HR-themadagen

Wij Techniek organiseert jaarlijks samen met de ontwikkelingsfondsen A+O Metalektro en OOM, themadagen over personeelszaken. Deze themadagen HR zijn de plek voor P&O en HR mensen die meer informatie willen over actuele thema’s binnen personeelsbeleid en willen sparren met collega’s uit de drie technische branches. Het thema voor dit jaar is ‘Behoud is het nieuwe werven’.

DD523034
Iets voor jou? Aangeboden door A+O Metalektro, OOM en Wij Techniek
  • Keuze uit verschillende workshops
  • Workshops die je gelijk in de praktijk kunt brengen
  • Samen met HR- en P&O-collega’s uit de technische sector
  • Op meerdere plaatsen in het land
Behoud is het nieuwe werven

Binnen de technische branche is er een groot tekort aan werknemers. Personeel betrekken en behouden blijft ook in 2023 dé grote uitdaging voor onze bedrijven. Maar wat kunnen we doen om mensen te behouden voor het werken in de techniek?

Tijdens de HR-themadagen wordt rondom dit onderwerp een interactief én inspirerend programma aangeboden. Met sprekers, keuze uit diverse workshops en verschillende netwerkmomenten. Alles om aan het einde van de middag boordevol inspiratie én kennis huiswaarts te keren.  

Er is altijd veel animo voor de HR-themadagen, dus wacht niet te lang met inschrijven en wees er snel bij. Je aanmelding is pas definitief als je een bevestigingsmail hebt ontvangen. Door de opzet van de dag is er maximaal ruimte voor 60 deelnemers per dag en maximaal 20 deelnemers per workshop.

Voor wie zijn de HR-themadagen bedoeld?

De HR-themadagen zijn bedoeld voor medewerkers of werkgevers in de technische branche die zich bezighouden met HR of personeelszaken. Zo kun je ervaringen met elkaar uitwisselen.

Voor bedrijven die zijn aangesloten bij A+O Metalektro, OOM of Wij Techniek is de dag kosteloos. Ben je na aanmelding verhinderd, laat dit dan op tijd weten. Afmelden kan tot twee weken voor aanvang van de themadag. Daarna brengen we een no-show fee van € 250,- in rekening. Uiteraard kun je je wel laten vervangen door een collega.

Wil je meer informatie over de HR-themadagen. Heb je vragen over deze dag? Neem dan contact op met je regiomanager.

Programma

09.30 uur              inloop
10.00 uur              centrale aftrap
10.05-12.00 uur  plenaire sessie door Lidewey van der Sluis*
12.00-13.00 uur  lunch
13.00-15.15 uur  middagsessie met keuze uit 3 workshops*
15.15 uur              centrale afsluiting

* Plenaire sessie
‘Talent is de sleutel tot strategisch succes’ door Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talent Management en Organisatorisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit.

*Welke workshops kun je volgen?
‘Aanpakkers: Verbeteren (coachend) leiderschap van mensen op leidende posities'
'Carmen van de Beek, Generatie-expert'
'Kennissessie ondersteund door regiomanagers van verschillende opleidingsfondsen'

HR-themadagen

Kom naar de speciale dag voor HR-managers en P&O medewerkers in de technische branche: ‘Behoud is het nieuwe werven’.

Alle data zijn volgeboekt!
DD523034

Locaties en data

  • Maandag 5 juni 2023 - Hoeven, Bovendonk (VOL*) 
  • Maandag 19 juni 2023 - Assen, Van der Valk  (VOL*) 
  • Dinsdag 5 september 2023 - Eindhoven, Van der Valk (VOL*)     
  • Maandag 2 oktober2023 - Ugchelen, Van der Valk (VOL*)           
  • Maandag 9 oktober 2023 - Oostzaan, Van der Valk (VOL*)          
  • Donderdag 16 november 2023 - Ridderkerk, Van der Valk (VOL*)

* Wil je in geval van een volgeboekte workshop vrijblijvend op de wachtlijst geplaatst worden? Stuur dan een mail naar workshop@ao-metalektro.nl met:
Naam en datum workshop
Voor- en achternaam
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer
Fonds (A+O Metalektro / OOM of Wij Techniek)
Eventuele dieetwensen
Zodra er een plek vrijkomt, nemen wij contact met je op.

Plenaire sessie: Talent is de sleutel tot strategisch succes - Lidewey van der Sluis

Hoogleraar Strategisch Talent Management Lidewey van der Sluis: Talent is de sleutel tot strategisch succes

Talentmanagement houdt in dat je ervoor zorgt dat jouw organisatie kan blijven voortbestaan en dat je daarvoor de juiste mensen aantrekt en behoudt. Het gaat om vinden, binden en boeien. Maar ook om afvloeien, als mensen niet passen bij de missie, visie en strategie van jouw organisatie”, zegt Van der Sluis. “Talentmanagement begint in de boardroom: daar wordt de organisatiestructuur bepaald  en wat voor mensen daar vervolgens bijpassen.”

Workshop 1: Aanpakkers: Verbeteren (coachend) leiderschap van mensen op leidende posities

Of je nu praat over chefmonteurs, montageleiders, voormannen of managers. De leiders in je organisatie bepalen hoeveel je uit je mensen haalt. Wil je dat de leiders uit je bedrijf meer uit hun mensen halen? Volg dan deze workshop.

Workshop 2: Carmen van de Beek, Generatie-expert

Carmen van de Beek (1999) richtte op haar 16e haar bedrijf Peer Panels op. Het bedrijf is ontstaan vanuit de gedachte dat oudere generaties en jongere generaties elkaar telkens misliepen. Als koppelstuk tussen deze generaties helpt ze bedrijven met het boeien en binden van jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Generatie Y, Z en Alpha: ze weet er alles over te vertellen. Het koppelen van generatietrekjes aan marketinguitingen zorgt ervoor dat ze jongeren binnen no-time weet te boeien en te binden.

Workshop 3: Kennissessie ondersteund door regiomanagers van verschillende opleidingsfondsen.

Onder leiding van een van de regiomanagers van de organiserende fondsen gaat u met collega’s uit de verschillende branches in gesprek/discussie over uw eigen ingebrachte onderwerpen. Ervaringen van de afgelopen jaren leren dat dit voor veel HR mensen, die vaak solistisch werken, als zeer waardevol wordt beschouwd.

De HR-themadagen is een samenwerking met