Hybride techniekopleider

Iedereen weet het: je leert het beste in de praktijk en van praktijkmensen. Talenten van de toekomst verdienen jouw kennis van nu. Word dus hybride techniekopleider of meld een van je medewerkers aan voor dit scholingstraject.

Hybride Techniekopleider Wij Techniek

Werken in de techniek én in het onderwijs: iets voor jou?

Wij zijn op zoek naar vakmensen met een technische opleiding (bij voorkeur mbo-4 niveau), een hbo werk- en denkniveau, én vooral passie voor het mooie techniek-vak. Je kunt je huidige baan in de techniek combineren met lesgeven als hybride techniekopleider.

Weet je nog niet helemaal zeker of hybride techniekopleider worden de juiste stap voor jou is? Lees dan hier verder. 

Wil je overleggen met één van onze projectleiders, neem dan contact op. Zie onderstaand de contactgegevens. 

Hoe word je een hybride techniekopleider?

Gedurende een periode van gemiddeld 10 maanden, volg je ongeveer 16 tot 18 scholingsdagen (namiddag en avond). Daarnaast loop je 80 uur stage bij een roc en/of vmbo-school, bij jou in de buurt. Een hogeschool verzorgt de opleiding en na afloop ontvang je uiteraard een diploma: het pedagogisch didactisch diploma (het PDD). De opleidingskosten? Die vergoedt Wij Techniek voor je.

Neem contact op met een van onze contactpersonen als je hybride opleider wilt worden en meer informatie wilt over het scholingstraject of over werken in het techniekonderwijs in jouw regio. Werk samen met Wij Techniek aan beter techniekonderwijs

Waarom is nu het moment om hybride opleider te worden?

Al jaren is er behoefte aan meer praktijkonderwijs. Daarnaast gaan veel hybride
techniekopleiders op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen. Scholen zijn dringend op zoek naar mensen die de praktijk in de vingers hebben. Voor jou heeft dat de volgende voordelen:

  • Je leert (technische) kennis, vaardigheden en attitudes overdragen
  • Je organiseert scholingsactiviteiten
  • Je leert trainingen en cursussen te verzorgen
  • Je kunt straks anderen coachen
  • Je kunt lesmateriaal ontwikkelen
"Ik was al bezig op het werk met scholing van klanten en interne medewerkers en ik vind het leuk om wat anders te doen. Ook om mijn opgedane ervaring door te geven."

Regio Noordwest- en midden Nederland

Contactpersoon: Herman Veldman
Telefoon: 06 40201596
E-mail: h.veldman@wij-techniek.nl

Voor het scholingstraject hybride techniekopleider in Noord-Holland zijn er voor locatie Amsterdam, Flevoland en Utrecht informatiebijeenkomsten via Teams gepland. Wil je weten wanneer bekijk hier de data.

Regio Noord Nederland en Gelderland/Overijssel

Contactpersoon: Herman Veldman
Telefoon: 06 40201596
E-mail: h.veldman@wij-techniek.nl

Voor het scholingstraject hybride techniekopleider in Noord Nederland en Gelderland/Overijssel zijn er geen informatiebijeenkomsten Teams gepland. 

Regio Brabant

Contactpersoon: Carla Schrooyen
Telefoon: 06 12059956
E-mail: c.schrooyen@curio.nl

Voor het scholingstraject hybride techniekopleider in Brabant is er een informatiebijeenkomsten gepland. Wil je weten wanneer bekijk hier de data.

Regio Limburg

Contactpersoon: Richard Dekkers
Telefoon: 06 51073281
E-mail: dekkers@pkm.nl

Voor het scholingstraject hybride techniekopleider in Limburg zijn er geen informatiebijeenkomsten gepland. 

Regio Zeeland

Contactpersoon: Gerben Rodts
Telefoon: 06 54303472
E-mail: hybrideopleider@zaos.nl 

Voor het scholingstraject hybride techniekopleider in Zeeland is er een informatiebijeenkomst gepland. Wil je weten wanneer bekijk hier de data.

Regio Zuid-Holland

Contactpersoon: Rian Van Noord
Telefoon: 06 21839939
E-mail: rianvannoord@live.nl

Voor het scholingstraject hybride Techniek Opleider in Zuid-Holland start er op​ donderdag 5 oktober 2023 een nieuw traject voor de hybride techniekopleider in Rotterdam. Wil je meer informatie over hybride techniekopleider in regio Zuid-Holland, stuur een mail naar Rian Van Noord: rianvannoord@live.nl.

Informatie voor werkgevers

Ben je werkgever? Ook dan is het een goed idee om je medewerkers te stimuleren om hybride techniekopleider te worden:

  • Je stimuleert de ontwikkeling van de medewerker(s) en daarmee het opleidingsklimaat in het bedrijf. Dat motiveert de medewerkers die hierbij betrokken zijn, en ook hun collega’s
  • Jouw bedrijf profiteert van nieuwe kennis die je bedrijf binnenkomt
  • Je krijgt toegang tot een netwerk van toekomstige vakmensen en tot het beroepsonderwijs
  • Je medewerker is gelijk toegerust om intern op te leiden voor jouw bedrijf

Wil jij als werkgever het talent van de toekomst opleiden? Bekijk dan de mogelijkheden voor jouw medewerkers om praktijkopleider te worden.

Onderzoek naar beleving hybride opleider

In het najaar 2020 zijn de resultaten van een onderzoek gepubliceerd. Hans Haring: "Het is heel fijn dat blijkt dat alle betrokkenen enthousiast zijn over het traject. De vakmensen zijn erg tevreden over de vaardigheden die zij leren omdat zij deze goed kunnen toepassen in de praktijk. Werkgevers zien dat de vaardigheden die hybride techniekopleiders leren vaak meteen te gebruiken zijn binnen het bedrijf. Dit vinden bedrijven heel nuttig. Daarnaast heeft het traject een positief effect op de leercultuur binnen bedrijven. Onderwijsinstellingen zien volgens het onderzoek ook de toegevoegde waarde van het inzetten van mensen uit de praktijk. Hybride leraren zijn hier een heel goed voorbeeld van.

"Ik was al bezig op het werk met scholing van klanten en interne medewerkers en ik vind het leuk om wat anders te doen. Ook om mijn opgedane ervaring door te geven."
Hybride Techniekopleider