Installatie verbindt alles

Het verbindt jou met deze website, scholen met duurzame energie en leerlingen met de toekomst.

WT Website Beeld 01

Kies voor installatie!

Installatietechniek is overal om ons heen. Het zorgt ervoor dat de lichten branden, het internet werkt en de verwarming ons heerlijk warm houdt. Heel belangrijk vandaag, maar misschien nog wel belangrijker in de toekomst. We werken steeds digitaler en stappen over op duurzame energie. Maar wie gaat dit waarmaken? De leerlingen van vandaag. Daarom is de campagne “Installatie verbindt alles” gestart, met onder andere een interactief lesprogramma en voorlichtingsbox. Om vmbo-leerlingen kennis te laten maken met deze uitdagende richting. Waarom ze daarvoor moeten kiezen? Scroll door en ontdek alles over installatietechniek!

WT Website Beeld 03

Maak leerlingen onmisbaar!

Er ligt een enorme klus klaar voor de leerlingen in de toekomst. Maar er ligt ook een belangrijke uitdaging voor de scholen vandaag. Want hoe gaan we zo’n brede en diverse richting eenvoudig overbrengen aan leerlingen? Dat is precies waar de “Installatie verbindt alles” campagne mee gaat helpen. Het brengt installatietechniek naar een plek die leerlingen wel kennen: de klas! Met bijvoorbeeld info, zoals feiten en mogelijkheden in de toekomst, om te bespreken in de klas. Of met challenges waarmee de leerlingen alles zelf kunnen ervaren. Hoe je installatietechniek ook tot leven wilt wekken in de klas, je bestelt het hier!

WT Website Mockup V02 03

Waarom installatietechniek?

Er zijn zoveel branches en specialisaties, waarom zou je dan voor installatietechniek kiezen? Is het niet omdat het hard nodig gaat zijn voor de toekomst, dan is het wel omdat het zo’n ontzettend diverse en uitdagende branche is. Ontdek meer over installatietechniek!

Alles kan met installatietechniek

Waarom iemand voor installatietechniek kiest, is voor iedereen anders. Sommigen kiezen het omdat ze hun eigen baas willen zijn. Anderen gaan ervoor, omdat het zo breed is dat ze overal aan de slag kunnen; van het aanleggen van een zonnepanelenpark op het water tot het regelen van de energietoevoer van een  gaaf concert. Maar welke banen passen nou precies bij de leerlingen in jouw klas? Ontdek nu alle banen in de installatiebranche met de beroepengids. Met functieomschrijvingen, werkplekken en opleidingen ontdek je alle richtingen en mogelijkheden. Download de gids en stap meteen in de wereld van installatietechniek!

Wat doet Wij Techniek nog meer voor én met het vmbo?

Wij Techniek werkt met verschillende partners in het vmbo samen om zoveel mogelijk leerlingen - ook meiden - kennis te laten maken met de carrièremogelijkheden in de technische installatiebranche èn om er voor te zorgen dat leerlingen die een technisch profiel hebben gekozen goed installatietechnisch onderwijs krijgen. Klik hier voor meer informatie.

BOL- en BBL-opleidingen

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) werkt met zogenaamde kwalificatiedossiers. Het kwalificatiedossier beschrijft de eisen waaraan een student moet voldoen om zijn diploma te behalen. Elk dossier bevat een of meer kwalificaties en iedere kwalificatie leidt tot een diploma. Voor de meeste beroepen in de installatiebranche is er een kwalificatie (opleiding) beschikbaar. Wil je meer informatie over de BOL- en BBL-opleidingen voor de installatietechniek? Klik dan hier. 

Harde cijfers & inspirerende feiten

Hoe groot is de installatietechniek branche eigenlijk in Nederland? Dit is wat je kunt verwachten!

Feiten