Monteursdagen

De jaarlijkse monteursbijeenkomsten steken we dit jaar in een ander jasje. Samen met Techniek Nederland en NVKL maken we voor de vier disciplines Koudetechnieken, Duurzame Technieken, Sanitaire Technieken en Elektrotechniek webinars.

CONNECT2025 - Technisch medewerker installeert zonnepanelen

Monteursdagen online

In de interactieve webinars, gevuld met animaties, filmpjes en ander visueel hulpmateriaal, maken we monteurs bewust van de mogelijkheden in het kader van een leven lang leren.

Per techniek gaan we in op nieuwigheden, hoe je deze het best kunt oppakken en worden de mogelijkheden aangekaart om de transitie voor de komende jaren op te vangen. 

Monteurs kunnen de webinars volgen via hun telefoon thuis, laptop of bijvoorbeeld met een paar collega’s in de kantine. We starten elk webinar om 15.30 uur.  Deelnemers die een volledig webinar hebben gevolgd, kunnen na afloop tot en met 31 december 2020 een waardebon van € 500,- aanvragen om zich verder te ontwikkelen. Iedereen die één van de vier webinars volledig heeft bijgewoond, heeft recht op maximaal 1 waardebon.

11 november - webinar Koudetechniek

Werk je vooral met synthetische koudemiddelen in (industriële) koudesystemen en/of warmtepompen, maar wilde je altijd al meer weten over natuurlijke koudemiddelen en hoe je daar veilig en verantwoord mee kunt werken? Dan is dit het moment! Roelof Robbertsen van Opleidingscentrum GO neemt je virtueel mee naar een industrieel koudestysteem en geeft je tip en tricks over het veilig werken met ammoniak, CO2 en koolwaterstoffen. Klik hier om het webinar terug te kijken.

18 november - webinar Klimaat en Duurzame Technieken

In dit webinar praten we monteurs bij over actuele ontwikkelingen om het vak goed te kunnen blijven uitvoeren. Onderwerpen zoals hybride warmtepompen, (waterzijdig) inregelen, een leven lang leren en mijn werkgever heeft omwenteling naar verduurzaming succesvol gemaakt en levert vooral duurzame warmteoplossingen. Zowel de directeur als de monteur komen aan het woord. Ook zal een leverancier aanschuiven om de nieuwste ontwikkelingen onder de aandacht te brengen. Klik hier om het webinar terug te kijken.

25 november - webinar Sanitaire Technieken

De cv-ketel als warmtebron voor warmtapwater is eindig. Een belangrijke vervanger is de warmtepomp. Hiervan zijn verschillende varianten: een lucht/water warmtepomp heeft geheel andere eigenschappen dan een water/water warmtepomp. De leidingwaterinstallatie wordt steeds complexer en er moet rekening worden gehouden met aspecten zoals temperatuur, capaciteit, voorraad en wachttijd. Natuurlijk moet de warmtepomp(installatie) op een juiste wijze op de warmtapwaterinstallatie worden aangesloten en de installatie moet voldoen aan de behoefte van de gebruiker(s). Klik hier om het webinar terug te kijken.

2 december - webinar Elektrotechniek

We nemen je mee langs nieuwe en vernieuwde onderwerpen van de NEN1010 die uitkomt in oktober 2020. Aan de hand van een plaatje bij een praatje zullen we laten zien hoe lastig eenvoudige elektrotechnische situaties kunnen zijn als je kennis rondom NEN3140 en NEN1010 is weggezakt. Ervaren trainers en praktijkmensen zullen met boeiende multimediavoorbeelden zorgen dat jij weer weet of het tijd is voor een training of een opleiding. Heb jij al een opleidingsplan gemaakt voor jezelf? Weet jij al waar de schoen wringt? Weet je al waar je in uitblinkt? Laat je tijdens dit webinar inspireren. Klik hier om het webinar terug te kijken.

Meer informatie over de monteursdagen

Voor meer informatie over de monteursdagen kun je contact opnemen met Wij Techniek Support via support@wij-techniek.nl of 0800 - 88 55 885