Meer kansen met het STAP-budget

Ontwikkelingen op het werk staan niet stil. Daarom is er voor jou per 1 november 2022 een STAP-budget van de overheid beschikbaar. Dit budget van maximaal € 1.000 per jaar gebruik je voor een training, cursus of opleiding. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Stap-budget Wij Techniek
 • Voor meer plezier, salaris of kansen in je werk
 • Ontvang 1000,- euro (inclusief BTW) per jaar om bij te blijven
 • Vraag je budget aan vanaf 1 november 2022
 • OP = Op dus vraag meteen aan
 • Voor werkenden en werkzoekenden

Zet jouw volgende stap

Door je te ontwikkelen heb je meer kans om werk te houden, en vinden werkzoekenden sneller een nieuwe baan. De inhoud van werk verandert snel. Zo is steeds meer werk digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Door je te blijven ontwikkelen sta je sterker op de arbeidsmarkt. Ook zorgt een training, cursus of opleiding voor meer uitdaging, salaris of plezier in het werk. Je blijft zo aantrekkelijk voor werkgevers. De overheid betaalt mee aan jouw ontwikkeling, ook voor werkenden in installatiebranche.   

Alles over het STAP-budget

Voor wie is dit budget beschikbaar? Betaalt de werkgever mee? Welke opleidingen vallen onder STAP? Hoe vraag je het STAP-budget aan? Dat vind je allemaal op de pagina van de overheid.

Meer informatie?

Je kunt vanaf 1 november 2022 een STAP-budget aanvragen via het STAP-portaal  van het UWV. In dit portaal kun je het opleidingsaanbod bekijken en STAP aanvragen. Bekijk ook de informatie op de website van Techniek Nederland.

In 5 stappen naar je STAP-budget

 1. Aanmelden
  Meld je aan voor een opleiding, cursus of training die is vermeld in het scholingsregister stapuwv.nl
 2. Ontvang STAP-aanmeldingsbewijs
  Je ontvangt na aanmelding automatisch een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
 3. Aanvragen STAP-budget
  Ga naar het STAP-portaal van UWV stapuwv.nl, vraag je STAP-budget aan en upload je aanmeldingsbewijs.
 4. STAP-budget wordt uitbetaald
  Na goedkeuring door het UWV wordt het STAP-budget als voorschot uitbetaald aan de opleider en kun je je ontwikkelen in je werk.
 5. Start opleiding, cursus of training
  Binnen 3 maanden na afloop van de opleiding, cursus of training controleert UWV of de scholing is afgerond en of aan alle verplichtingen voor de subsidieregeling is voldaan.