Technobiel

De Technobiel is een trailer van twee verdiepingen. In deze trailer kunnen leerlingen in het basisonderwijs en vmbo die voor een keuze van vervolgonderwijs staan, op een leuke en vooral interactieve manier kennismaken met de techniek.

Scholieren maken kennis met techniek via de Technobiel
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek
  • Handig: de Technobiel komt naar je toe
  • Geschikt voor groep 6 t/m 8 en vmbo-brugklassen
  • Toegankelijk voor mindervalide leerlingen
  • Twee verdiepingen met leuke en interactieve praktijksimulaties om de techniek te ervaren
Wat gebeurt er in de Technobiel?

De Technobiel biedt ruimte aan een groot aantal leerlingen en is daardoor geschikt voor grotere groepen en evenementen. De praktijkopdrachten en interactieve toepassingen in de Technobiel zijn geschikt voor groep 6 t/m 8 en de brugklas van het vmbo. De Technobiel is kosteloos te reserveren. Momenten om de Technobiel in te zetten zijn:

  • Open dagen van VMBO- scholen (waar een technisch profiel zoals PIE of D&P wordt aangeboden)
  • Beurzen of evenementen waarbij promotie van techniek/keuze voor een vervolgopleiding het doel is en waarbij jongeren (ouders) en/of docenten de doelgroep zijn
  • Techniekweken
  • Open dagen van bedrijven voor het (primair) onderwijs

De Technobiel wordt altijd begeleid door een kundig team van minimaal twee personen.

Voor wie is de Technobiel geschikt?

De Technobiel is geschikt voor groep 6 t/m 8 van de basisschool en de eerste klas van het vmbo. De Technobiel is zeer geschikt voor grotere groepen en kan per dag meerdere groepen bedienen. Daardoor is de Technobiel perfect voor evenementen. De Technobiel moet minimaal vier uur ingezet worden en in gebruik zijn.

Voor scholen en organisaties zijn onze promotieactiviteiten kosteloos te reserveren als er een samenwerking is met een installatiebedrijf in de regio. Weten welke installateurs in de regio actief zijn? Kijk op de website van Techniek Nederland of de NVKL om vakmensen in de buurt te zoeken.

De Technobiel is niet geschikt voor loopbaanoriƫntatie en -begeleiding op vmbo-scholen, of voor kleinere activiteiten gericht op de beroeps- of opleidingskeuze met tientallen bezoekers.

Waarom is het nuttig om de Technobiel uit te nodigen?

De Technobiel is de perfecte manier om leerlingen in het basisonderwijs en de eerste klas van het vmbo met techniek in aanraking te brengen. Door middel van leuke praktijkopdrachten die geschikt zijn voor de leeftijdsgroep, ontwikkelen leerlingen een passie voor techniek die hen kan helpen bij hun opleiding- en beroepskeuze.

Reserveer de Technobiel

Let op! Als de Technobiel geplaatst wordt op een openbare weg of terrein, dient de aanvrager zorg te dragen voor een plaatsingsvergunning (aan te vragen bij de gemeente). Het kenteken van de Technobiel is OH-33-VV. Reserveer in 3 stappen de Technobiel voor jouw evenement. Wij heroverwegen de inzet van onze Techniek Promoties. Het is daarom op dit moment niet mogelijk om een Techniek Promotie te reserveren voor een datum die ligt na 1 mei 2021. In het eerste kwartaal van 2021 volgt verdere informatie.

Selecteer datum en tijd
Vul je gegevens in en/of de gegevens van een bij Wij Techniek aangesloten organisatie
Verstuur je reservering
activityform.selectdate
Niet beschikbaar Beschikbaar