Promoot techniek binnen jouw school of bedrijf

Kinderen, leerlingen en studenten zijn de werknemers van de toekomst. Daarom hebben wij voorlichtingsmateriaal ontwikkeld, waarmee jij leerlingen kennis kunt laten maken met de mogelijkheden van de technische installatiebranche. Wil jij techniek op een praktische manier onder de aandacht brengen? Maak gebruik van de Alles is Techniekstand! In te zetten op open dagen, evenementen of informatiedagen over techniek binnen bedrijven. De Techniekstand kan alleen gereserveerd worden door Wij Techniek aangesloten werkgevers en scholen die participeren in Sterk Techniek Onderwijs.

Kinderen werken met techniek op school

Campagne "Installatie verbindt alles!"

Installatietechniek is overal om ons heen. Het zorgt ervoor dat de lichten branden, het internet werkt en de verwarming ons heerlijk warm houdt. Heel belangrijk vandaag, maar misschien nog wel belangrijker in de toekomst. We werken steeds digitaler en stappen over op duurzame energie. Maar wie gaat dit waarmaken? De leerlingen van vandaag. Daarom is de campagne “Installatie verbindt alles” gestart. Om vmbo-leerlingen kennis te laten maken met deze uitdagende richting. Klik hier voor meer informatie over deze campagne.

WT Website Beeld 03
Techniek promoten

Techniek promoten als werkgever of bedrijf?

Als bedrijf wil je graag goed bekend staan in de regio. Uiteraard bij je klanten, maar ook bij aanstormend talent. Dat zijn immers de werknemers van de toekomst. Om jongeren te interesseren voor een loopbaan in de techniek, eventueel bij jouw bedrijf, is het belangrijk om techniek te promoten. Hoewel de vraag naar technische vakmensen namelijk groeit, is techniek voor kinderen nog geen vanzelfsprekende keuze. Het vak en de mogelijkheden voor een loopbaan hierin zijn helaas vaak nog onbekend.

Daarom is het belangrijk jongeren, hun ouders en hun omgeving hierbij te helpen door ze kennis te laten maken met het werk en de mogelijkheden van de technische sector.

Techniek promoten als docent of school?

Hoewel de vraag naar technische vakmensen groeit, denken veel jongeren niet aan techniek als zij hun studiekeuze maken. Het vak en de mooie mogelijkheden voor een loopbaan zijn nog vaak onbekend.