EVC-traject

Heb je veel ervaring opgedaan in vorige banen, in je huidige baan of daarbuiten? Heb je in de praktijk veel geleerd, maar kun je dit niet aantonen met een certificaat of diploma? Dan is het ervaringscertificaat (EVC) iets voor jou.

EVC-traject - Man met helm is bezig met technische installatie van zonnepanelen

Wat is een EVC-traject? 

Het ervaringscertificaat maakt duidelijk hoe waardevol je als medewerker bent, door in kaart te brengen welke vaardigheden en competenties je precies hebt. Soms is de uitkomst verrassend, voor jezelf én voor je werkgever. Dat is goed voor je ontwikkeling als vakmens als je wel de ervaring hebt, maar niet het diploma.

EVC-traject

Wat is de meerwaarde van een Ervaringscertificaat (EVC)?

Het ervaringscertificaat laat zien wat je weet en kunt. Daardoor sta je sterker in je werk. Met een EVC worden je vaardigheden officieel erkend. Dat kan je helpen als je wel de ervaring hebt, maar niet het diploma. En wat heel belangrijk is: het geeft je meer zelfvertrouwen en waardering.

Hoeveel subsidie ontvang je voor een EVC-traject?

Wij Techniek biedt een subsidie van maximaal € 1.400,- om een EVC-traject aan te vragen en je door Wij Techniek te laten begeleiden. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je een arbeidscontract hebben bij een bij Wij Techniek-aangesloten bedrijf. Het EVC-traject dient te worden uitgevoerd door een erkende EVC-aanbieder. 

Wil je meer weten over de voorwaarden, lees dan het EVC-reglement.

EVC-begeleiders

Wil je meer weten over EVC, neem dan contact op met de EVC-begeleider uit jouw regio:

Noord Nederland & Noord-Holland-Noord
Gelderland & Overijssel
Zuid-Holland, Midden-Nederland & Noord Holland-Zuid
Zuid Nederland