Arbotechniek

Veilig en gezond werken is niet alleen een kwestie van goede instructies, trainingen of beschermingsmiddelen. Vaak zijn ongevallen het gevolg van ingeslopen routines, haast en onderschatting van risico’s. Nadenken en praten over veiligheid is van groot belang.

Arbotechniek - Donkerblonde monteur van Installatiebureau KON aan het werk

Het belang van veilig werken

Wetgeving op arbo-gebied is bedoeld om werknemers te beschermen tegen ongevallen en beroepsziekten. Een werkgever is in eerste instantie steeds verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van de personen die hij in dienst heeft. Maar ook voor overige personen zoals ingeleende werknemers, stagiaires, leerlingen en vakantiewerkers. De wetgeving stelt dat werkgevers en werknemers risico’s in kaart moeten brengen voordat ze kunnen starten met de werkzaamheden. Op de werkplek in het bedrijf en op de werklocatie. Dat geldt al helemaal voor complexe projectlocaties waar meerdere partijen tegelijkertijd aan het werk zijn. Maar wat betekent dit in de praktijk? Arbotechniek heeft concrete instrumenten waar jij mee aan de slag kan.

Praktijkdagen Veilig Werken

Je wil continuïteit en maximale productiviteit. Dat lukt alleen als je gezond blijft, over de juiste certificaten en kennis beschikt. Bezoek daarom de Praktijkdag Veilig Werken, speciaal voor monteurs, uitvoerend leidinggevenden en Middenkader en Management.

  • Tijdens de Praktijkdag voor Monteurs en Uitvoerend leidinggevenden ligt de nadruk op het organiseren van de persoonlijke veiligheid in de dagelijkse praktijk.
  • De Praktijkdag voor Middenkader en Management richt zich vooral op de mogelijkheden om wettelijk en praktisch invulling te geven aan de verantwoordelijkheid voor een veilige werkomgeving.

Praktijkdagen Middenkader en Management

  • 6 november, webinar

Praktijkdagen Monteurs en Uitvoerend leidinggevenden 

  • 3 april, Houten
  • 17 april, Nieuwerkerk ad IJssel
  • 11 september, Akersloot
  • 18 september, Harderwijk 
  • 9 oktober, Zwolle