Panelgesprek

Wij Techniek gaat een onderzoek doen waarmee we onze dienstverlening willen verbeteren. Wil jij meedoen aan panelgesprekken met Wij Techniek? Dit zijn twee gesprekken van anderhalf uur. Hiervoor vragen wij zowel medewerkers als werkgevers uit de installatiebranche.

Istock 1287459398 210621

Meld je aan!

Graag nodigen we je uit voor het eerste panelgesprek. We doen dat digitaal zodat je via je laptop, huiscomputer of smartphone kunt meedoen. Dat scheelt je reistijd en het maakt dan niet uit waar je woont of bent.

Panelgesprek werkgevers:
Woensdag 3 november, van 19.30 tot 21.00 uur

Panelgesprek medewerkers:
Donderdag 4 november, van 19.30 tot 21.00 uur

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar support@wij-techniek.nl. Vermeld in je mail of jij je aanmeldt voor het gesprek van 3 november met medewerkers of voor het gesprek van 4 november met werkgevers. Geef ook je naam, telefoonnummer, bedrijfsnaam (indien van toepassing) en e-mailadres door, dan zorgen wij dat je kunt deelnemen aan het online panelgesprek.

Na het eerste gesprek gaan wij een enquête samenstellen. Die enquête gaat naar de hele branche. Met de resultaten willen we daarna nog een tweede keer met je in gesprek. Wat hebben we met de enquête opgehaald? Wat vind jij daarvan en waar moeten we verder aan denken? Dat gesprek doen we, ook digitaal, in februari 2022.

Waarom dit onderzoek?

In de installatiebranche speelt ontzettend veel. De toekomst ziet er veelbelovend uit. Energietransitie, circulaire economie, verstedelijking, vergrijzing, mobiliteit, werken op afstand, digitalisering. Slimme techniek wordt steeds belangrijker en daarmee wordt er steeds meer van jouw vakmanschap gevraagd. Je moet daarin niet alleen bijblijven, maar ook voortdurend ontwikkelen en blijven innoveren. Dat is nodig, leuk, maar ook lastig.

‘Permanente ontwikkeling’ staat hoog op de agenda van vakbonden en werkgeversorganisaties. Wij Techniek zet zich in voor de ontwikkeling van álle vakmensen. Daarom willen wij weten hoe wij onze vakmensen zo goed mogelijk kunnen helpen. Wat vind je bijvoorbeeld van het scholingsaanbod in de branche? Zou je het interessant vinden als je certificaten kon behalen? En wat vind je ervan als het verplicht werd om sommige certificaten te halen, zodat jij je vakmanschap aan kan tonen?

Onderzoeksbureau CINOP

Wij hebben advies- en onderzoeksbureau CINOP gevraagd hier onderzoek naar te doen. CINOP kijkt wat we van andere branches kunnen leren en hoe we dat in de installatiebranche kunnen toepassen. Ideeën zijn er genoeg! Er ontbreekt echter nog een heel belangrijk element: een direct gesprek met medewerkers en werkgevers. Daarom hebben wij de panelgesprekken en de uitgebreide enquête toegevoegd aan het onderzoek. Voor die panelgesprekken vragen we nu dus jouw medewerking!

Meer informatie of vragen?

Wij kijken uit naar inspirerende gesprekken en danken je bij voorbaat voor je medewerking. Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar Wieteke Tichelaar, Programmamanager Kennisontwikkeling: w.tichelaar@wij-techniek.nl