Samen de coronacrisis overwinnen

De coronacrisis treft ons allemaal, persoonlijk en bij ons werk. Onze zorg – mede namens de sociale partners – gaat natuurlijk allereerst uit naar jullie gezondheid en die van de directe omgeving.

Hkomen200
10 mrt, 2020

Veilig werken staat voorop maar dat is soms moeilijk te organiseren

De crisis raakt ondernemers en medewerkers in hun werk. Steun van de overheid is welkom en biedt hopelijk voldoende om onze vakmensen in de branche te houden. Als branche kunnen we zelf ook vooruitkijken en zoeken naar kansen. Deze crisis toont het belang van duurzaamheid, een gezonde gezondheidszorg, schone lucht, goede IT-verbindingen en het belang van vakmanschap. Het is een moeilijke tijd nu, absoluut. Dat onderschat ik niet, toch gelooft de optimist in mij ook in nieuwe kansen.

Om mij heen zie ik dat mensen nieuwe vormen van digitaal werken en leren oppakken. Zo zijn er online trainingen en webinars die op elk mogelijk tijdstip gevolgd kunnen worden en aansluiten op vragen die nu leven. Online leren en kennis opdoen krijgt in deze een enorme boost. De opleiders bewegen mee en tonen dezelfde elasticiteit die we ook zelf tonen. Maak er gebruik van. Wij stimuleren dit waar nodig en mogelijk.

Als OTIB ondersteunen, stimuleren en faciliteren we vakmensen en leerlingen in hun ontwikkeling om hen te behouden voor deze mooie branche. Waar mogelijk zorgen we voor bruikbare informatie en maatregelen ter ondersteuning. Onze veerkrachtige branche zal deze crisis overwinnen. En dat gaan we samen doen!

Sven Asijee, directeur OTIB