Praktijkopleidersdagen ‘Behoud is het nieuwe werven’

Wil jij als vakman of vakvrouw je vaardigheden inzetten om leerlingen de fijne kneepjes van het vak bij te brengen, te begeleiden bij hun opleiding en te enthousiasmeren voor hun vak binnen de technische installatiebranche? Dan zijn de Praktijkopleidersdagen wat voor jou!

Samen met de technische fondsen A+O Metalektro en OOM organiseren wij de Praktijkopleidersdagen, speciaal voor jou als praktijkopleider.

Praktijkopleider legt technische installatie uit via tablet
Iets voor jou? Aangeboden door A+O Metalektro, OOM en Wij Techniek
  • Diverse workshops
  • Binden en boeien van studenten
  • De kracht van een sterke start

Behoud is het nieuwe werven

De hele branche heeft er last van; het schreeuwende tekort aan werknemers. Wat kunnen we doen om leerlingen en vakmensen te behouden voor het werken in de techniek? En wat kun jij als praktijkopleider doen? Tijdens de Praktijkopleidersdagen wordt een interactief én inspirerend programma aangeboden over dit onderwerp. Met sprekers, diverse workshops en netwerkmomenten. Alles om aan het einde van de middag boordevol inspiratie én kennis huiswaarts te keren.

Keynote Speaker Paul Smit - Behoud is het nieuwe werven
Het vinden van mensen met talent en passie is in deze tijd een uitdaging. En heb je ze eenmaal gevonden, hoe zorg je dan dat ze ook blijven? Dat legt filosoof en cabaretier Paul Smit op humoristische wijze uit in zijn presentatie ‘Anders Kijken’. Paul schreef 13 boeken over filosofie en neurowetenschap en is een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Hij gaat in op de vraag: Wat maakt dat mensen ’s ochtends met plezier naar hun werk of studie gaan? Wat gebeurt er in ons brein en welke elementen zijn belangrijk als het gaat om werk- en leerplezier?

Wat leer je tijdens de Praktijkopleidersdagen?

Tijdens de Praktijkopleidersdagen leer je hoe je leerlingen begeleidt bij hun opleiding en hoe je ze enthousiast maakt voor het vak. Je neemt deel aan verschillende sessies en workshops met direct toepasbare tips. Het doel van deze dagen is om praktijkopleiders te informeren en te inspireren, maar vooral ook om praktijkopleiders ervaringen met elkaar uit te laten wisselen.
Omdat goede praktijkopleiders voor goed opgeleide leerlingen zorgen, organiseren wij gezamenlijk met de technische opleidingsfondsen OOM en A+O-Metalektro deze Praktijkopleidersdagen.

Voor wie zijn de Praktijkopleidersdagen bedoeld?

De Praktijkopleidersdagen zijn geschikt voor alle vakmensen die al leerlingen begeleiden of leerlingen willen gaan begeleiden. Voor praktijkopleiders worden ook de TopCoachdagen en de tweedaagse Cursus Praktijkopleider georganiseerd.

Bijeenkomsten en webinars voor praktijkopleiders

Wij Techniek organiseert samen met A+O Metalektro en OOM een mix van fysieke Praktijkopleidersdagen én webinars.

De data voor 2023 zijn bekend.
Van der Valk, Wolvega: 10 oktober 2023
AZ Stadion, Alkmaar: 1 november 2023
Van der Valk, Schiedam: 7 november 2023
Van der Valk, Ugchelen:  16 november 2023
Van der Valk, Vught: 23 november 2023
Galgenwaard, Stadion Utrecht: 28 november 2023


Ga voor het volledige programma en de inhoud van de workshops naar:
www.praktijkopleidersdagen.nl

Webinar terugkijken?

In 2022 zijn er meerdere webinars georganiseerd. Heb je deze gemist? Bekijk ze via deze link terug: www.praktijkopleidersdagen.nl