Meisjes en vrouwen in de techniek

Nog steeds kiezen weinig meisjes voor een technische opleiding. Niet omdat ze geen talent hebben, maar omdat ze te weinig weten van de praktijk van de techniek. Daarom ondersteunt Wij Techniek verschillende projecten die meisjes enthousiast maken voor een technische toekomst.

Vrouwelijke techniekmedewerker controleert bouwinstallatie
  • Maak meisjes enthousiast voor de techniek
  • Communiceer gender-inclusief
  • Stimuleer ouderbetrokkenheid
  • Draag bij aan de toekomst van de techniek

Vrouwen in de techniek, nu en in de toekomst

Wat ons betreft hebben vrouwen de toekomst in techniek. Meer vrouwen op de werkvloer betekent een nieuwe dynamiek, meer talent en beter functionerende teams. 

Om docenten en mentoren inspiratie te bieden om meisjes voor technische opleidingen te laten kiezen, heeft Wij Techniek in samenwerking met VHTO onder meer een toolbox gemaakt. Meer weten over projecten en producten om meer meisjes en vrouwen naar de techniek te bewegen of zelf geïnteresseerd in een mogelijke loopbaan in de techniek? Neem dan contact met ons op.

Voor wie is deze toolkit?

Deze toolkit is bedoeld voor vmbo-scholen die  bijvoorbeeld in het kader van Sterk Techniekonderwijs de instroom en het behoud van meisjes in de techniek willen vergroten. Docenten, decanen, communicatiemedewerkers en STO-projectleiders kunnen er hun voordeel mee doen.

Hoe gebruik je de toolkit?

De toolkit bestaat uit verschillende korte documenten met daarin handleidingen, praktische suggesties, concrete voorbeelden en handige tips. Al het materiaal is toegespitst op thema’s die relevant zijn bij de werving en het behoud van meisjes voor techniek.

Soms zijn er bijlagen toegevoegd of vind je links naar documenten met meer informatie. Je kunt het document downloaden dat jij nodig hebt en meteen met de suggesties en tips aan de slag.

Op zoek naar meer inspiratie?

Ben je op zoek naar inspirerende activiteiten die voor jongens en meisjes geschikt zijn? Dan is de Technobiel een uitkomst.