Alles is Techniek Experience

De Alles is Techniek Experience is speciaal bedoeld om jongeren op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met en te interesseren voor techniek, in het bijzonder elektro- en installatietechniek.

Scholieren voeren opdracht uit tijdens de Alles is Techniek Experience
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek
 • Geschikt voor groep 8, vmbo 1 en 2, en mbo-leerlingen
 • Maximaal 18 leerlingen tegelijkertijd
 • Gevarieerde, aantrekkelijke en interactieve activiteiten
 • De manier om techniek te promoten bij jongeren
Wat gebeurt er tijdens de Alles is Techniek Experience?

De Alles is Techniek Experience laat jongeren zien dat ze dagelijks in aanraking komen met elektro- en installatietechniek. Maar ook dat het dagelijkse leven er heel anders uitziet zonder deze technieken. De Alles is Techniek Experience is zoveel mogelijk afgestemd op jongeren om de techniek aan te laten sluiten op hun belevingswereld. De Alles is Techniek Experience bestaat uit de volgende activiteiten:

 • Wij Techniek theater
 • Op een interactieve manier een badkamer ontwerpen (met tablet)
 • Interactief Alles is Techniek bordspel
 • Met de 'Touchscreen Selfie' maken de jongeren zelf een professionele selfie over hun toekomst in de techniek
 • Techniek beleven in een virtuele 3D wereld met een VR/AR-bril

Hoe lang duurt de Alles is Techniek Experience?

Het programma duurt maximaal 50 minuten per groep. De Alles is Techniek Experience kan niet gereserveerd worden voor evenementen korter dan 1 dagdeel (4 uren). Als je veel leerlingen/grote klassen hebt, kun je de Alles is Techniek Experience voor meerdere dagen reserveren.

Voor wie is de Alles is Techniek Experience bedoeld?

De Alles is Techniek Experience is bedoeld voor leerlingen in groep 8, de eerste en tweede klas van het vmbo, en mbo-leerlingen die voor een keuze voor een (vervolg)opleiding staan. Goede evenementen om de Alles is Techniek Experience uit te nodigen zijn bijvoorbeeld:

 • Open dagen van vmbo-scholen (waar een technisch profiel zoals PIE of D&P wordt aangeboden)
 • Loopbaan oriëntatie en begeleiding dagen op vmbo of mbo scholen
 • Beurzen of evenementen waarbij promotie van techniek of richtingkeuze het doel is en waarbij jongeren (ouders) en/of docenten de doelgroep zijn

De Alles is Techniek Experience kan ook ingezet worden op andere evenementen, mits daar sprake is van techniekpromotie of promotie van technische opleidingen.

Waarom is het nuttig om de Alles is Techniek Experience uit te nodigen?

Met de Alles is Techniek Experience breng je leerlingen in aanraking met techniek op een manier die interactief én leuk is. Zo maak je leerlingen enthousiast voor de technische installatiebranche en ontwikkelen leerlingen een passie voor techniek die hen kan helpen bij hun opleiding- en beroepskeuze.

Regel eerst een samenwerking met een installatiebedrijf
We brengen scholenveld en bedrijfsleven met elkaar in contact. Zo krijgen de installatiebedrijven ook de gelegenheid om jongeren enthousiast te maken voor techniek. Bijvoorbeeld door middel van een gastles of een rondleiding in het bedrijf. 

Voor scholen en organisaties zijn onze promotieactiviteiten gratis te reserveren als er een samenwerking is met een installatiebedrijf in de regio. Via Techniek Nederland of de NVKL ontdek je welke installateurs in jouw regio actief zijn en vind je vakmensen in de buurt.

Reserveren
De Alles is Techniek Experience is kosteloos te reserveren als er een samenwerking is met een installatiebedrijf in jouw regio. Klik op de gewenste beschikbare data in de kalender en vul het reserveringsformulier in.

Reserveer de Alles is Techniek Experience

Wij Techniek stopt met techniekpromotie voor het basisonderwijs en de onderbouw voortgezet onderwijs. Daarom is het niet meer mogelijk om de Alles is Techniek Experience te reserveren. Wij geven wel nog invulling aan reeds gemaakte reserveringen (als de coronamaatregelen dit toelaten). Voor techniekpromotie binnen het basisonderwijs en de onderbouw voortgezet onderwijs verwijzen wij je naar het Platform Talent voor Technologie: www.ptvt.nl.

Selecteer datum en tijd
Vul je gegevens in en/of de gegevens van een bij Wij Techniek aangesloten organisatie
Verstuur je reservering
activityform.selectdate
Niet beschikbaar Beschikbaar