Hybride techniekopleider

Iedereen weet het: je leert het beste in de praktijk en van praktijkmensen. Talenten van de toekomst verdienen jouw kennis van nu. Word dus hybride techniekopleider of meld een van je medewerkers aan voor dit scholingstraject.

Hybride Techniekopleider Wij Techniek

Werken in de techniek én in het onderwijs: iets voor jou?

Wij zijn op zoek naar vakmensen met een technische opleiding (minimaal mbo-4 niveau), een hbo werk- en denkniveau, én vooral passie voor het mooie techniek-vak. Je kunt je huidige baan in de techniek combineren met lesgeven als hybride techniekopleider.

Weet je nog niet helemaal zeker of hybride techniekopleider worden de juiste stap voor jou is? Dan is het een goed idee om te overleggen met één van onze projectleiders. 

Informatie en aanmelden

Regio Friesland, Groningen, Drenthe, Gelderland en Overijssel

Contactpersoon:
John van Mierlo
Telefoon: 06 13734547
E-mail: j.vanmierlo@wij-techniek.nl

Informatie en aanmelden

Regio Noord-Holland en Midden Nederland


Contactpersoon:

Herman Veldman
Telefoon: 06 40201596
E-mail: h.veldman@wij-techniek.nl

Informatie en aanmelden
Regio Brabant

Contactpersoon:
Carla Schrooyen
Telefoon: 06 12059956
E-mail: c.schrooyen@curio.nl

Informatie en aanmelden
Regio Zeeland

Contactpersoon:
Gerben Rodts
Telefoon: 06 54303472
E-mail: gerbenrodts@gmail.com

Wil je meer weten over het opleidingstraject hybride techniekopleiders in Zeeland bekijk hier de website. 

Informatie en aanmelden

Regio Limburg

Contactpersoon:
Ielse Lohuis
Telefoon: 06 53289843
E-mail: lohuis@pkm.nl

Wil je meer weten over het opleidingstraject hybride techniekopleiders in Limburg. Bekijk hier de website.

Informatie en aanmelden

Regio Zuid-Holland

Contactpersoon:
Rian Van Noord
Telefoon: 06 21839939
E-mail: rianvannoord@live.nl

Webinar: ‘Vakmensen dragen bij aan up-to-date opleiden (voor technici van morgen)’. 
Hierbij komen Hybride techniekopleiders en hun werkgevers aan het woord én (v)mbo-scholen die ervoor openstaan om deze mensen gedurende de opleiding een stageplek aan te bieden en hen na de opleiding (gast)les te laten geven. Op Dinsdag 17 mei | 16:00 tot 17:00 uur. Lees hier meer informatie. 

Hoe word je een hybride techniek-opleider?

Gedurende een periode van gemiddeld 10 maanden, volg je ongeveer 16 tot 18 scholingsdagen (namiddag en avond). Daarnaast loop je 80 uur stage bij een roc en/of vmbo-school, bij jou in de buurt. Een hogeschool verzorgt de opleiding en na afloop ontvang je uiteraard een diploma: het pedagogisch didactisch diploma (het PDD). De opleidingskosten? Die vergoedt Wij Techniek grotendeels voor je.

Neem contact op met een van onze contactpersonen als je hybride opleider wilt worden en meer informatie wilt over het scholingstraject of over werken in het techniekonderwijs in jouw regio. Werk samen met Wij Techniek aan beter techniekonderwijs

Waarom is nu het moment om hybride opleider te worden?

Al jaren is er behoefte aan meer praktijkonderwijs. Daarnaast gaan veel hybride techniekopleiders op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen. Scholen zijn dringend op zoek naar mensen die de praktijk in de vingers hebben. Voor jou heeft dat de volgende voordelen:

  • Je leert (technische) kennis, vaardigheden en attitudes overdragen
  • Je organiseert scholingsactiviteiten
  • Je leert trainingen en cursussen te verzorgen
  • Je kunt straks anderen coachen
  • Je kunt lesmateriaal ontwikkelen

Bekijk ook eens het item van EenVandaag: "Voor de klas staan én werken in de praktijk: waarom 'hybride docenten' een uitkomst zijn in de techniek"

Onderzoek naar beleving hybride opleider

In het najaar 2020 zijn de resultaten van een onderzoek gepubliceerd. Hans Haring: "Het is heel fijn dat blijkt dat alle betrokkenen enthousiast zijn over het traject. De vakmensen zijn erg tevreden over de vaardigheden die zij leren omdat zij deze goed kunnen toepassen in de praktijk. Werkgevers zien dat de vaardigheden die hybride techniekopleiders leren vaak meteen te gebruiken zijn binnen het bedrijf. Dit vinden bedrijven heel nuttig. Daarnaast heeft het traject een positief effect op de leercultuur binnen bedrijven. Onderwijsinstellingen zien volgens het onderzoek ook de toegevoegde waarde van het inzetten van mensen uit de praktijk. Hybride leraren zijn hier een heel goed voorbeeld van.

Informatie voor werkgevers

Ben je werkgever? Ook dan is het een goed idee om je medewerkers te stimuleren om hybride techniekopleider te worden:

  • Je stimuleert de ontwikkeling van de medewerker(s) en daarmee het opleidingsklimaat in het bedrijf. Dat motiveert de medewerkers die hierbij betrokken zijn, en ook hun collega’s
  • Jouw bedrijf profiteert van nieuwe kennis die je bedrijf binnenkomt
  • Je krijgt toegang tot een netwerk van toekomstige vakmensen en tot het beroepsonderwijs
  • Je medewerker is gelijk toegerust om intern op te leiden voor jouw bedrijf

Ben jij als werkgever geïnteresseerd in het opleiden van het talent van de toekomst? Bekijk dan eens de mogelijkheden om praktijkopleider te worden.

Hybride Techniekopleider
"Ik heb altijd willen weten of ik geschikt was voor het onderwijs. Ik was op mijn huidige werk uitgekeken en dit was een mooie gelegenheid."
"Ik was al bezig op het werk met scholing van klanten en interne medewerkers en ik vind het leuk om wat anders te doen. Ook om mijn opgedane ervaring door te geven."