Huis van Sarah

Wat is jouw weg naar 2025? Hoe zie je jouw rol in 2040? Het nieuwe programma Huis van Sarah opent je ogen, stelt je vragen, en zet je aan het denken over hoe jij het verschil kan maken in de toekomst van de samenleving. Meer informatie? Klik op onderstaande button!

Kom naar het Huis van Sarah
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek
  • Houd de agenda in de gaten voor nieuwe data!
  • Huis van Sarah in jouw organisatie (Incompany)? Neem contact op.

Aanmelden

Download de speciale Huis van Sarah app (via Android of iOS) en bestel je ticket. Er is per locatie maar een beperkt aantal plaatsen; op is op. De app bied je ook de mogelijkheid om direct andere mensen uit te nodigen om aanwezig te zijn bij het Huis van Sarah. Doe dat vooral! 

Programma:

18.45 uur Ontvangst
19.00 uur Start Huis van Sarah
22.30 uur Einde

Maak kennis met jouw rol in de toekomst!

De techniek speelt een hoofdrol bij de energietransitie, circulaire economie, verstedelijking, digitalisering: stuk voor stuk ontwikkelingen met ingrijpende gevolgen voor de manier waarop we leven, wonen en werken. In het Huis van Sarah wil Wij Techniek de vakman en vakvrouw van nu en van morgen inspireren.

Het is mogelijk om een besloten voorstelling te organiseren. Ook belangstelling voor Huis van Sarah in jouw organisatie neem dan contact met ons op via [email protected].

Data 2024

- nog geen data bekend.

Programma
18.30 uur Ontvangst
19.00 uur Start Huis van Sarah
22.00 uur Einde 

Locatie

Wie is Sarah

Misschien woont ze wel bij jou in de straat, ken je haar van vakantie, werkt ze in jouw bedrijf of doet ze je denken aan een goede bekende. Sarah is zwanger; ze brengt een kind op de wereld dat in 2070 nog volop in het leven staat. Maar welke wereld laten we achter voor dit kind? Deze vraag is essentieel geworden voor Sarah. Ze beseft dat de vakmensen van de installatiebranche hier het verschil in kunnen maken. Dat zij voor een belangrijk deel kunnen bepalen hoe de wereld eruitziet in 2070.

Zes kamers

Huis van Sarah opent de deuren voor de vakmensen de installatiebranche. Voor werkgevers en medewerkers. Voor samenwerkingspartners. Voor iedereen die zich een onderdeel voelt van de opdracht een toekomstbestendige leefomgeving te creëren. In het Huis van Sarah staan zes grote verhuiskisten met ieder een eigen kamer en verhaal. Als publiek zit je niet stil; je gaat van kamer naar kamer met Sarah als je persoonlijke gids. Zes verschillende invalshoeken met uitdagende vragen over de toekomst van technische installatiebranche en jouw eigen toekomst, op weg naar 2025 en verder.

Onderzoek

Dankzij de onderzoeken die de technieksector regelmatig uitvoert, geeft de theatervoorstelling Huis van Sarah een goed beeld van de toekomst. Waar krijgen bedrijven en vakmensen straks mee te maken? En welke manier van werken past daar het beste bij? Zorg dat je er klaar voor bent!

Bekijk hier de resultaten van de onderzoeken CONNECT2025, SCENARIO2040 en CONNECT2030

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Podcast #1: uitdagingen in de technische installatiebranche

Welkom bij de podcast Huis van Sarah! De wereld staat niet stil. Voor corona was dit niet het geval, en dat zal na de pandemie evenmin het geval zijn. Technologische ontwikkelingen, de woningopgave, de klimaattransitie. Allemaal thema’s waar de technische installatiebranche een sleutelrol speelt. In de multimediale productie Huis van Sarah ervaar en ontdek je zelf hoe de techniek het verschil maakt en dat in de toekomst gaat doen. Huis van Sarah inspireert, raakt en zet aan tot denken. In deze podcastreeks vertellen we je meer over de uitdagingen die Huis van Sarah aankaart. In deze aflevering hoor je Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar aan de TU Delft. Hij vertelt hoe we onze gebouwen weerbaar kunnen maken tegen het veranderende klimaat en tegelijkertijd klimaatverandering tegen kunnen gaan. Ook spreken we met Michel Scholte, de Minister van de Nieuwe Economie. Met hem hebben we het over het businessmodel van de toekomst.

Podcast #2: Op het dak

Het dak is een plek waar steeds meer techniek samen komt. Groene daken zorgen voor vergroening, dragen bij aan de luchtkwaliteit en bieden kansen om zelf groente of fruit te verbouwen. Blauwe daken kunnen water opvangen, vertragen overtollig regenwater, wat het riool ontlast en de kans op overstroming terugdringt. Gele daken wekken duurzame energie op uit zon of wind. Etc. Het resultaat: gebouwen die inspireren en extra mogelijkheden bieden aan haar bewoners.  In deze podcast gaan we hier op in. Hoe ziet de toekomst eruit op de daken in Nederland? Op welke wijze gaat de vakman en vakvrouw hier een bijdrage aan leveren? Eén ding is  zeker: De techniek heeft de sleutelrol voor de techniek.