“Ik heb nog wel andere programma’s bekeken, maar dit was de beste”

Bij EBC Group zijn ze om: zij gaan Skillsmanager gebruiken voor hun HR-werkzaamheden. Dit programma, speciaal gemaakt voor de installatietechniek, biedt hen alle opties. Sylvia Mutsaers, verantwoordelijk voor HR vertelt waarom.

Foto Sylvia Mutsaers
5 nov, 2020

“Ik werk nu elf jaar bij EBC Group en we zijn in die tijd erg gegroeid. Inmiddels werken we met zo’n 50 mensen aan het glasvezelnet van KPN, Ziggo en de Deutsche Glasfaser. We hebben inmiddels zelfs een kantoor in Duitsland! Qua HR deden we vroeger alles gewoon in mappen. Die werden later ook wel digitaal, maar nog stond alles op verschillende plekken. Dat was veel werk en gaf weinig overzicht over wanneer iemand een opleiding doet of heeft afgerond. Dat wilden we beter. We wilden sneller in kaart hebben dat iemand zijn best doet en vooruit gaat.”

Compleet en gemakkelijk

“Ik kende al iemand bij Wij Techniek en die wees me op Skillsmanager. Na de eerste presentatie was ik erg onder de indruk. Ik heb nog wel andere programma’s bekeken, maar dit was de beste. Er staat al heel veel in, het is erg compleet en heel gemakkelijk: ik, en eigenlijk iedereen, kan er zo mee werken. Je legt het één keer uit en dan is het duidelijk.”

Zelf opleidingen aanvullen

“Wat ik ook handig vind is dat je zelf dingen kan aanvullen. Wij werken bijvoorbeeld veel in Duitsland. Dan is het soms noodzakelijk dat iemand een cursus Duits doet. Die staat niet standaard in Skillsmanager, maar kan ik handmatig toevoegen. Dat is ideaal.  Ik ben wel benieuwd hoe Skillsmanager straks omgaat met onze uitgebreide functieprofielen.”

Met één druk op de knop duidelijkheid

“Met Skillsmanager hoop ik straks in één keer een duidelijk overzicht te hebben van wie welke opleiding nog moet doen, welk certificaat verlopen is, dat soort zaken. Dat ik niet meer allerlei programma’s hoeft te openen, maar dat alles met één druk op de knop duidelijk is.”