NL leert door

Wil jij een baan met toekomstperspectief in de technische installatiebranche? Heb jij als werkgever meer werk dan personeel? Wij Techniek TeamWork Servicepunt helpt je graag verder met gratis gericht advies. Je bereikt ons via servicepunt@wij-techniek.nl of 0800 - 6061.

9953 Bus Lossen CROP

Subsidie om te leren

Investeren in jezelf is essentieel voor je ontwikkeling. Wij Techniek vindt het belangrijk dat jij als medewerker in de technische installatiebranche jezelf blijft ontwikkelen, juist ook in deze coronatijd. Daarom bieden wij jou, dankzij de subsidieregeling ‘NL leert door’ van het ministerie van SZW, een training aan. Dit draagt bij aan jouw ontwikkeling en je duurzame inzetbaarheid in de branche. Maak er dus gebruik van!

Wij Techniek TeamWork tijdelijk verruimd met ‘NL LD SM’

De arbeidsmarkt verandert, onder andere door nieuwe technologische ontwikkelingen. Beroepen verdwijnen en op andere plekken komt er juist werk bij. De mobiliteit op de arbeidsmarkt is door al deze veranderingen flink toegenomen. Met als gevolg dat vakmensen - soms noodgedwongen - moeten nadenken over een volgende stap in hun carrière. Vanaf begin november 2021 vergroot de tijdelijke subsidie ‘NL Leert Door Sectoraal Maatwerk’ de financiële slagkracht van Wij Techniek TeamWork. Daardoor kunnen we vakmensen nog beter helpen bij het vinden van een nieuwe loopbaan in onze branche.

‘Wil jij werken in de technische installatiebranche? Ben je als werkgever op zoek naar vakbekwaam personeel?  Bel het Wij Techniek TeamWork Servicepunt via 0800 - 6061 of WhatsApp naar 06 - 832 10 752.’

Voor iedereen: van start tot pensioen

Met de subsidie kan Wij Techniek kosteloos leerpakketten, cursussen en trainingen aanbieden. Kies hiervoor een opleiding uit de opleidingscatalogus. Wij Techniek regelt vervolgens de administratie en kosten. De subsidie is er voor iedereen vanaf 18 jaar tot haar of zijn pensioen. Het maakt niet uit of je in loondienst bent, een flexibel contract hebt of werk in de installatiebranche zoekt. Ook zelfstandigen en zzp’ers in de installatiebranche kunnen van de subsidieregeling gebruik maken.

Opleidingscatalogus

Kies een opleiding uit de opleidingscatalogus.


NL leert door

Meld je aan

1. Kies een opleiding uit de opleidingscatalogus
Je kan kiezen uit bijna 80 verschillende opleidingen:

Basis technische vakkennis: 30 opleidingen
Maak kennis met een (nieuw) vakgebied

Verdieping technische vakkennis: 39 opleidingen
Volg een specialistische (vervolg)cursus

Overige vakkennis / soft skills: 10 opleidingen
Leer meer over bijvoorbeeld verkopen, samenwerken, coachen en/of leidinggeven

2. Vul het aanmeldformulier én toestemmingsverklaring volledig in
De opleidingen zijn volledig gratis* als wordt voldaan aan alle gestelde eisen.
Wij Techniek betaalt samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de opleiding als beide formulieren volledig en correct zijn ingevuld.

Download hier het aanmeldformulier en de toestemmingsverklaring.

3. Stuur de formulieren op en wacht op de bevestiging

Stuur het ingevulde aanmeldformulier, de toestemmingsverklaring en een kopie van je geldig ID-bewijs naar servicepunt@wij-techniek.nl. Nadat wij je aanmelding hebben ontvangen, krijg je per mail een  bevestiging. Hierin staat welke opleider contact met je op gaat nemen.

Let op: medewerkers moeten zich individueel aanmelden. Je werkt of gaat werken bij een bedrijf dat is aangesloten bij Wij Techniek. Het aantal deelnemers is gelimiteerd en voor veel cursussen is het aantal plaatsen nog maar beperkt. Pas nadat je aanmelding volledig is, alle noodzakelijke bijlagen zijn meegezonden waarbij wordt voldaan aan alle gestelde eisen én er nog voldoende opleidingsplaatsen zijn, wordt er een bevestiging vanuit Wij Techniek verzonden en is je aanmelding definitief.

* Toestemmingsverklaring

Voor jou als deelnemers is de opleiding gratis. Wij Techniek ontvangt van het ministerie van SZW een subsidie waarmee jouw opleiding wordt betaald. Indien nodig vult Wij Techniek het door SZW betaalde bedrag nog aan. Voordat je kan deelnemen aan de opleiding, hebben we je toestemming nodig voor twee zaken. Jouw toestemming is uitsluitend voor deze twee doelen en is twee jaar geldig. Als je geen toestemming geeft, kan Wij Techniek de subsidie niet ontvangen en kan de opleiding  ook niet kosteloos worden aangeboden.

1. Inzage in het scholingstraject
SZW kan bij Wij Techniek een controle uitvoeren. Hiermee wordt vastgesteld of de opleiding ook echt heeft plaatsgevonden en of dit volgens de regels is gebeurd. Daarvoor zijn onder andere jouw BSN nodig en jouw bewijs van afronding. De controlerende ambtenaar van SZW heeft een geheimhoudingsplicht en mag jouw gegevens niet delen met derden.

2. Meewerken aan onderzoeken
Het ministerie wil graag weten wat de opleiding heeft opgeleverd voor de deelnemers. Daarom schakelt SZW een onderzoeksbureau in. Zij kunnen contact met je opnemen en enkele vragen stellen. Hiervoor moeten zij natuurlijk beschikken over jouw contactgegevens. Je gegevens worden anoniem verwerkt.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Bel het Wij Techniek TeamWork Servicepunt op 0800 – 6061, WhatsApp 06 – 832 107 52 of mail servicepunt@wij-techniek.nl