Female Impact

Op dinsdag 3 oktober 2023 organiseert Wij Techniek, in samenwerking met OOC, OOM en OOMT, dé bijeenkomst voor ondernemende vrouwen in de techniek die impact willen maken. Ben jij die ondernemer, mede-eigenaar of HR-medewerker? Kom dan naar deze bijeenkomst speciaal voor jou!

Kom naar Female Impact  hét event voor ondernemende vrouwen in de techniek
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek, OOC, OOM, OOMT
  • Keuze uit verschillende workshops
  • Workshops die je gelijk in de praktijk kunt brengen
  • Samen met ondernemende vrouwen uit de technische sector
  • Wil je meer informatie neem dan contact op met Yvonne Hermkens 0348-437316 of stuur een mail naar y.hermkens@wij-techniek.nl
Wat kun je verwachten?
  • Inspiratie en informatie waarmee je direct aan de slag kunt
  • Goede gesprekken met collega-vrouwen uit verschillende technische branches
  • Een boeiend programma
  • Veel energie
Programma

09.30 uur  Inloop
10.00 uur  Opening en interactief welkom door 
                   dagvoorzitter Marleen Bekker
10.10 uur  Plenaire sessie over hoe de Griekse godinnen
                   en goden ons gedrag sturen en               
                   kenmerkend zijn voor ons handelen. Door
                   Monic Bührs (intouchwrm.nl)
11.00 uur  Start workshopronde 1*
12.30 uur  Lunch- en netwerkpauze
13.30 uur  Start workshop ronde 2*
15.00 uur  Korte pauze
15.20 uur  Plenaire afsluiting
15:45 uur  Netwerkborrel

 *Maak een keuze uit onderstaande workshops

Inschrijven en locatie

Vorig jaar namen veel vrouwen in de techniek deel aan Female Impact. Gezien de hoge waardering, het grote enthousiasme en de mogelijkheden om je netwerk te verbreden, wil je de editie van dit jaar niet missen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in.

Het event vindt plaats op 3 oktober in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. De inloop is vanaf 09.30 uur. Om 10.00 uur starten we met het inhoudelijke programma.

Workshop 1: ‘Grenzen aangeven en bewaken’ - door Fransje Boers

Grenzen, we hebben ze allemaal. Maar waar ze liggen, verschilt per persoon. Omdat grenzen niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld, is het lastig voor de ander om te weten waar die van jou liggen. Het kan dus wel eens voorkomen dat een ander jouw grenzen opzoekt of er overheen gaat. Bewust of onbewust. Jij moet je eigen grenzen bewaken, een ander doet het niet voor je.

Hoe goed ken je jouw eigen grenzen? Weet je ook hoe je ze kunt bewaken, juist op de momenten dat dat nodig is? Hoe maak je het bespreekbaar als mensen over die grenzen heengaan? En hoe voorkom je daarmee de negatieve gevoelens voor jezelf in de vorm van frustratie en stress? In deze workshop leer je voelen waar je grenzen liggen, je ontdekt waardoor je er niet naar handelt en je krijgt handvatten hoe je ze verbaal kan bewaken.

Fransje Boers – Fransje Traint!

DD523034

Workshop 2: ‘Stratego, de ongeschreven regels’ - door Monic Bührs

Wanneer je het bordspel Stratego koopt, dan vind je in de doos een handleiding met de uitleg van het spel. Er staat zelfs een hoofdstuk ‘tactiek en strategie’ in. Als je het spel via deze tactische regels speelt, heb je meer kans om te winnen. Maar als je gaat werken krijg je niet te lezen welke tactiek en strategie je moet volgen om effectief en succesvol je werk te doen. De spelregels binnen organisaties zijn over het algemeen masculiene spelregels. Vrouwen en mannen hebben een verschillende oriëntatie en hanteren vaak andere spelregels. Om effectief invloed uit te kunnen oefenen en met plezier te werken is het belangrijk dat je inzicht hebt in de ongeschreven regels. Niet om je aan te passen, maar wel om het spel strategisch te kunnen spelen. In deze workshop krijg je zicht op de ongeschreven regels binnen je organisatie. De workshop is interactief, praktisch en vooral humorvol en je gaat naar huis met veel praktisch toepasbare tips en suggesties.

Monic Bührs - InTouch

Workshop 3: ‘Verhoog je gunfactor met zakelijk flirten’ - door Saskia Paulissen

Elke goede werkrelatie begint met een zakelijke flirt. Immers, als er een klik is, ontstaat er vertrouwen en vanuit vertrouwen worden zaken je gegund. Tijdens deze workshop word je meegenomen in de drie fases van het flirten:

1. Flirtfull zijn
Flirtfulness is die aanstekelijke energie die we als kind zo rijkelijk hadden. We waren heerlijk onbevangen, nieuwsgierig en speels. Drie kwaliteiten die ook in een zakelijke omgeving onmisbaar zijn voor het maken van echt contact.

2. Aandacht richten
Elk mens groeit van positieve aandacht. Het zorgt ervoor dat iemand zich gezien en gehoord voelt. Belangrijk in deze fase is dat je je bewust wordt door welke bril je naar mensen kijkt en welk effect dat heeft op de manier waarop jij je verbindt aan de ander.

3. Contact maken
Een goede flirter is in staat om met verschillende mensen contact te maken. Non-verbale communicatie speelt hierbij een belangrijke rol. Met een aantal praktische tips wordt het zelfvertrouwen vergroot en het plezier in netwerken versterkt.

Saskia Paulissen – flirt- en relatiecoach

Workshop 4: ‘Beïnvloeden vanuit vrouwelijk en persoonlijk leiderschap’ - door Jacqueline de Bree

Zit jij ook wel eens te dubben hoe je de effecten van jouw leiderschap in het bedrijf kunt vergroten? En hoe je het meest effectief communiceert? Tijdens deze workshop ga je interactief aan de slag met het bewust worden van jouw eigen kracht. Je hoort welke interpersoonlijke communicatiestrategieën er zijn en hoe je deze in kunt zetten in verschillende situaties. Daarnaast leer je hoe je jouw persoonlijk leiderschap kunt vergroten door het toepassen van masculiene en feminiene energieën. Je krijgt meer inzicht in jouw vrouwelijk leiderschap en hoe je daarbij non-verbale communicatie als instrument kunt inzetten. In deze sessie staan jóuw ervaringen centraal en na afloop kan je direct in de praktijk aan de slag met je leiderschap.

Jacqueline de Bree – Bureau VRIS

Banner OOM OOMT OOI OOC

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken.