HR-masterclass

Als HR-medewerker in de technische installatiebranche probeer je elke dag het beste uit je vakmensen te halen. Met opleidingen, loopbaanbegeleiding en coaching. Dat betekent ook dat je moet weten hoe je moet omgaan met de veranderingen, uitdagingen en kansen waar zij mee te maken krijgen. Wij Techniek organiseert samen met Techniek Nederland masterclasses waarin we helpen om nieuwe inzichten te verbinden aan de praktijk.

HR-medewerker in de technische intallatiebranche
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek
  • Met actuele thema’s die concreet passen bij jouw praktijk
  • Samen met andere branche HR-medewerkers
  • Kosteloze deelname
Innovatie in de vierde industriële revolutie in de plaats van HR

In de vierde industriële revolutie gaan veranderingen sneller dan ooit: robotisering, internet of things en artificiële intelligentie hebben een enorme impact op onze organisaties. Medewerkers zijn bang dat robots hun werk inpikken en werkgevers zijn bang dat hun businessmodel achterhaald wordt. Het antwoord: innovatie! Maar dan wel innovatie vanuit de medewerker én de manager die hierin de bepalende succesfactor zijn.

Hiermee staat De HR-discipline voor belangrijke uitdagingen: hoe zorgen we ervoor dat we vanuit onze expertise een impactvolle bijdrage hebben op weg naar dienend leiderschap, zelforganisatie, slimmer werken en co-creatie. En wat betekent dit voor onze eigen rol als HR-professional  en HR-afdelingen?

In de HR-masterclass verkennen we met elkaar het speelveld en vertalen we de actuele ontwikkelingen naar onze eigen organisatie.

Durf te investeren in sociale innovatie! Organisaties die sociale innovatie serieus nemen hebben een innovatievermogen dat 31 procent hoger is dan gemiddeld (bron: Innovatie Jij.nu).

Programma

Het programma van deze masterclass duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

De HR-masterclass wordt ingeleid door prof. dr. Henk Volberda, auteur van het boek: Innovatie Jij.nu. In zijn inleiding gaat hij in op de bijdrage die sociale innovatie levert aan het innovatiesucces van een onderneming. Vervolgens bespreekt hij de vier factoren waaruit sociale innovatie is opgebouwd: zelforganisatie, dienend leiderschap, slimmer werken en co-creatie.

Willemijn Boskma vertaalt dit vervolgens naar de HR-praktijk. Zij doet dit vanuit het perspectief van Agile HR. Willemijn gaat in op de principes van agile werken, welke rol HR heeft bij agile organisaties en hoe HR zelf agile kan werken.

Willemijn verzorgt na haar inleiding een workshop waarbij de vertaling van Innovatie Jij.nu en agile naar de eigen organisatie plaatsvindt.

De sprekers

Henk W. Volberda heeft met zijn co-auteurs in 2019 de European Academy of Management Best Book Award 2019 ontvangen voor het boek ‘Reinventing Business Models: How firms cope with disruption’. Henk maakt al meerdere jaren deel uit van de lijst van ‘the world’s most influential scientific minds’. In 2019 heeft hij onderzoek gedaan naar de sociale innovatie in de installatiebranche. In Innovatie Jij.nu (2019) beschrijft Henk de werking en effecten van innovatie in de vierde industriële revolutie; hij laat zien dat succesvolle innovatie investeringen in zowel technologie als mensen vereist.  

Willemijn Boskma is co-auteur van het boek Agile HR (2017). Ze heeft een aantal jaren als agile coach en organisatie adviseur gewerkt en is momenteel HR manager bij een data consultancy in Utrecht. Als expert in agile HR creëert zij energierijke werkomgevingen. Als spreker schetst Willemijn geen theoretische vergezichten, maar gebruikt ze haar ervaringen om het thema bij de deelnemers te laten leven. Gedreven door nieuwsgierigheid wijkt ze graag van gebaande paden af. In 2018 is Willemijn genomineerd voor HR-talent of the year, en maakt zij onderdeel uit van de internationale werkgroep van het Agile HR manifesto.

Meer informatie?

Voor informatie kun je contact opnemen met Wij Techniek Support via 0800 - 88 55 885 of support@wij-techniek.nl

Agenda

In verband met de coronarichtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de overheid zijn de HR-masterclasses geannuleerd en verplaatst naar het voorjaar van 2021.

We hebben op dit moment geen data gepland. Zodra dat wel zo is, zie je dat hier.