“Ik kan wel 480 online trainingen doen!”

Als onderdeel van OTIB’s pakket steunmaatregelen tijdens de coronacrisis kunnen vakmensen in de technische installatiebranche een waardebon (t.w.v. €500,-) voor online leren aanvragen. Gesina Nijboer, marketingmanager BB Systems, vroeg de waardebon aan.

003 Rdehaas076
6 apr, 2020

“Er zijn zo veel mogelijkheden, het is echt interessant.”

Voor welke opleiding heb je de waardebon ingezet?

“Via de Etalage van OTIB kwam ik op verschillende leuke en nuttige opleidingen terecht. Ik heb gekozen voor een cursus Verandermanagement, omdat we in ons bedrijf de organisatiestructuur anders hebben ingericht. Ik ben benieuwd hoe ik daar zelf in kan verbeteren, bijvoorbeeld qua communicatiestijlen.”

Wat vind je ervan dat het allemaal online is?

“Wat heel handig is aan deze cursus, is dat ze aangeven dat je er beter heel regelmatig even mee bezig kunt zijn, dan onregelmatig heel lang. Dus iedere dag volg ik een vijfminutentraining en dat werkt heel goed. Aan het eind van cursus, over zo’n 3 weken, heb ik dan alle stof behandeld en ontvang ik een certificaat.” 

Zou je nog meer willen doen?

“De aanbieder van deze cursus heeft een heel pakket aan online trainingsmogelijkheden. Met een abonnement heb je een jaar lang toegang tot al die trainingen. Ik ga dus nog zeker wel meer doen. Maar je hebt keuze uit 480 trainingen, dus ik moet nog even kijken wat leuk en handig voor het werk is.” 

Hoe reageerde je werkgever?

“Het continue blijven ontwikkelen wordt in onze organisatie heel erg gestimuleerd. Sterker nog, ik werd hier vanuit HRM op geattendeerd. BB Systems staat er dus helemaal achter. Ze stuurden zelf een mail naar alle medewerkers dat we een training konden volgen, nu we vanwege de coronacrisis toch allemaal merendeels vanuit huis werkzaam zijn. Het merendeel van de medewerkers reageerde héél enthousiast en heeft direct de waardebon aangevraagd. Nu wordt er per individu samen met HRM bekeken welke training men gaat volgen. Alles met als doel om BB Systems samen verder door te ontwikkelen.”