De Vakbus

Je wil je medewerkers helpen zich te ontwikkelen. Maar hoe? Onze Vakbus maakt een korte pitstop waar het jou uitkomt, en helpt jouw vakmensen om een plan te maken voor hun ontwikkeling. De technische installatiebranche verandert snel. Zorg dat je voorbereid blijft op de toekomst!

Vakbus Wij Techniek op lokatie
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek
  • Locatie: bij jouw bedrijf, jouw keuze
  • Deelnemers: minimaal 5 en maximaal 12 per sessie
  • Tijd: De workshop duurt 1,5 uur
  • Ook als online bijeenkomst te boeken
Hoe werkt de Vakbus?

De Vakbus zorgt ervoor dat je medewerkers bijblijven en leren wat er voor de toekomst nodig is. Op welk gebied dat ook is. Wanneer je de Vakbus reserveert, maakt deze een pitstop op een locatie van jouw keuze. Eén Vakbus-sessie duurt gemiddeld anderhalf tot twee uur, en je kunt meerdere sessies op één dag plannen. 

We komen met een speciale bus naar je bedrijf toe, waar de sessie buiten plaatsvindt, of bij koud en nat weer in jullie loods/magazijn. Meubilair en techniek zoals een scherm voor het afspelen van de films nemen we mee.  Bekijk hier de video.

Boekingen
Het boeken van de vakbus is mogelijk vanaf minimaal 5 medewerkers (waarvan 3 medewerkers in loondienst). Heb jij daarnaast BBL’ers of werknemers (zzp’ers) die niet in loondienst werken? Geen probleem, ook zij kunnen deelnemen aan de workshop. Voldoe je niet aan het minimum voor de Vakbus? Neem dan contact met ons op via [email protected]. En dan denken wij met jou mee over mogelijkheden.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen: 

1. Toolboxmeeting, met keuze uit een van de onderstaande onderwerpen

Aanspreken op onveilig gedrag
Als vakmens zie je soms onveilige situaties op je werkplek. Elkaar daarop aanspreken is niet makkelijk. In deze toolbox geven we hier tips voor en ga je aan de slag met praktijksituaties. Aan het eind ontvang je tips over hoe je op een goede manier elkaar kunt aanspreken.

Fysieke belasting
Deze toolbox is voor jou nuttig als je wel eens lichamelijk zwaar werk doet. We gaan in op onderdelen als 'duwen en trekken, tillen en dragen, werkhouding en werkvoorbereiding'. Doe jij het altijd op de handige manier? Je krijgt praktische suggesties en bespreekt met elkaar waar je (beter) op zou kunnen letten.

Werken zonder stress
Deze toolbox gaat over te hoge werkdruk en ongewenst gedrag. We gaan in op de vraag ‘Wat zijn jouw energiegevers en -vreters?  En ‘Hoe vind jij hierin je eigen balans? Je bespreekt met je collega’s herkenbare stresssituaties en leert praktische oplossingen.

2. Workshop Waar sta jij in 2030?
De vakbus is de pitstop voor vakmensen om te sleutelen aan hun ontwikkeling. Want de technische installatiebranche verandert razendsnel. Om bij te blijven gaan deelnemers actief aan de slag met hun eigen toekomst. Door middel van inspiratie, opdrachten en advies, helpt Wij Techniek iedereen in de workshop op weg naar de volgende stap. Deze workshop kun je eventueel ook zonder toolboxmeeting boeken. We gaan dan wat dieper in op de ontwikkeling van je vakmensen. 

Waarom is het een goed idee om de Vakbus langs te laten komen?

Na deze sessies kunnen je medewerkers zich meteen inschrijven voor een loopbaan- of coachingsgesprek. Samen met de coach onderzoeken ze welke stap nodig is om zich verder te ontwikkelen. Die gesprekken vinden op een later moment plaats, weer op een locatie die jou goed uitkomt, in de Vakbus. Daarna kan de deelnemer een waardebon van € 500,- aanvragen voor de volgende stap in hun ontwikkeling. Alleen medewerkers die in dienst zijn komen in aanmerking voor een gesprek of waardebon. 

Jouw medewerkers zijn vakmensen. Natuurlijk wil je dat ze de kans krijgen om hun talent optimaal te ontwikkelen. Dat is goed voor hen, én voor het bedrijf.

De technische installatiebranche is innovatief en blijft zich ontwikkelen. Zorg dat je dat tempo bij kunt blijven!

Naast de Vakbus op locatie kan je ook de Vakbus online boeken. Lees meer over de Vakbus online.

Wil je meer informatie over de Vakbus. Neem dan contact met ons op via [email protected].

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Reserveer de Vakbus

Reserveer de Vakbus via onderstaande agenda. De Vakbus is kosteloos te reserveren voor bedrijven die zijn aangesloten bij Wij Techniek.

activityform.selectdate
Niet beschikbaar Beschikbaar