering, internet of things en artificiële intelligentie hebben een enorme impact op onze organisaties. Medewerkers zijn bang dat robots hun werk inpikken en werkgevers zijn bang dat hun businessmodel achterhaald wordt. Hiermee staat De HR-discipline voor belangrijke uitdagingen: hoe zorgen we ervoor dat we vanuit onze expertise een impactvolle bijdrage hebben op weg naar dienend leiderschap, zelforganisatie, slimmer werken en co-creatie. En wat betekent dit voor onze eigen rol als HR-professional  en HR-afdelingen?

In de HR-masterclass verkennen we met elkaar het speelveld en vertalen we de actuele ontwikkelingen naar onze eigen organisatie.

Henk Volberda heeft in 2019 heeft hij onderzoek uitgevoerd naar de sociale innovatie in de installatiebranche. In het boek innovatie jij.nu (2019) beschrijft Henk de werking en effecten van innovatie in de vierde industriële revolutie; hij laat zien dat succesvolle innovatie investeringen in zowel technologie als mensen vereist. Henk is hoogleraar Strategie & Innovatie aan de Amsterdam Business School, University of Amsterdamdirecteur van het Amsterdam Centre for Business Innovation (AVCI) en ‘expert member’ van het World Economic Forum.

Willemijn Boskma is co-auteur van het boek: Agile HR (2017). Ze heeft een aantal jaren als agile coach en organisatie adviseur gewerkt en is momenteel HR manager bij een data consultancy in Utrecht. Als spreker schetst Willemijn geen theoretische vergezichten, maar gebruikt ze haar ervaringen om het thema bij de deelnemers te laten leven. Gedreven door nieuwsgierigheid wijkt ze graag van gebaande paden af. Probleemloos past ze haar koers onderweg aan. In 2018 is Willemijn genomineerd voor HR-talent of the year.

Marcel Bamberg is de moderator van de ochtend. Marcel is presentator, interviewer, dagvoorzitter, video-host, debatleider, podcast-presentator, organisator, comedian, MC, trainer tot pubquiz-begeleider. Hij is scherp, humoristisch en geengageerd. Zo is Marcel bedenker en presentator van ‘Gaan met die Baan’(Sb-b) waarin hij MBO-ers zonder stageplek aan een plaats helpt.

Programma

10.30 tot 12.30 uur
Ochtendprogramma met prof. Henk Volberda en Willemijn Boskma over de rol van HR in de vierde industriële revolutie.

13.00 tot 14.00 uur
Workshop ‘Agile projecten prioriteren’, onder leiding van Willemijn Boskma
De druk op de HR afdelingen en medewerkers is groot. Alles moet gisteren gebeuren; van administratie tot beleid tot veranderprojecten. Hoe bied je het hoofd aan deze druk? Hoe breng je focus in je praktijk? In deze workshop introduceert  Willemijn drie methoden om op een agile manier projecten te prioriteren.

14.15 tot 15.15 uur
Workshop ‘Een project starten vanuit de agile mindset, hoe doe je dat?’, onder leiding van Willemijn Boskma
Agile als mindset kan heel intuïtief voelen. Een project starten vanuit de mindset (of methode), kan soms gek aanvoelen. Je verandert een manier van denken & doen, en dat vergt nogal wat van je. Daarom staan we in deze workshop stil bij het starten van een project vanuit de agile mindset. Waar moet je aan denken? En in welke vorm giet je de start?

Workshop drie: de retrospective-wandeling
Deze workshop organiseer je zelf op het moment dat het jou en een van de andere deelnemers uitkomt. Jullie worden gekoppeld op basis van postcode en bepalen als tweetal waar en wanneer jullie gaan wandelen. Wij geven een aantal mogelijke gespreksthema’s mee. Op een later moment worden de bevindingen plenair teruggekoppeld in een online bijeenkomst (datum later te plannen). Aanmelden voor deze workshop kan vooraf maar ook op 11 juni zelf.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze HR-masterclass, meld je dan aan via onderstaande buttons. Het is ook mogelijk om je uitsluitend voor het ochtendprogramma aan te melden of voor slechts één van de twee workshops.

Voor informatie kun je contact opnemen met Wij Techniek Support via 0800 - 88 55 885 of support@wij-techniek.nl

Agenda

Tijdens al onze bijeenkomsten houden wij ons uiteraard aan de dan geldende coronamaatregelen van de overheid.

We hebben op dit moment geen data gepland. Zodra dat wel zo is, zie je dat hier.