Workshop Inclusief Leiderschap

Bedrijven met meer diversiteit aan medewerkers zijn creatiever, slagvaardiger en hebben beter klantcontact. Inclusief leiderschap werkt dus! Maar waar begin je? En hoe ontwikkel je een leiderschapsstijl die hierbij past? Je leert het tijdens deze workshop. De workshop wordt online gegeven. Zodra de maatregelen het toelaten, zal deze workshop ook weer op locatie plaatsvinden.

Workshop Inclusief leiderschap: Oudere technisch medewerker legt techniek uit aan jongere medewerker
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek
  • Maximaal 20 deelnemers
  • Duur: 14:30 - 19:00 uur
  • Kleine avondmaaltijd inbegrepen
  • Interactief met trainingsacteurs
Wat leer je tijdens de workshop Inclusief leiderschap?

Tijdens deze (online) workshop leer je hoe je (bestaande) diversiteit in je organisatie kunt bevorderen. Ervaar hoe jouw leiderschapsstijl talent kan stimuleren en leer hoe je kunt bijdragen aan het creëren van aandacht voor diversiteit in je organisatie. In de workshop wordt aandacht besteed aan de competenties die noodzakelijk zijn voor inclusief leiderschap. Denk hierbij aan het volgende:
- Gesprekken kunnen voeren over diversiteit en hieraan gerelateerde onderwerpen
- Herkennen van emoties, percepties en dilemma’s
- Onbevooroordeeld kunnen luisteren
- Bewust zijn van eigen aannames en vooronderstellingen
- Aandacht creëren voor diversiteit op de werkvloer

Interactief

In een interactieve presentatie leer je over de invloed van percepties en stereotypering in de dagelijkse praktijk. Deze kennis kun je meteen toepassen. Ook krijg je de kans om jouw leiderschapsstijl te oefenen met behulp van acteurs. 

Aan het einde van deze workshop ga je naar huis met een eigen aanpak voor inclusief leiderschap en ben je in staat om diversiteit in jouw organisatie optimaal te benutten en bevorderen.

Voor wie is deze workshop Inclusief Leiderschap beschikbaar?

Deze workshop is bestemd voor werkgevers, managers en leidinggevenden. De workshop wordt verzorgd in samenwerking met Talent naar de Top. 

Waarom is inclusief leiderschap van belang?

Je werknemers kunnen zich optimaal ontwikkelen in een inclusieve bedrijfscultuur die aandacht heeft voor diversiteit. Door inclusief leiderschap stimuleer je hun creativiteit, worden ze slagvaardiger en hebben ze beter klantcontact.

Agenda

In verband met de coronarichtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de overheid zijn alle bijeenkomsten op locatie van Wij Techniek geannuleerd of verplaatst.

Tijd van 14:30 tot 19:00
Locatie ONLINE
Geboekte plaatsen 15/17