Met Skillsmanager werk je gemakkelijk op afstand

Een van de grote voordelen van Skillsmanager is dat het programma altijd en overal toegankelijk is.

Skillsmanager - Technisch medewerker maakt bouwtekening
1 apr, 2020

“Je kunt er altijd en overal bij”

Ook als je wegens een coronacrisis ineens vanuit huis moet werken: je kunt namelijk zonder problemen met meerdere mensen tegelijk inloggen, allemaal vanuit een andere locatie. Met behulp van videogesprekken kun je geplande ontwikkel- en/of evaluatiemomenten dus ‘gewoon’ door laten gaan. Zie onderaan dit nieuwsbericht welke videobel-app voor jou het meest geschikt is. Want juist in deze tijd is het belangrijk om verbinding met elkaar te houden.

Tijd voor installatie of updates

Of je nu thuis of op een rustig kantoor zit, de kans is groot dat je in deze tijd onverwachts meer ruimte in je agenda hebt. Deze tijd kun je misschien goed gebruiken om de Skillsmanager weer up-to-date te maken, of zelf weer meer te leren over het programma.

Ook in coronacrisistijd staan onze Skillsmanager adviseurs voor je klaar. We kijken, op afstand, graag met je mee. Bel of mail ons dus vooral.

Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland
Karel Markx, [email protected]
Telefoonnummer: 06-22699524

Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht
Jeanine de Vries, [email protected]
Telefoonnummer: 06-54295398

Gelderland, Overijssel, Brabant, Limburg
Ingrid Thoonen, [email protected]
Telefoonnummer: 06-23135363

Welke app voor een videogesprek?

Als je een persoonlijk gesprek voert met één van je collega’s, wil je dat je diegene zo goed mogelijk te woord kunt staan. Welke apps zijn het handigst voor videobellen? We zetten er hier een paar op een rij:

Facetime Deze iPhone-app is de meest gebruikte videobel-app. Hij is toegankelijk, makkelijk in het gebruik en beschikbaar op iedere iPhone. Daar zit ook gelijk de beperking: je moet er wel een iPhone voor hebben. Ook wil het toevoegen van meerdere mensen wel eens haperen.

Whatsapp-videobellen Handig omdat het in Whatsapp zit (moet je dus wel hebben), en erg gebruiksvriendelijk. Nadeel is dat de verbinding nog wel eens weg valt. Zeker het toevoegen van meerdere mensen is een uitdaging.

Skype Dit is de oudste videobel-app. Doet goed wat hij moet doen en andere mensen toevoegen werkt gemakkelijk. Verbinding is niet het stabielst.

Microsoft Teams Erg stabiel en veel mogelijkheden. Zo kun je je scherm delen, maar ook enkele vensters. Ook kun je gemakkelijk meerdere mensen toevoegen. Je hebt er wel een Office-account voor nodig.

Google Hangouts Lijkt op Microsoft Teams, maar is van Google. Je hebt er een Google account voor nodig. Werkt verder goed.

Zoom Dit programma wordt door de meeste mensen beschouwd als het beste video-vergaderprogramma. Normaal is dit een betaald programma, maar de gratis versie heeft tijdelijk meer rechten in verband met de coronacrisis. Je kunt gemakkelijk meerdere mensen toevoegen en de verbinding is erg stabiel.

House Party Populairste app op dit moment. Is vooral ingericht voor de vrijdagmiddagborrel. Zo kun je toch met je collega’s gezellig de week afsluiten. Niet zo geschikt voor het voeren van serieuzere gesprekken.