Coachen

Bekijk of onderstaande workshops voor jou interessant zijn.

Techniekonderwijs: Technisch medewerker legt aan student medewerkers uit hoe technisch systeem werkt

Een goede praktijkopleider is een echte coach. Je ondersteunt medewerkers, leerling-medewerkers en stagiairs bij hun opleidings- en ontwikkelingsproces. Persoonlijk contact is hierbij belangrijk. Je creëert een optimale leeromgeving. Dit doe je door het bieden van ondersteuning bij het opstellen en behalen van leerdoelen, het beoordelen van de voortgang en het stimuleren van het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Wil je meer leren over het coachen van jongeren of juist ouderen op de werkvloer? Of wil je leerlingen beter kunnen motiveren? Dit aanbod helpt jou een nog betere coach te worden. Bekijk of deze workshops voor jou interessant zijn.

Ga naar de TopCoachdag

Tijdens de TopCoachdag wordt er aandacht besteed aan de coachende vaardigheden van de praktijk- en werkbegeleiders om jongeren van nu (nog) beter en succesvoller te begeleiden. Kennismaking met praktische, coachende vaardigheden die direct in de praktijk toegepast kunnen worden en het delen van kennis en ervaring met collega's uit het vak zijn onderwerpen die aanbod komen.

Ga naar de bijeenkomst TopCoach van het Jaar

Wij Techniek organiseert sinds 2016 de landelijke verkiezing van de 'TopCoach van het Jaar'. Het programma staat voor kennis delen, inspireren en coachend opleiden. De criteria voor de TopCoach van het Jaar zijn gebaseerd op een competentiematrix en gekoppeld de uitgangspunten van de Wij Techniek TopCoach-programma's.

Volg de basisworkshop Motiveren van s-bb

In deze workshop gaan we in op de factoren die invloed hebben op de motivatie van een student én op de motivatie van jouzelf als praktijkopleider. We bespreken een aantal motivatietheorieën en kijken hoe je deze in de praktijk kunt toepassen. Je leert herkennen wanneer en waardoor de motivatie van een student negatief wordt beïnvloed en hoe je daar, samen met de student, een positieve draai aan kunt geven.

Volg het webinar De praktijk motiveert van s-bb

De praktijk is erg bepalend voor een mbo-student en de voortgang van zijn/haar opleiding. De praktijkopleider heeft een grote invloed op de motivatie van de stagiair en de geboekte resultaten in de praktijk. In dit webinar van 45 minuten krijg je tips over hoe je stagiairs kunt motiveren. Tijdens de uitzending zal een mbo- student haar ervaring met je delen.

Volg de module Coachen op de werkplek via oZone

oZone is een gebruiksvriendelijke leeromgeving, ontwikkeld voor en door technische bedrijven. Op het platform vind je basisleerstof die je direct kunt inzetten voor het opleiden van (nieuwe) medewerkers. Je maakt in oZone ook gemakkelijk je eigen leermodules. Door het maken van leerpaden, stem je de leerstof af op de functies binnen je bedrijf.

Volg het webinar Het puberbrein van s-bb

Heb je je weleens afgevraagd waarom een puber bepaald gedrag vertoont of sommige keuzes maakt? In dit webinar van 45 minuten krijg je inzicht in hoe het puberbrein werkt. Expert Maarten Brand deelt waarom het nuttig is om het puberbrein beter te begrijpen en hoe je pubers positief kunt beïnvloeden.

Volg het webinar Generatieverschillen van s-bb

De manier waarop een stagiair is opgevoed en opgegroeid bepaalt hoe hij/zij naar de wereld kijkt. In dit webinar van 45 minuten leer je door de bril van de stagiair te kijken. Op die manier kun je beter inspelen op gedrag en de stagiair beter boeien en binden. Dit inzicht helpt je bovendien om een brug te leggen tussen de verschillende generaties binnen je organisatie. Dit leidt tot betere resultaten voor de stagiair en je organisatie.