Het Sercivepunt voor starters of switchers

Ben je momenteel werkzaam in een heel andere branche, maar ben je benieuwd naar een baan in de techniek? Dat is logisch, want de techniekbranche heeft veel voordelen. Het werk is divers: zo is er altijd wel iets wat je aanspreekt, van robotica tot energietransitie. En je hebt veel baanzekerheid, omdat de branche door blijft groeien en belangrijk is voor de maatschappij.

Adviseurs arbeidsmarkt voor werknemers
 • Kosteloze hulp en advies
 • Ondersteuning tijdens loopbaanverandering
 • Ontdek of de technische installatiebranche bij je past
 • Ook als je (nog) helemaal geen ervaring hebt

Leuk werk in een innovatieve sector

Het gaat goed met de technische installatiebranche. Daarom zijn veel bedrijven op zoek naar talent: vakmensen uit de techniek, maar ook werkzoekenden met een andere achtergrond die een toekomst in de installatietechniek wel zien zitten. Iets voor jou? Er is gegarandeerd kans op werk: er moet zó veel gebeuren in Nederland, dat er altijd een geschikte baan voor je bij zit. Ook als je nog geen ervaring of passende opleiding hebt, uit een andere sector komt of een arbeidsbeperking hebt. Met werk in de techniek kun je echt iets betekenen voor mensen en bedrijven. De werkzaamheden en werkplekken zijn heel afwisselend.

Wat doet het Servicepunt voor jou?

Voor mensen zoals jij hebben we het Servicepunt arbeidsmarkt mobiliteit opgezet. Via dit Servicepunt krijg je als starter of switcher gratis hulp om over te stappen naar de technische installatiebranche. De adviseur arbeidsmarkt van het Servicepunt in jouw regio kan veel voor je betekenen. Allereerst door je eerlijk te adviseren en samen te kijken welke wensen je hebt en hoe die aansluiten bij de techniekbranche. De adviseur heeft een groot netwerk, kent alle regels en regelingen en weet welke werkgevers er op zoek zijn naar jou. Hij/zij kan je helpen de juiste technische scholing te vinden en weet welke andere vaardigheden je kunt leren om straks met vertrouwen en plezier aan de slag te gaan. Daarom organiseren onze adviseurs allerlei activiteiten voor jou, zoals:

 • het regelen van hulp bij het vinden van vacatures;
 • je voorstellen aan werkgevers in jouw regio;
 • je helpen te voldoen aan regels en verplichtingen;
 • het helpen bij sollicitatiebrieven en -gesprekken;
 • het ondersteunen bij (technische) scholing;
 • het bieden van nazorg.

Onze werkwijze

We werken altijd regionaal, niet-commercieel en onafhankelijk. Ons advies is altijd eerlijk en toegespitst op jouw situatie: echt maatwerk dus. Daarnaast hebben we oog voor mogelijkheden.

Over het Servicepunt

Het Servicepunt arbeidsmarkt mobiliteit is een onderdeel van Wij Techniek, het  ontwikkelings-fonds voor de technische installatiebranche. Wij Techniek zet zich in om de branche te versterken. En een sterke installatiebranche vraagt om mensen die het verschil willen maken in de techniek. Het Servicepunt is hét loket voor vraagstukken rond werken in de technische installatiebranche. Voor:

 • Werkgevers: vinden én behouden de juiste mensen met een passie voor techniek.
 • Werkzoekenden: krijgen ondersteuning en kansen om (nieuw) werk te vinden in de installatietechniek.
 • Intermediairs: vinden de betrokken partner die zich 100% inzet om talent en werkgevers aan elkaar te verbinden.