Ontwikkelen

De wereld om ons heen verandert voortdurend en onze omgeving kan er over een jaar ineens heel anders uitzien. Het is voor een medewerker steeds belangrijker om de omgeving en de ontwikkelingen daarvan te kennen, zichzelf te kennen en te blijven ontwikkelen. Zo kan een medewerker zelf zijn koers bepalen en richting geven aan zijn eigen toekomstbestendigheid.

Praktijkbeoordelaar in de technische installatiebranche

Ontwikkeling

De ontwikkeling van medewerker is een continu proces. Doordat er meer gevraagd wordt van werknemers is het belangrijk dat ze de mogelijkheid krijgen om te groeien. Het is belangrijk om medewerkers vandaag te ondersteunen bij hun ontwikkeling en opleiding zodat ze klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.

Een van de meest voor de hand liggende facetten voor de ontwikkeling van medewerkers is het volgen van trainingen en cursussen. Het op peil houden van vergaarde kennis, maar ook het vergaren van nieuwe kennis is nog steeds de meest ingezette manier om de ontwikkeling van medewerkers te stimuleren. Ook zijn werkinstructies een belangrijk deel van de ontwikkeling van kennis. Daarnaast zijn er nog verschillende andere mogelijkheden die bijdragen aan de ontwikkeling van medewerkers.

In dit onderdeel maak je oa. kennis met verschillende modellen, leerstijlen, Persoonlijk Ontwikkel Plan, ontwikkelmogelijkheden.