15 april is het Girls’ Day, doe jij ook mee!

Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden.

CD 2019 JNTN
4 mrt, 2021

Kortom Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven!

Meedoen is makkelijk

Doe jij ook dit jaar (weer) mee? Bedrijven kunnen zich tot 18 maart aanmelden via het aanmeldformulier om door VHTO gekoppeld te worden aan een basisschool of middelbare school. Hier geldt: hoe eerder aangemeld, hoe meer kans dat VHTO een geschikte school vindt. Het is ook mogelijk om als bedrijf zelf een school te regelen. Dit kan een bedrijf aangeven in het formulier. VHTO zorgt dan dat het bedrijf op de deelnemerslijst komt en voorbereidingsmateriaal krijgt, en de school een uitnodiging voor de kick-off ontvangt.  

Goede voorbereiding, het halve werk

Girls’ Day zal dit jaar op 15 april vanaf 11 uur in de vorm van online bedrijfsbezoeken, per videoverbinding, plaatsvinden. Dat kan in de vorm van een speeddate met een vrouwelijk rolmodel of een online kijkje achter de schermen van jouw bedrijf. Om je hierbij te ondersteunen heeft VHTO een uitgebreide toolkit samengesteld.

Gratis webinars ter voorbereiding

Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dat weten we dankzij het Bèta&TechMentality-model. Ter voorbereiding op Girls’ Day kunt u deelnemen aan een van de kosteloze webinars over het Béta&TechMentality model die Jet-Net & TechNet binnenkort organiseert.

Ook het webinar “Het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek?” van Jet-Net & TechNet voor bedrijven kan heel praktisch zijn. Handvatten en inspiratie worden geboden aan iedereen die goede gastlessen en bedrijfsbezoeken wil verzorgen en behoefte heeft aan ondersteuning. Wie zijn de leerlingen die je ontmoet en hoe spreek je hen aan? Hoe geef je een gastles die enthousiasmeert? Hoe doen anderen het?

Doe ook mee en laat meer meisjes de wereld van techniek en ict ontdekken! Kijk voor meer informatie op de site van VHTO.

Meer informatie over meisjes in de techniek vind je hier: www.wij-techniek.nl/praktijkwijzer