HR-themadagen

Wij Techniek organiseert jaarlijks samen met de ontwikkelingsfondsen A+O Metalektro en OOM, themadagen over personeelszaken. Deze themadagen HR zijn de plek voor P&O en HR mensen die meer informatie willen over actuele thema’s binnen personeelsbeleid en willen sparren met collega’s uit de drie technische branches.

DD523034
Iets voor jou? Aangeboden door A+O Metalektro, OOM en Wij Techniek
  • Keuze uit verschillende workshops
  • Workshops die je gelijk in de praktijk kunt brengen
  • Samen met HR- en P&O-collega’s uit de technische sector
  • Op meerdere plaatsen in het land
Wat heb je aan deze HR-themadag

Personeel werven en houden is de grote uitdaging voor P&O in 2022. Hoe doe ik dat, doe ik het wel goed en wat kan beter? Daarom is Sterk werkgeversmerk het thema van deze HR-themadagen.


Je kiest twee workshops, waar je gelijk mee aan de slag kunt in je bedrijf. Je leert hoe je aan een sterk werkgeversmerk bouwt, hoe je social media goed inzet of wat de nieuwe generatie jongeren drijft. De workshops zijn in kleine groepen van maximaal 20 deelnemers. Geef je dus snel op voor de workshop van je keuze.

Voor wie zijn de HR-themadagen bedoeld?

De HR-themadagen zijn bedoeld voor medewerkers of werkgevers in de technische branche die zich bezighouden met HR of personeelszaken. Zo kun je ervaringen met elkaar uitwisselen.

Voor bedrijven die zijn aangesloten bij A+O Metalektro, OOM of Wij Techniek is de dag kosteloos. Als je bent verhinderd laat dat dan svp wel 48 uur van te voren weten zodat iemand anders jouw plaats kan innemen. En om een no-show fee voor de accommodatiekosten te voorkomen.

Wil je meer informatie over de HR-themadagen. Neem dan contact met ons op via projectondersteuning@wij-techniek.nl.

Programma

Keuze uit 2 workshops (zie toelichting)

09.00 – 09.30 uur Ontvangst

09.30 – 10.15 uur Ernst Schipper over de weg naar een sterk werkgeversmerk

10.30 - 12.30 uur Keuze uit:
1. Recruitment & social media - Jako van Middelkoop
of
2. Bouwen aan een sterk werkgeversmerk - Sascha Murk

12.30 – 13.30 uur lunch en netwerken/ bijpraten

13.30 – 16.30 uur Keuze uit:
3. Aan het werk met jong talent, door Youngworks
of
4. Kenniskring netwerkmoment ruimte voor jouw eigen vragen

HR-themadagen

Kom naar de speciale dag voor HR-managers en P&O medewerkers in de technische branche: Sterk werkgeversmerk. En leer alles over het vinden en binden van personeel.

HR-themadagen
DD523034

Locaties en data


- 14 juni 2022 - Veenendaal, Van der Valk
- 28 juni 2022 - Ridderkerk, Van der Valk
- 5 juli 2022 - Etten-Leur, Het Turfschip
- 13 september 2022 - Eemnes, Van der Valk
- 27 september 2022 - Assen, Van der Valk
- 11 oktober 2022 - Eindhoven, BIC Campus
- 12 oktober 2022 - Breukelen, Van der Valk

Workshop 1: Bouwen aan een sterk werkgeversmerk, de juiste medewerkers vinden en aan je binden

Het tekort aan technische vakspecialisten is nijpend. Bedrijven staan daardoor niet alleen voor een wervingsopgave, ze staan ook voor de opgave om de mensen die fantastisch werk leveren binnen te houden. Hoe doe je dat?

Tijdens deze interactieve workshop word je stap voor stap meegenomen in hoe je kan bouwen aan een sterk werkgeversmerk. Daarbij krijg je veel inspirerende voorbeelden te zien van zowel grote als kleine bedrijven. Je gaat naar huis met concrete tips en handvatten voor je eigen bedrijf. 

Workshop 2: Recruitment & social media

Recruitment en communicatie gaan al jaren hand in hand. Voor sommigen begon het met zoeken op vacaturepagina’s in de zaterdagkrant, of zoeken op vacaturewebsites als Monsterboard of Nationale Vacaturebank.

Inmiddels is de manier van communiceren veranderd en moet je als werkgever zorgen voor naamsbekendheid. Het aanbod van vacatures is zo groot dat het lastig kan zijn om op te vallen op vacaturewebsites en veel sollicitanten bezoeken deze sites niet meer. Daarom moet jouw potentiële sollicitant jouw naam al kennen voordat hij of zij opzoek gaat naar een nieuwe baan.

Gelukkig zijn meer dan 10 miljoen Nederlanders dagelijks actief op social media, de bron voor jou om aan te boren of verder uit te breiden voor nieuw talent. Dit gaat verder dan de standaard vacaturetekst. Wil je weten hoe je toegang krijgt tot die meer dan 10 miljoen Nederlanders? Kom dan naar de workshop recruitment & social media.

Workshop 3: Aan het werk met jong talent

De jongste generatie medewerkers – ‘Generatie Z’ – stelt nieuwe eisen aan werk. Persoonlijke groei, jezelf zijn en gelijkwaardigheid vinden ze belangrijk. En: impact hebben op de organisatie. Daarmee brengen ze nieuwe onderwerpen in voor de organisatie. 

Niet dat je als organisatie alles anders moet gaan doen. Maar het is nuttig om jonge medewerkers goed te begrijpen en te begeleiden.

Hoe speel je als HR-medewerker in op deze behoeften? Hoe zorg je dat jonge talenten zich thuis (blijven) voelen in jouw bedrijf? In de workshop ‘Aan het werk met jong talent’ geeft Youngworks je direct inzicht in de drijfveren van de jongste generatie én biedt concrete tips voor jou als HR-medewerker.

Workshop 4: Kenniskring netwerkmoment

Een HR themadag is ook hét moment om kennis en ervaring uit te wisselen met vakgenoten. Enkele regio’s zijn al bekend met HR kenniskringen, naar volle tevredenheid van de deelnemers.
Op deze middag kun je aansluiten en zelf onderwerpen aandragen waarover je input van vakgenoten wilt ontvangen. We vragen je naar jouw onderwerpen bij je aanmelding. Zo komt jouw onderwerp aan bod. De sessie wordt begeleid door een regiomanager van de fondsen met affiniteit én ervaring binnen HR. De kans dus om jouw specifieke vraag of vragen aan de orde te laten komen.

De HR-themadagen is een samenwerking met