Webinars Prakijkopleidersdagen

Samen met de technische fondsen A+O Metalektric en OOM organiseren wij dit najaar vier webinars speciaal voor jou als praktijkopleider.

Werkplekleren in de techniek: Technisch medewerker legt aan student medewerkers uit hoe technisch systeem werkt

Drie webinars voor praktijkopleiders

Dit jaar organiseren we 3 webinars speciaal voor jou als praktijkopleider. In elke webinar staat 1 onderwerp centraal. Dit zijn de data van alle webinars:

29 oktober: Webinar / Workshop 1: De begeleider maakt het verschil
19 november: Webinar / Workshop 2: nog niet bekend
10 december: Webinar / Workshop 3: nog niet bekend

29 oktober: De praktijkopleider maakt het verschil

Maak jij het verschil als praktijkopleider? Als praktijkopleider ervaar je namelijk dat jij het verschil kan maken tussen een succesvolle stage- of inwerktraject, want jij bent de belangrijkste schakel tussen de leerling (of nieuwe collega) en de te leren taken en de cultuur van het bedrijf.

Wat is bepalend voor een succesvolle begeleiding en wie zijn de hoofdrol spelers?

Wist je dat de eerste indruk die jij als begeleider hebt, in grote mate bepaalt hoe jij deze medewerker gaat begeleiden én in hoeverre deze persoon succesvol zal zijn binnen het bedrijf?

Iedereen heeft namelijk te maken met vooroordelen. Maar wat is de impact van die vooroordelen op de begeleiding? En hoe kan het toch dat iemand het maar niet wil snappen? Je hebt het al 10x uitgelegd, maar het wordt niet opgepakt. Wat doe je als iemand niet gemotiveerd lijkt te zijn? Kan jij iemand motiveren? En zo ja ………… hoe dan? Of kun jij een jonge medewerker leren reflecteren?

Tijdens deze workshop zijn dit de items die voorbijkomen. Ook gaan we live chatten, kun je al je vragen stellen en hebben we quizvragen of stellingen die we je voorleggen.

Wil jij jezelf beter leren kennen of leren om aspecten te herkennen? Log dan in op 29 oktober en maak het verschil!

Klik hier om je aan te melden voor dit webinar.