“Het wordt leuker als je zelf de regie neemt”

Met Skillsmanager ben je als installatiebedrijf al gericht bezig met het inrichten van je ontwikkelingsgesprekken. Maar wat als je meer wil? Wat als je van je bedrijf écht een bedrijf wil maken waarin mensen zich een leven lang kunnen én willen ontwikkelen? Dan ga je met adviseur ontwikkelcultuur (AOC) van Wij Techniek aan de slag: “Voor een bedrijf dat staat als een huis.”

Foto Annemiek Loeve
24 nov, 2020

Jeanine de Vries is zo’n AOC, zij adviseert bedrijven hoe ze een ontwikkelcultuur kunnen inrichten en borgen. “We gaan aan de slag met alle aspecten van het bedrijf. Je moet het zien als een huis: met een fundament, ontvangstruimtes, woonkamer, tuin, achterdeur zolder enz. Wij kijken samen met welk onderdeel we beginnen.”

Als een huis

Die vergelijking blijkt goed op te gaan.  Net als bij een huis, kun je bijvoorbeeld zonder fundament (bedrijfsplan, visie, missie et cetera )  weinig bouwen. “Maar we kunnen ook kijken naar de hal, je introductiekaartje voor nieuwe medewerkers. Andere keren beginnen we bij de huiskamer: de werkgever wil dan een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt dus werken we aan bijvoorbeeld open communicatie, samenwerken en veiligheid.”

Steeds kansen om te leren

T&S Klimaattechniek in Woerden, vooral bekend van het op temperatuur houden van essentiële computer- en dataruimtes, is een bedrijf dat al veel met de ontwikkeling van medewerkers doet. Annemiek Loeve, P&O Manager: “Het is echt een bedrijf waar je steeds kansen krijgt om te leren. In je eigen functie, maar je mag bijvoorbeeld ook trainingen volgen en opleidingen doen. En dat geldt voor iedereen.” Dat laatste is belangrijk. “In andere bedrijven merk je wel eens verschil in binnen- en buitendienst, dat is hier helemaal niet zo. We doen het echt met elkaar.”

Verkeerderichtingsverkeer

Toch ziet zij ook mogelijkheden voor verbetering. “We gebruiken nu zo’n 5 jaar Skillsmanager en dat gaat op zich goed. Maar we merken dat het initiatief voor ontwikkeling nog erg vanuit de werkgever komt, minder uit de collega’s zelf. Ik bied het aan, maar krijg zelf niet vaak de vraag. Dat is verkeerderichtingsverkeer.”

Leuker werk

Daarom is T&S Klimaattechniek met een adviseur ontwikkelcultuur van Wij Techniek aan de slag gegaan om de verdieping te brengen en nog beter gebruik te kunnen maken van alle ontwikkelingsinstrumenten die via Wij Techniek beschikbaar zijn. Het resultaat straks? Blije en betrokken medewerkers. Loeve: “Als mensen zelf meer hun eigen draai kunnen geven aan de gesprekken en hun loopbaan, haal je er veel meer uit. Dan wordt het minder ‘moeten’, maar echt iets van jezelf. En dat is weer goed voor je plezier in je werk. Het wordt leuker als je zelf de regie over je werk neemt.”

Samen sparren over P&O

Loeve leert zelf ook nog steeds bij en volgt momenteel de training Ontwikkel de ontwikkelcultuur bij Wij Techniek. “Het is alleen al zo fijn om met andere mensen te sparren die hetzelfde werk doen als ik. Vaak zijn wij P&O-professionals de enige in een installatiebedrijf. Dat is over het algemeen best prettig, want dan kunnen we het op onze eigen manier doen, maar het is ook fijn en goed om met collega’s met dezelfde achtergrond te overleggen.

Arbeidsscan

“Naast het sparren, leer ik ook veel. Zo werd mij bijvoorbeeld geadviseerd per persoon een arbeidsscan te maken. Hiermee kijk je waar een medewerker staat. Iemand die bijvoorbeeld al heel lang bij ons werkt, heeft alle vaardigheden al geleerd, maar de motivatie kan afnemen. Terwijl iemand die net begonnen is, juist nog veel moet leren, maar wel heel gemotiveerd is. Zo heeft iedereen zijn eigen aanpak nodig.”

Wil jij als bedrijf ook steviger aan de slag met ontwikkelcultuur binnen je organisatie? Zoek jij een verbinder en procesbegeleider in de producten en diensten van Wij Techniek? Neem dan contact op met Wij Techniek via [email protected]. Het ontwikkeltraject wordt bekostigd door Wij Techniek.