Promoot techniek binnen jouw school of bedrijf

Kinderen, leerlingen en studenten zijn de werknemers van de toekomst. Daarom hebben wij voorlichtingsmateriaal ontwikkeld, waarmee jij leerlingen kennis kunt laten maken met de mogelijkheden van de technische installatiebranche. Zo leg je binnen jouw onderwijsinstelling of bedrijf direct contact met jong technisch talent!

Kinderen werken met techniek op school

Het promotiemateriaal is heel afwisselend

  • Zo is er de Technobiel: een mobiele experimenteerruimte (een vrachtwagen) waarin leerlingen techniek kunnen ervaren door er zelf actief mee aan de slag te gaan.
  • In de Alles is Techniek Experience maken leerlingen uit het vmbo en onderbouw van havo/vwo op een aantrekkelijke manier kennis met de vele mogelijkheden die techniek hen te bieden heeft. Bij alle materialen staan ervaren en doen centraal.
  • Wil je techniek promoten op een open dag of informatiedag? Dan kun je de Alles is Techniekstand bij ons reserveren
  • Laat jij kinderen liever op een speelse manier kennis maken met techniek? Wij hebben drie Aikido en Techniek workshops ontwikkeld waarin ze met behulp van aikido-oefeningen experimenteren met timing, afstand en balans. Zo ervaren zij op een speelse manier welke kennis nodig is bij onder andere het programmeren van diverse robots.
  • Tot slot hebben wij ook een interactief Alles is Techniek bordspel. Met dit spel kruipen de kinderen in de huid van technische vak talenten: van ICT en elektrotechniek tot warmte- en watertechniek.

 

Voor wie is het promotiemateriaal beschikbaar?

We hebben promotiemateriaal voor elk schooltype en elke doelgroep. Met deze middelen kun je de techniek promoten op de basisschool, vmbo, havo/vwo, mbo en hbo.

Techniek promoten

Techniek promoten als werkgever of bedrijf?

Als bedrijf wil je graag goed bekend staan in de regio. Uiteraard bij je klanten, maar ook bij aanstormend talent. Dat zijn immers de werknemers van de toekomst. Om jongeren te interesseren voor een loopbaan in de techniek, eventueel bij jouw bedrijf, is het belangrijk om techniek te promoten. Hoewel de vraag naar technische vakmensen namelijk groeit, is techniek voor kinderen nog geen vanzelfsprekende keuze. Het vak en de mogelijkheden voor een loopbaan hierin zijn helaas vaak nog onbekend.

Daarom is het belangrijk jongeren, hun ouders en hun omgeving hierbij te helpen door ze kennis te laten maken met het werk en de mogelijkheden van de technische sector.

Techniek promoten als docent of school?

Hoewel de vraag naar technische vakmensen groeit, denken veel jongeren niet aan techniek als zij hun studiekeuze maken. Het vak en de mooie mogelijkheden voor een loopbaan zijn nog vaak onbekend.

Daarom heeft Wij Techniek voorlichtingsmateriaal ontwikkeld, waarmee scholen jongeren kennis kunnen laten maken met de mogelijkheden van de technische sector. We hebben promotiemateriaal voor elk schooltype. Van Technobiel tot educatieve games.