Webinar #2: Gedragsverandering en verduurzaming. Hoe voorkom je weerstand?

Wist jij, dat één van de grootste belemmeringen om te verduurzamen, zit in de gedragsverandering van organisaties en individuen? Tijd dus om anders te gaan denken en gebruik te maken van elkaars kennis. Want alleen samen komen we verder!

YPE Webinar 2 Insta Post[4]
6 mei, 2021

Create the change! En meld je nu aan voor het gratis webinar van Young Professional Event op vrijdag 21 mei 2021 om 10:00 uur.

Ben jij een young professional, werkzaam in de vastgoedsector (ook de installatietechniek) en houd jij je bezig met het verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving? Dan is dit event iets voor jou! Van student tot professional, van financierder tot huurder en van installateur tot eigenaar. Iedereen kan vanuit zijn eigen kennis en expertise het verschil maken door die extra stap te zetten.  

Vaak is er weerstand om tot het gewenste gedrag te komen en is het rijden met de handrem erop. Maar hoe kan jij als young professional het belangrijke verschil maken in jouw directe omgeving? Wat heb jij nodig om de verandering die dat vraagt binnen een organisatie te realiseren? Hoe kan jij ervoor zorgen dat duurzaamheid niet langer optioneel is, zoals thema’s als veiligheid en gezondheid dat al lang meer niet meer zijn? 

Dagvoorzitter Jip van Grinsven (Consultant Duurzaamheid bij Alba Concepts), Marlies Kok (Communicatie en Gedragsdeskundige bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en Allard Lambers (Expert Duurzaamheid en Comfort bij Rijksvastgoedbedrijf) geven antwoorden op deze vragen. Daarnaast laten we je ook het BLOEI-instrument, dat het Rijksvastgoedbedrijf heeft ontwikkeld, zien tijdens het webinar. Dit instrument is onderdeel van de transitie naar een circulaire economie. Zo helpt BLOEI je bijvoorbeeld afwegen welke circulaire strategie het beste bij jouw opgave past. Met gedragsinzichten over weerstand en ervaringen vanuit het Rijksvastgoedbedrijf geven we je nieuwe inzichten en antwoord op DE vraag: hoe voorkom je weerstand?  

Het is tijd om buiten de eigen hokjes te kijken, omdat kijken van binnenuit niet hetzelfde perspectief geeft als kijken van buitenaf. Het is tijd om los te komen en elkaar op te zoeken. Het is tijd om anders te gaan denken en gebruik te maken van elkaars kennis. 

Aanmelden

Meld je nu aan voor het gratis Webinar van Young Professional event op vrijdag 21 mei 2021 om 10:00 uur via deze link.

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Mylenne Hamaker via m.hamaker@tvvl.nl of +31 6 34 35 22 24.