Hybride techniekopleider

Iedereen weet het: je leert het beste in de praktijk en van praktijkmensen. Talenten van de toekomst verdienen jouw kennis van nu. Word dus hybride techniekopleider of meld een van je medewerkers aan voor dit scholingstraject.

Hybride Techniekopleider Wij Techniek

Werken in de techniek én in het onderwijs: iets voor jou?

Wij zijn op zoek naar vakmensen met een technische opleiding (minimaal mbo-4 niveau), een hbo werk- en denkniveau, én vooral passie voor het mooie techniek-vak. Je kunt je huidige baan in de techniek combineren met lesgeven als hybride techniekopleider.

Weet je nog niet helemaal zeker of hybride techniekopleider worden de juiste stap voor jou is? Lees dan hier verder. 

Wil je overleggen met één van onze projectleiders, neem dan contact op. Zie onderstaand de contactgegevens. 

Hoe word je een hybride techniekopleider?

Gedurende een periode van gemiddeld 10 maanden, volg je ongeveer 16 tot 18 scholingsdagen (namiddag en avond). Daarnaast loop je 80 uur stage bij een roc en/of vmbo-school, bij jou in de buurt. Een hogeschool verzorgt de opleiding en na afloop ontvang je uiteraard een diploma: het pedagogisch didactisch diploma (het PDD). De opleidingskosten? Die vergoedt Wij Techniek grotendeels voor je.

Neem contact op met een van onze contactpersonen als je hybride opleider wilt worden en meer informatie wilt over het scholingstraject of over werken in het techniekonderwijs in jouw regio. Werk samen met Wij Techniek aan beter techniekonderwijs

Waarom is nu het moment om hybride opleider te worden?

Al jaren is er behoefte aan meer praktijkonderwijs. Daarnaast gaan veel hybride techniekopleiders op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen. Scholen zijn dringend op zoek naar mensen die de praktijk in de vingers hebben. Voor jou heeft dat de volgende voordelen:

  • Je leert (technische) kennis, vaardigheden en attitudes overdragen
  • Je organiseert scholingsactiviteiten
  • Je leert trainingen en cursussen te verzorgen
  • Je kunt straks anderen coachen
  • Je kunt lesmateriaal ontwikkelen

Bekijk ook eens het item van EenVandaag: "Voor de klas staan én werken in de praktijk: waarom 'hybride docenten' een uitkomst zijn in de techniek"

Onderzoek naar beleving hybride opleider

In het najaar 2020 zijn de resultaten van een onderzoek gepubliceerd. Hans Haring: "Het is heel fijn dat blijkt dat alle betrokkenen enthousiast zijn over het traject. De vakmensen zijn erg tevreden over de vaardigheden die zij leren omdat zij deze goed kunnen toepassen in de praktijk. Werkgevers zien dat de vaardigheden die hybride techniekopleiders leren vaak meteen te gebruiken zijn binnen het bedrijf. Dit vinden bedrijven heel nuttig. Daarnaast heeft het traject een positief effect op de leercultuur binnen bedrijven. Onderwijsinstellingen zien volgens het onderzoek ook de toegevoegde waarde van het inzetten van mensen uit de praktijk. Hybride leraren zijn hier een heel goed voorbeeld van.

"Ik was al bezig op het werk met scholing van klanten en interne medewerkers en ik vind het leuk om wat anders te doen. Ook om mijn opgedane ervaring door te geven."

Informatie voor werkgevers

Ben je werkgever? Ook dan is het een goed idee om je medewerkers te stimuleren om hybride techniekopleider te worden:

  • Je stimuleert de ontwikkeling van de medewerker(s) en daarmee het opleidingsklimaat in het bedrijf. Dat motiveert de medewerkers die hierbij betrokken zijn, en ook hun collega’s
  • Jouw bedrijf profiteert van nieuwe kennis die je bedrijf binnenkomt
  • Je krijgt toegang tot een netwerk van toekomstige vakmensen en tot het beroepsonderwijs
  • Je medewerker is gelijk toegerust om intern op te leiden voor jouw bedrijf

Ben jij als werkgever geïnteresseerd in het opleiden van het talent van de toekomst? Bekijk dan eens de mogelijkheden om praktijkopleider te worden.

"Ik heb altijd willen weten of ik geschikt was voor het onderwijs. Ik was op mijn huidige werk uitgekeken en dit was een mooie gelegenheid."

Contactgegevens

Regio Noordwest-Nederland

Contactpersoon:
Herman Veldman
Telefoon: 06 40201596
E-mail: h.veldman@wij-techniek.nl

Jouw kennis en ervaring delen als hybride techniekopleider? In 2023 starten er nieuwe voorlichtingsbijeenkomsten, meer informatie volgt.

Meer informatie
Wil je meer informatie over hybride techniekopleider in Noordwest-Nederland stuur een mail naar Herman Veldman: h.veldman@wij-techniek.nl.

Regio Noordoost-Nederland

Contactpersoon:
John van Mierlo
Telefoon: 06 13734547
E-mail: j.vanmierlo@wij-techniek.nl

Meer informatie
Wil je meer informatie over hybride techniekopleider in regio Noordoost-Nederland stuur een mail naar John van Mierlo: j.vanmierlo@wij-techniek.nl.

Regio Zuidwest-Nederland

Contactpersoon:
Rian Van Noord
Telefoon: 06 21839939
E-mail: rianvannoord@live.nl

Meer informatie
Wil je meer informatie over hybride techniekopleider in regio Zuidwest-Nederland stuur een mail naar Rian Van Noord: rianvannoord@live.nl.

Contactgegevens

Regio Brabant

Contactpersoon:
Carla Schrooyen
Telefoon: 06 12059956
E-mail: c.schrooyen@curio.nl

Jouw kennis en ervaring delen als hybride techniekopleider? Kom naar een van onze voorlichtingsbijeenkomsten:
Maandag 6 februari 2023: 19.00 - 20.00 uur | online
Maandag 6 maart 2023: 19.00 - 20.00 uur | online
Woensdag 12 april 2023: 19.00 - 20.30 uur | ROC Tilburg
Donderdag 6 juli 2023: 19.00 - 20.30 uur| ROC Tilburg

Voorlichting(en) op verzoek: per bedrijf, in groepsverband of individueel

Aanmelden
Via deze link kun je je aanmelden

Meer informatie
Wil je meer weten over het opleidingstraject hybride techniekopleider in Brabant stuur een mail naar Carla Schrooyen: c.schrooyen@curio.nl.

Regio Zeeland

Contactpersoon:
Gerben Rodts
Telefoon: 06 54303472
E-mail: gerbenrodts@gmail.com

Meer informatie
Wil je meer weten over het opleidingstraject hybride techniekopleider in Zeeland stuur een mail naar Gerben Rodts: gerbenrodts@gmail.com of bekijk hier de website. 

Regio Limburg

Contactpersoon:
Ielse Lohuis
Telefoon: 06 53289843
E-mail: lohuis@pkm.nl

Meer informatie
Wil je meer informatie over hybride techniekopleider in Limburg stuur een mail naar Ielse Lohuis: lohuis@pkm.nl of bekijk hier de website.

Hybride Techniekopleider