Voorlichting voor jongens en meiden: tips voor decanen

Kennis is er om te delen. Zeker als het gaat om meer meiden laten kiezen voor techniek. Lees hier hoe je als decaan je bijdrage kunt leveren.

Genderinclusief lesgeven - Meisje en jongen werken samen

Voorlichting voor iedereen: tips voor de decanenkring

Goede voorlichting is aantrekkelijk voor jongens én meiden. En dat is onmisbaar als je meiden enthousiast wilt maken voor techniek. Voorlichting is voor alle scholen belangrijk, maar gelukkig hoeven we niet allemaal zelf het wiel uit te vinden. Grijp de regionale decanenkring aan om ervaringen en tips uit te wisselen. Om in de hoek van techniek te blijven: wie niet deelt, vermenigvuldigt niet.

Voorbeeldagenda decanenkring

21319 201009 WIJ Tabellen Website Doc12 Voorbeeldagenda Decanenkring

 

Gastsprekers techniek

Vrouwelijke manager of eigenaar technisch bedrijf

Nodig een vrouwelijke manager of eigenaar van een technisch bedrijf uit om een presentatie te geven en zo inzicht te geven in wat belangrijk is bij de begeleiding van meiden van school naar de technische sector.

Ervaringsdeskundige uit de regio

Bekijk of je in het eigen netwerk iemand kent met ervaring met een inclusieve lespraktijk. Bijvoorbeeld een docent die regelmatig voorlichtingen voor meiden heeft georganiseerd en kan vertellen wat hier de effecten van zijn.

Gastspreker van VHTO

VHTO organiseert een gastspreker over aandachtspunten bij de werving, voorlichting en begeleiding van meiden en de vertaling daarvan naar praktische handvatten. Neem contact op met VHTO voor mogelijkheden en de kosten. Mail naar [email protected] of bel 020 888 4220.