Webinars Prakijkopleidersdagen

Samen met de technische fondsen A+O Metalektro en OOM organiseren wij drie webinars speciaal voor jou als praktijkopleider.

Techniekonderwijs: Technisch medewerker legt aan student medewerkers uit hoe technisch systeem werkt

Drie webinars voor praktijkopleiders

In verband met Covid-19 alle fysieke praktijkopleidersdagen uitgesteld zijn tot later dit jaar. Hiervoor in de plaats organiseert Wij Techniek samen met A+O Metalektro en OOM nog 3 workshops, speciaal voor jou als praktijkopleider! In elk webinar staat 1 onderwerp centraal.

Dit zijn de data van alle webinars:

  • 11 februari, 10.30 - 11.30 uur / Marcel de Graaf (Methodisch begeleiden)
  • 25 maart / Harmke Peeters (WS Inzicht in Talent)
  • 11 mei / Han Spanjaard (WS Motiveren = verbinden + uitdagen + bekrachtigen)

11 februari: Methodisch begeleiden

Soms verloopt het begeleiden van leerlingen lastiger en krijg je te maken met gedragsproblemen. Af en toe verdwijnt je leerling zelfs helemaal uit je invloedsfeer. Je wilt hem of haar wel helpen en als het even kan voor je bedrijf behouden.

Methodisch begeleiden begint bij jezelf. Jij bent de constante factor voor de leerling. Het gaat vooral over adequaat luisteren, observeren, instructies en feedback geven. Het lijkt simpel, maar dat is het niet. Het gaat om open en eerlijk durven kijken naar de leerling maar ook naar jezelf om zo verbinding te leggen en het leerproces soepel te maken en te houden. Deze workshop is een voorproefje van de uitgebreide workshop die je kunt volgen tijdens de fysieke bijeenkomst later dit jaar. Als jij meer grip op begeleiden wilt krijgen, dan is deze online workshop geknipt voor jou!

Online

Alle online workshops kun je vanaf je eigen werkplek of vanuit huis volgen. Na inschrijving, ontvang je een dag voorafgaand aan deze workshop een link en met 1 klik ben je verbonden en kun je actief meedoen.

Ook gaan we live chatten, kun je vragen stellen en leggen we je enkele stellingen voor. Klik hier om je aan te melden voor dit webinar.

Voor meer informatie klik hier.

Webinar terugkijken?

Heb je de overige online workshops gemist? Deze kun je terugkijken via www.praktijkopleidersdagen.nl