Female Impact

Ga voor goed, gezond, genoeg en gemotiveerd personeel! Op maandag 10 oktober organiseert Wij Techniek, in samenwerking met OOMT en OOM, dé bijeenkomst voor ondernemende vrouwen in de techniek die impact willen maken. Ben jij ondernemer, mede-eigenaar of HR-medewerker? Kom dan naar deze bijeenkomst speciaal voor jou!

Kom naar Female Impact hét event voor ondernemende vrouwen in de techniek
Iets voor jou? Aangeboden door OOM, Wij Techniek, OOMT
 • Keuze uit verschillende workshops
 • Workshops die je gelijk in de praktijk kunt brengen
 • Samen met ondernemende vrouwen uit de technische sector
 • Wil je meer informatie neem dan contact op met Yvonne Hermkens 0348-437316 of stuur een mail naar y.hermkens@wij-techniek.nl
Wat kun je verwachten?
 • Inspiratie en informatie waarmee je direct aan de slag kunt
 • Goede gesprekken met collega-vrouwen uit verschillende technische branches
 • Een boeiend programma
 • Veel energie
Programma

09.30 uur            Inloop
10.00 uur            Opening en interactief welkom
                             door dagvoorzitter Marleen Bekker
10.10 uur            Plenaire sessie over generaties op de
                             werkvloer door Kim Jansen, The Young
                             Workforce
11.00 uur            Start workshopronde 1*
12.30 uur            Lunchpauze
13.30 uur            Start workshop ronde 2*
15.00 uur            Korte pauze
15.20 uur            Plenaire afsluiting
15.45 uur            Netwerkborrel

 *Maak een keuze uit onderstaande workshops

Inschrijven en locatie

Vorig jaar namen veel vrouwen in de techniek deel aan Female Impact. Gezien de hoge waardering, het grote enthousiasme en de mogelijkheden om je netwerk te verbreden, wil je dit jaar niet missen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in.

Het event vindt plaats op 10 oktober in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. De inloop is vanaf 09.30 uur; om 10.00 uur starten we met het inhoudelijke programma.

Workshop 1: ‘Het beste halen uit 5 generaties op de werkvloer’ - door Kim Jansen

We werken met steeds meer generaties bij elkaar. Een trend die de nodige uitdagingen en kansen met zich meebrengt. Elke generatie brengt een unieke set aan kenmerken, manier van werken en drijfveren met zich mee. Dit roept vragen op als: Hoe manage je deze zeer diverse groep? Hoe houd je iedereen energiek en duurzaam inzetbaar? Hoe stimuleer je de samenwerking en verbinding? In deze workshop word je op dynamische en interactieve wijze meegenomen in de wereld van de generaties op de werkvloer, de generatiekloof en de mogelijkheden om bruggen te slaan.

Het is echt een workshop waarin iedereen voor zichzelf de vertaalslag maakt naar haar praktijk. Met welke uitdagingen heeft onze onderneming te maken? Wat kunnen wij doen om beter in te spelen op onze diverse groep medewerkers? Je krijgt concrete voorbeelden, best practices en handvatten, je wordt aan het denken gezet en je wisselt onderling inzichten met elkaar uit.

 

Kim Jansen – The Young Workforce

DD523034

Workshop 2: Female impact op de ontwikkeling van je medewerkers - door Harmke Peeters

Hoe kan ik met Female Impact zorgen dat mijn medewerkers zelf regie nemen op hun loopbaan? Hoe motiveer en faciliteer ik mijn medewerkers hierbij en wat is mijn voorbeeldrol hierbij?

Tijdens deze workshop onderzoeken we op een interactieve (world-café) wijze de volgende vragen:

 • Wat is eigen regie nemen eigenlijk?
 • Welke competenties hebben mijn medewerkers nodig om zelf de regie te kunnen nemen op hun carrière?
 • Aan welke knoppen kan ik als leidinggevende/HR/organisatie draaien om eigen regie te stimuleren?

Jullie verzamelen met elkaar concrete tips en ideeën over hoe je je medewerkers richting, ruimte en ruggensteun kunt geven. En hoe je dit kunt doen vanuit je eigen cirkel van invloed binnen je organisatie.

Harmke Peeters - Menszaken

Workshop 3: Hoe je de beste werkgever wordt? Creëer een lerende cultuur! - door Pauline Willems

Mensen willen zich doorlopend blijven ontwikkelen. Als jij degene bent die hier invulling aan kan geven binnen je bedrijf, dan ben je een goede werkgever. In het creëren van een lerende cultuur is het de kunst om de leerwensen en -mogelijkheden van je medewerkers te combineren met de gewenste prestatie en ontwikkeling van je bedrijf.

Hoe een goede leercultuur eruitziet, is niet in beton gegoten. Het hoeft ook niet moeilijk inpasbaar en ingewikkeld te zijn. Een inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers is bijvoorbeeld al een onderdeel van een leercultuur.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met inspirerende inzichten en praktische voorbeelden. Met de bedoeling een kickstart te geven aan de ontwikkeling van de leercultuur in jouw bedrijf.

Pauline Willems - PWpraktijk

Workshop 4: 'Succesvol werven én behouden van vakmensen'. - door Daniëlle van Haaften

Niet eerder waren er zoveel vacatures als nu. Inmiddels zijn er meer dan 11 miljoen banen, dus de werknemers zijn aan zet. Voor werkgevers dus belangrijker dan ooit om zichtbaar te zijn op de arbeidsmarkt en medewerkers te blijven binden en boeien.

In deze workshop krijg je verhelderende inzichten over de huidige arbeidsmarkt en hoe je als bedrijf succesvol vakmensen kunt werven én behouden. Je gaat aan de slag met een quickscan van je eigen bedrijf en gaat naar huis met concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Dus waar wacht je nog op? Maak gebruik van onze kennis om zelf zo’n geoliede van-sollicitatie-tot-aanname-machine te worden en schrijf je direct in voor deze workshop

Daniëlle van Haaften – Recroot

Workshop 5: Meer diversiteit in je bedrijf werkt! - door Sandra Doelman

Wat zijn de voordelen en belangen van meer diversiteit binnen je bedrijf en waarom zou je aan de slag gaan met diversiteit? Wat moet je allemaal doen om écht impact te maken en met welke obstakels en vooroordelen krijg je te maken?

De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Waarom diversiteit?
 • Wat levert het op?
 • Stakeholdermanagement en draagvlak creëren
 • Interventies: verschillende strategieën
 • Welke weerstand en vooroordelen kan je tegenkomen?
 • Werving en selectie: hoe geef je dit vorm?

Deze workshop biedt persoonlijke awareness en praktische inzichten en actiepunten waarmee je aan de slag kunt in je eigen bedrijf. Vaak krijgen vrouwen specifieke reacties, positief én negatief, als zij zich inzetten voor diversiteit. Hoe ga je daar mee om? Hoe kan je dit inzetten als voordeel? Ook dat zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens deze workshop.

Sandra Doelman – Talent naar de Top

Banner OOM En OOMT