Monteursdagen

Ook dit najaar organiseren NVKL, Techniek Nederland en Wij Techniek speciaal voor monteurs een uitdagende en verfrissende reeks van webinars. Vorig jaar beoordeelden de deelnemers deze webinars met een 7,9 dus meedoen is zeker de moeite waard.

CONNECT2025 - Technisch medewerker installeert zonnepanelen

Monteursdagen online

In de interactieve webinars, gevuld met animaties, filmpjes en vragen over techniek uit de dagelijkse praktijk, nu en in de toekomst. De markt ontwikkelt zich snel, waarbij steeds meer nieuwe technieken worden toegepast. Jouw ontwikkeling is daarbij cruciaal, dus zorg dat je bijblijft.

Je kunt de webinars thuis volgen via je telefoon of laptop. Of op kantoor, bijvoorbeeld met een paar collega’s in de kantine. We starten elk webinar om 15.30 uur.

Ben je na afloop van de webinars enthousiast geworden? En wil je je nog verder ontwikkelen? Doe dan mee met onze gratis workshop Sterk in je Werk. De workshops worden zowel online als op locatie gegeven en zijn toegespitst op elke levensfase. Na deelname aan deze workshop kan je een waardebon van €500,- aanvragen die direct ingezet kan worden voor scholing. Ook heb je na deelname recht op twee gesprekken met een ontwikkelcoach.

Webinar sanitaire technieken

Bij de bereiding van warmtapwater wordt steeds vaker gebruik gemaakt van zonne-energie. Met zonnepanelen wordt elektriciteit opgewekt en/of warmwater gemaakt. Hoe werken PV-panelen, PT-panelen (zonneboilersystemen) of  PVT-panelen? Waar moet je op letten bij de bereiding en gebruik van warmtapwater? Welke informatie hebben de installateur van het zonne-energiesysteem en de sanitair installateur nodig voor een goed functionerende installatie die toegespitst is op het te verwachten gebruik? De sanitair monteur doet de nodige kennis op over deze systemen en de bereiding van warmtapwater. 

Webinar industrie

Elke machine die binnen de Europese Unie op de markt wordt gebracht of in gebruik wordt genomen, moet voldoen aan veiligheidseisen en gezondheidsvoorschriften die zijn vastgelegd in de machinerichtlijn. Maar hoe zit het nu precies met het machine gebonden installatiedeel? Grote machines, besturingskasten en elektrische installatiedelen van machines worden niet als arbeidsmiddelen gezien. Vakkundige installatie en onderhoud van deze machines en haar installatiedelen is een belangrijke voorwaarde om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen, maar waar begin je en hoe pas je de regels toe in de praktijk? Dit webinar geeft inzicht in deze regelgeving en uitleg over de toepassing aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Webinar klimaat- en duurzame technieken

Tijdens het webinar gaan we in op een tweetal thema’s: ventilatiesystemen en rookgasafvoeren. Het vak ventilatie staat tijdens de coronapandemie flink in de belangstelling. Het vakgebied heeft zich in hoog tempo ontwikkeld. Maar wat zijn die ontwikkelingen en wat moet je nu precies weten over ventilatiesystemen na corona? De rookgasafvoer is het ondergeschoven kind van de gasgestookte verwarmingsinstallatie. Onterecht, want een goede rookgasafvoer is cruciaal voor de veiligheid van de klant. Hoe bied je als vakman de benodigde veiligheid met (collectieve) rookgasafvoeren? Welke situaties kom je tegen en waar moet je op letten? 

Webinar elektrotechniek

De energietransitie zorgt voor combinaties van nieuwe installaties en apparaten in gebouwen en woningen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan PV panelen, laadpalen en thuisaccu’s. Maar hoe sluit je dit nu aan op de bestaande verdeel inrichtingen? En hoe zit het met de nieuwe NEN1010 die van toepassing is? Daarover gaat dit webinar. Onder deskundige leiding van ervaren trainers word je wegwijs gemaakt in deze onderwerpen. Informatie, plaatjes en video’s wisselen elkaar af zodat je snel weer bij bent op jouw vakgebied. 

Webinar verbindingen in de koudetechniek

In de online studio van Opleidingscentrum GO˚ neemt Roelof Robbertsen je graag mee in de verbindingen die gangbaar zijn in de koudetechniek. De do’s en donts van optrompverbindingen, knelverbindingen, flareverbindingen en zilversoldering worden uitgebreid toegelicht.  Ben jij nieuwsgierig hoe wij de verbindingen en de daarbij behorende koudemiddelen zien in de toekomst? Schrijf je dan snel in en gebruik de opgedane kennis dezelfde dag nog! 

Meer informatie over de monteursdagen

Wil je meer informatie over de monteursdagen. Neem dan contact met ons op via projectondersteuning@wij-techniek.nl.