Handig dat je nergens naartoe hoeft

Als onderdeel van OTIB’s pakket steunmaatregelen tijdens de coronacrisis kunnen vakmensen in de technische installatiebranche een waardebon (t.w.v. €500,-) voor online leren aanvragen.

TopCoach legt technische installatie uit op computer
6 apr, 2020

Online leren

Gerard Stam, supply chain en QHSE-manager bij Verhoef EMC, deed dat: “Ik ben altijd leergierig geweest, ik wil snappen wat ik aan het doen ben.”

Voor welke opleiding ga je de waardebon inzetten?

“Ik ga een cursus Snellezen doen. Al eerder heb ik een training Timemanagement gedaan en die beviel goed. Dezelfde instelling geeft nu deze cursus Snellezen. Ik moet inmiddels voor mijn werk best veel lezen, dus dat komt goed uit. De cursus staat gepland op 19 juni.”

Wat vind je ervan dat het helemaal online is?

“Dat zal wel even anders zijn. Ik heb ondertussen wel wat webinars gevolgd, want daar zijn er nu heel veel van. Dat is ook wel handig, maar toch iets minder interactief. Ik heb begrepen dat de online trainingen dat beter doen. En het is wel handig dat je nergens naartoe hoeft. Dat scheelt toch tijd.”

Hoe reageerde je werkgever?

“Ik las over deze waardebonnen in een nieuwsbrief van OTIB en toen dacht ik gelijk: dat is leuk! Ik heb het naar de directeur gemaild met de opmerking dat het leuk zou zijn om dit te delen in het bedrijf. Ook hij was enthousiast, want nog diezelfde dag stuurde hij het naar iedereen door. Bij ons staan ze altijd wel erg open voor cursussen, maar nu met de crisis moeten ook wij natuurlijk wat voorzichtig zijn met kosten maken. Deze waardebonnen komen dus goed van pas.”