Female Impact

Samen met OOMT en OOM organiseert Wij Techniek een inspirerend dagprogramma speciaal voor vrouwelijke ondernemers en hr-medewerkers uit de metaal-, installatie- of motorvoertuigentechniek.

Werkgever binnen de technische installatiebranche beëindigt een slapend dienstverband

Tijd voor een goed gesprek

Programma
09.30 uur:         Inloop
10.00 uur:         Opening en interactief welkom door dagvoorzitter Marleen Bekker
11.00 uur:         Start workshopronde*
12.30 uur:         Gezamenlijke lunch met volop mogelijkheden om te netwerken
13.30 uur:         Vervolg workshopronde
14.45 uur:         Terugblik en einde programma
15.00 uur:         Netwerkborrel

*Maak een keuze uit één van de onderstaande workshops:

 Hoe voer je het goede gesprek met je medewerkers? – door Lucienne Samuels
Goede gesprekken zijn positief, constructief, concreet en leveren resultaat op. Het goede gesprek voer je sámen met je medewerker. In deze workshops maak je de overgang naar gesprekken die met plezier worden gevoerd, die energie geven en die een schat aan resultaten opleveren. Aan bod komen hoe je als leidinggevende op een gelijkwaardige manier met je medewerkers het goede gesprek voert. Hoe je voortdurend met elkaar in gesprek blijft over onderwerpen die ertoe doen. En hoe je dat op een handige manier doet als vrouw in een mannenwereld. De workshop is praktisch en interactief en biedt je een concreet stappenplan voor het goede gesprek.

Omgaan met verschillende klanttypen – door Astrid Dijk
Hoe kan het dat je met de ene klant kunt lezen en schrijven en dat het contact met de andere klant zo moeizaam verloopt? Zou jij graag de gebruiksaanwijzing van jouw klant willen leren kennen? Deze workshop is een laagdrempelige, interactieve en soms hilarische workshop die gaat over gedrag en communicatiestijlen. Aan de hand van DISC leer je in verschillende praktijksituaties te reageren en handelen. Dus: kennis, inzicht én toepassen. Dat maakt iemand krachtiger. Gewapend met de opgedane kennis en inzichten zul je merken dat je optreden als ondernemer krachtiger en zelfverzekerder wordt, waardoor je meer ‘in control’ bent.

Omgaan met (dreigende) conflicten – door Fransje Boers
Een (dreigend) conflict roept bij veel mensen spanning en stressgevoelens op. Het opkomen voor de eigen belangen kan dan worden overschaduwd door zaken als emoties, ergernissen, gevoelens van trots/eerzucht (geen gezichtsverlies willen lijden) of koppigheid. Tijdens deze workshop gaan we in op onderwerpen als:

  • Welke conflictsituatie kom je tegen in jouw dagelijks leven/werk?
  • De verschillende conflictstijlen en jouw (onbewuste) voorkeursstijl
  • De valkuilen
  • Verkennen van het belang van de ander, welke ruimte om tot elkaar te komen is er nog aanwezig?
  • Scheiden van inhoud en relatie (stevig op de inhoud, zacht voor de persoon)
  • Wat als jouw voorkeursstijl niet tot de gewenste uitkomst leidt.

Inschrijven
In verband met de coronarichtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de overheid zijn alle bijeenkomsten op locatie van Wij Techniek geannuleerd of verplaatst.