Workshop Inclusief Leiderschap

Hoe zorg je voor een veilige en inclusieve werkomgeving waar verschillen worden omarmd en aangemoedigd? En wat is jouw verbindende rol daarin als leidinggevende? Concreet: hoe ga je bijvoorbeeld om met pestgedrag op de werkvloer, hoe geef je leiding aan iemand met autisme en hoe pak je ongepaste groepsdynamieken, zoals vrouwonvriendelijkheid of racisme, aan binnen je team? Hoe verbeter je de dynamiek in een divers team en hoe stimuleer je een diversiteit aan talenten van je medewerkers? Je leert en oefent het tijdens deze workshop.

Workshop Inclusief Leiderschap - Oudere technisch medewerker legt techniek uit aan jongere medewerker
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek
  • Workshop in vertrouwelijke setting (Maximaal 12 deelnemers)
  • Duur: 14:30 - 18:30 uur (op locatie en online)
  • Na afloop een drankje en een snack om mee te nemen
  • Interactief met trainingsacteurs
Wat leer je tijdens de workshop Inclusief leiderschap?

In een inclusieve organisatie voelen alle medewerkers zich gehoord, gewaardeerd en welkom. Jouw rol als leidinggevende is ervoor zorgen dat er binnen je team een veilige omgeving is waarin naar alle teamleden wordt geluisterd.

Je ervaart hoe jouw leiderschapsstijl talent kan stimuleren en hoe je meer aandacht voor diversiteit en inclusiviteit in je organisatie kunt aanmoedigen. In de workshop wordt aandacht besteed aan de competenties die noodzakelijk zijn voor inclusief leiderschap. Denk hierbij aan het volgende:

  • Onbevooroordeeld leren luisteren;

  • Bewust worden van je eigen aannames en veronderstellingen en de consequenties daarvan.

  • Situationeel leiderschap, waarbij je leiderschapsstijl is afgestemd op de opdracht, het project of de persoon.

  • Tijdens de workshop Inclusief Leiderschap breng jij een eigen casus in en ervaar je in een oefening met een professionele acteur hoe je patronen kunt doorbreken.

Train met ervaren acteurs

In deze interactieve workshop leer je over de invloed van eigen aannames en hoe deze (onbewust) invloed hebben op jouw leiderschapsstijl. Ook krijg je de kans om jouw leiderschapsstijl te oefenen met behulp van acteurs, zodat je je de opgedane kennis gelijk kunt toepassen.

Aan het einde van deze workshop ga je naar huis met een eigen aanpak voor inclusief leiderschap. Je bent je bewuster van je eigen vooroordelen, weet hoe je een veilige omgeving kunt creeëren en hoe je jouw communicatiestijl kunt inzetten om inclusie in de organisatie aan te moedigen. 

Voor wie is deze interactieve workshop Inclusief Leiderschap?
Deze workshop is bestemd voor werkgevers, managers, HR/P&O’ers en leidinggevenden. De workshop wordt verzorgd in samenwerking met Talent naar de Top. 

Incompany ook mogelijk
Deze workshop is ook incompany mogelijk binnen je bedrijf. Dat kan maximaal 1 keer kosteloos per Wij Techniek werkgeversnummer. Wil je hierover meer weten? Stuur een bericht naar: [email protected].  

Waarom is inclusief leiderschap van belang?

Uit onderzoek blijkt dat teams met meer diversiteit innovatiever zijn en beter samenwerken. Ze hebben meer interactie, zijn creatiever, besluiten sneller en hebben beter contact met klanten. Mits goed begeleid. Als jij een goed voorbeeld bent in je team en je inzet voor diversiteit en een inclusieve werkomgeving, kan dat echt iets positiefs brengen. Want het is belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt in jouw organisatie.

Wat is inclusief leiderschap?

Als inclusief leider geef je iedereen gelijke kansen en waardeer je verschillende perspectieven. Je bewaakt de veilige omgeving door anderen aan te spreken op bijvoorbeeld vrouwonvriendelijk of racistisch gedrag. Je bent je bewust van je eigen onbewuste vooroordelen en kijkt verder dan je eigen kader. Inclusieve leiders zijn bescheiden over hun eigen vaardigheden, niet bang om fouten te maken en open over hun fouten. Hierdoor onstaat er een omgeving waarin anderen zich vrij voelen om hetzelfde te doen en te leren. Ze erkennen hun eigen grenzen en zijn niet bang om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Dit leidt tot innovatievere oplossingen, sterkere besluitvorming en betere prestaties in jouw team.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Agenda

Wil je meer informatie over de workshop Inclusief Leiderschap, neem dan contact op met [email protected].

Tijd van 14:30 tot 18:30
Locatie DEN BOSCH
Geboekte plaatsen 2/13
Tijd van 14:30 tot 18:30
Locatie ZWOLLE
Geboekte plaatsen 2/13
Tijd van 14:30 tot 18:30
Locatie AMERSFOORT
Geboekte plaatsen 9/13
Tijd van 14:30 tot 18:30
Locatie ONLINE
Geboekte plaatsen 3/13
Tijd van 14:30 tot 18:30
Locatie DEN BOSCH
Geboekte plaatsen 1/13
Tijd van 14:30 tot 18:30
Locatie ZWOLLE
Geboekte plaatsen 4/13
Tijd van 14:30 tot 18:30
Locatie AMERSFOORT
Geboekte plaatsen 2/13
Tijd van 14:30 tot 18:30
Locatie ONLINE
Geboekte plaatsen 0/13