Workshop Inclusief Leiderschap

Bedrijven met meer diversiteit aan medewerkers zijn creatiever, slagvaardiger en hebben beter klantcontact. Deze voordelen behaal je pas echt met inclusief leiderschap! Leiderschap waardoor alle talenten van alle mensen in je bedrijf tot ontwikkeling kunnen komen. Maar hoe ontwikkel je zo'n leiderschapsstijl? Je leert het tijdens deze workshop. De workshop wordt op locatie gegeven zolang de maatregelen het toelaten. Indien noodzakelijk zal deze workshop online plaatsvinden.

Workshop Inclusief leiderschap: Oudere technisch medewerker legt techniek uit aan jongere medewerker
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek
  • Maximaal 20 deelnemers
  • Duur: 14:30 - 18:30 uur
  • Na afloop een drankje en een snack om mee te nemen
  • Interactief met trainingsacteurs
Wat leer je tijdens de workshop Inclusief leiderschap?

Tijdens deze (online) workshop leer je hoe je (bestaande) diversiteit in je organisatie kunt bevorderen. Ervaar hoe jouw leiderschapsstijl talent kan stimuleren en leer hoe je kunt bijdragen aan het creëren van aandacht voor diversiteit in je organisatie. In de workshop wordt aandacht besteed aan de competenties die noodzakelijk zijn voor inclusief leiderschap. Denk hierbij aan het volgende:
- Gesprekken kunnen voeren over diversiteit en hieraan gerelateerde onderwerpen
- Herkennen van emoties, percepties en dilemma’s
- Onbevooroordeeld kunnen luisteren
- Bewust zijn van eigen aannames en vooronderstellingen
- Aandacht creëren voor diversiteit op de werkvloer

Interactief

In een interactieve presentatie leer je over de invloed van percepties en stereotypering in de dagelijkse praktijk. Deze kennis kun je meteen toepassen. Ook krijg je de kans om jouw leiderschapsstijl te oefenen met behulp van acteurs. 

Aan het einde van deze workshop ga je naar huis met een eigen aanpak voor inclusief leiderschap en ben je in staat om diversiteit in jouw organisatie optimaal te benutten en bevorderen.

Voor wie is deze workshop Inclusief Leiderschap beschikbaar?

Deze workshop is bestemd voor werkgevers, managers en leidinggevenden. De workshop wordt verzorgd in samenwerking met Talent naar de Top. 

Waarom is inclusief leiderschap van belang?

Je medewerkers kunnen zich optimaal ontwikkelen in een inclusieve bedrijfscultuur die aandacht heeft voor diversiteit. Door inclusief leiderschap stimuleer je hun creativiteit, worden ze slagvaardiger en hebben ze beter klantcontact.

Agenda

Tijdens al onze bijeenkomsten houden wij ons uiteraard aan de geldende coronamaatregelen van de overheid. Dit betekent dat je bij de entree een coronatoegangsbewijs moet tonen. Deze krijg je als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt. 

We hebben op dit moment geen data gepland. Zodra dat wel zo is, zie je dat hier.