‘Ken je buren!’ helpt de installatiebranche de coronatijd door

Ontwikkelingsfonds Wij Techniek lanceert deze zomer een nieuw concept voor de technische installatiebranche: ‘Ken je buren!’. In deze complexe tijd is het belangrijker dan ooit om als installateurs je buren – je vakbroeders- en zusters – te kennen.

Foto Rene Roel 01
14 jul, 2020

Welke ontwikkelingen zijn voor mij belangrijk? Welke kansen worden er geboden? Hoe benut ik die? Hoe verhouden de ontwikkelingen zich tot de vakmensen die ik in dienst heb of krijg? Maar ook: hoe kan ik beter samenwerken met mijn collega-installateur in de buurt? Het zijn zomaar wat vragen die werkgevers en werknemers in de technische installatiebranche bezighouden.

Daarom ontwikkelde ontwikkelingsfonds Wij Techniek het concept: Ken je buren! Regiomanager Guy van der Valk: “In een wereld die steeds verder individualiseert hebben we elkaar harder nodig dan ooit. De ontwikkelingen gaan razendsnel en die kunnen we al nauwelijks bijhouden. Laat staan dat we in staat zijn die ontwikkelingen een plek te geven in onze onderneming. Daar wilde Wij Techniek iets aan doen.”

Sterker dan ooit

De eerste ‘Ken je buren!’-ontmoeting stond gepland op 16 maart bij Green Village in Nieuwegein. Maar laat deze datum nu net de datum zijn waarop Nederland vanwege het coronavirus op slot ging. “De wereld is veranderd, maar de behoefte om elkaar te ontmoeten bleef,” zegt Guy van der Valk. “En die behoefte werd misschien wel sterker dan ooit! Daarom waren we blij dat we zoveel ondernemers bij elkaar zagen afgelopen 6 juli!”

Belangrijkste thema’s van deze tijd

Tijdens de meeting maakten de deelnemers in tweetallen corona-proof kennis met elkaar, waarna iedereen zijn of haar tafelgenoot aan de groep kon voorstellen. Tijdens een heerlijke lunch, bespraken de ondernemers in groepjes de belangrijkste thema’s van deze tijd, vertelt Van der Valk. “Hoe zorg ik voor gekwalificeerd personeel? Hoe krijg ik de juiste kandidaat werknemers in het vizier en hoe houd ik mensen vast? Maar ook behandelden we de vraag hoe we als ondernemers kunnen omgaan met de nieuwe generatie millennials als onze toekomstige medewerkers.”

Wordt vervolgd

Wij Techniek is samen met de ondernemers ervan overtuigd dat deze bijeenkomsten een succesvol vervolg verdienen. Daarom komt er in november een tweede bijeenkomst in Nieuwegein. Ook op andere plekken in Nederland zal een ‘Ken je buren!’-meeting georganiseerd worden.

Meer informatie

Wil je je aanmelden of vrijblijvend meer informatie? Neem dan contact op met Guy van der Valk regiomanager bedrijven tel 0348-437372 of mail g.vandervalk@wij-techniek.nl