HR-masterclass: de rol van HR in de vierde industriële revolutie

Speciaal voor de HR-professional organiseert Wij Techniek samen met Techniek Nederland deze HR-Masterclass op diverse data en locaties. Neem kennis van nieuwe inzichten en ontwikkelingen en beoordeel welke impact deze hebben op jouw organisatie en de HR-discipline.

HR-medewerker in de technische intallatiebranche
30 sep, 2020

In de vierde industriële revolutie gaan veranderingen sneller dan ooit: robotisering, internet of things en artificiële intelligentie hebben een enorme impact op onze organisaties. Medewerkers zijn bang dat robots hun werk inpikken en werkgevers zijn bang dat hun businessmodel achterhaald wordt. Het antwoord: innovatie! Maar dan wel innovatie vanuit de medewerker én de manager die hierin de bepalende succesfactor zijn.

De rol van HR

Hiermee staat de HR-discipline voor belangrijke uitdagingen: hoe zorgen we ervoor dat we vanuit onze expertise een impactvolle bijdrage hebben op weg naar dienend leiderschap, zelforganisatie, slimmer werken en co-creatie? En wat betekent dit voor onze eigen rol als HR-professional en HR-afdelingen?

In de HR-masterclass verkennen we met elkaar het speelveld en vertalen we de actuele ontwikkelingen naar onze eigen organisatie.

Programma

Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De HR-masterclass wordt ingeleid door prof. dr. Henk Volberda, auteur van het boek Innovatie Jij.nu. In zijn inleiding gaat hij in op de bijdrage die sociale innovatie levert aan het innovatiesucces van een onderneming. Vervolgens bespreekt hij de vier factoren waaruit sociale innovatie is opgebouwd: zelforganisatie, dienend leiderschap, slimmer werken en co-creatie.

Willemijn Boskma vertaalt dit vervolgens naar de HR praktijk. Zij doet dit vanuit het perspectief van Agile HR. Willemijn gaat in op de principes van agile werken, welke rol HR heeft bij agile organisaties en hoe HR zelf agile kan werken.

Willemijn verzorgt na haar inleiding een workshop, waarbij de vertaling van innovatie jij.nu en agile naar de eigen organisatie plaatsvindt.

Data en locaties

17 november – Nieuwerkerk
26 november – Eindhoven
1 december – Zwolle
9 december – Akersloot

Meer informatie en aanmelden

Het aantal plaatsen is beperkt dus schrijf je snel in.