Vakmanschap Zonnestroom

Wist je dat Nederland de meeste zonnepanelen per inwoner in Europa heeft? Sterker nog; wereldwijd staan we met zilver op het erepodium naast Australië. En door de hoge energieprijzen is er nu nog meer vraag naar zonnestroominstallaties dan ooit. Maar we willen natuurlijk niet alleen de meeste zonnepanelen in ons land maar ook de beste kwaliteit. En dat heb jij in de hand.

Meld je aan voor de cursus Vakmanschap Zonnestroom

Als vakmens in de technische installatiebranche ben je verantwoordelijk voor één of meerdere functies in deze wereldprestatie; van ontwerp tot inspectie en van installatie tot onderhoud. Ben je nog niet erkend als vakmens in zonnestroominstallaties? Dat kan dat via het vakbekwaamheidsprogramma Vakmanschap Zonnestroom. Hiermee laat je aan werkgevers en klanten zien dat je over de juiste vaardigheden beschikt voor de klus.

Voor werkgevers

Als een medewerker in je bedrijf het hele programma voor werkverantwoordelijke Zonnestroominstallaties volgt dan kun je je als bedrijf aanmelden voor de erkenningsregeling.

Hoe word je een expert? 

Wij Techniek, Techniek Nederland en samenwerkende partijen hebben een vakbekwaamheidsprogramma ontwikkeld, met als onderwerpen: ontwerpen, installeren, onderhouden, beheren en inspecteren van zonnestroominstallaties. Het programma bestaat uit een theorietoets en een praktijkexamen op locatie. Ben je geslaagd, dan ontvang je een Bewijs van Vakmanschap in je persoonlijke Vakpaspoort.