Monteursdagen

Ook dit najaar organiseren NVKL, Techniek Nederland en Wij Techniek speciaal voor monteurs een uitdagende en verfrissende reeks van webinars. Vorig jaar beoordeelden de deelnemers deze webinars met een 7,9 dus meedoen is zeker de moeite waard.

Meld je aan voor de online monteursdagen
Iets voor jou? Aangeboden door NVKL, Techniek Nederland en Wij Techniek
  • Online deelnemen aan interactieve webinars, vanuit huis of kantoor
  • Voor iedereen die op de hoogte wilt blijven
  • Elk webinar start om 15.30 uur en deze duurt maximaal 1,5 uur
  • Met kennis over technieken die je gelijk in de praktijk kan brengen
  • Deelname is gratis voor bij Wij Techniek aangesloten bedrijven

Monteursdagen online

In de interactieve webinars, gevuld met animaties, filmpjes en vragen over techniek uit de dagelijkse praktijk, nu en in de toekomst. De markt ontwikkelt zich snel, waarbij steeds meer nieuwe technieken worden toegepast. Jouw ontwikkeling is daarbij cruciaal, dus zorg dat je bijblijft.

Je kunt de webinars thuis volgen via je telefoon of laptop. Of op kantoor, bijvoorbeeld met een paar collega’s in de kantine. We starten elk webinar om 15.30 uur en deze duurt tot 17:00 uur.

Ben je na afloop van de webinars enthousiast geworden? En wil je je nog verder ontwikkelen? Doe dan mee met onze gratis workshop Sterk in je Werk. De workshops worden online gegeven en zijn toegespitst op elke levensfase. Na deelname aan deze workshop kan je een waardebon van €500,- aanvragen die direct ingezet kan worden voor scholing. Ook heb je na deelname recht op twee gesprekken met een ontwikkelcoach.

2 november - Webinar Industrie

De aftrap wordt door de commissie industrie gedaan met een webinar voedselveiligheid voor installateurs. We zullen tijdens dit webinar o.a. bij de achtergrond van voedselveiligheid en HACCP toelichten, maar ook stilstaan bij een hygiënisch ontwerp. Waar moet je op letten bij de constructie, onderhoud en reparatie? Onze expert brengt aan de hand van praktische voorbeelden de kennis om het risico op besmettingen te verkleinen. Ook kun je vragen stellen aan deze expert tijdens dit webinar, in korte tijd heb je zo een mooie basis om hierna voedselveiliger te handelen bij je klanten. 

9 november - Webinar Klimaat- en Duurzame technieken

Deze middag staat er weer een editie van het monteurswebinar Klimaattechniek op het programma. Dé mogelijkheid om als monteur op een prettige manier bijgepraat te worden over actuele onderwerpen. Dit keer staan we stil bij de do's en dont's bij installatie en onderhoud aan de (Hybride) Warmtepomp. Daarnaast praten we je graag bij over synthetische koudemiddelen, de zogenaamde F-gassen. Deze kom je tegen als je werkt aan aircosystemen, koelsystemen en warmtepompsystemen. Hiervoor is kennis, kunde én certificering hard nodig. Tenslotte maken wij ons klaar voor de CO-certificering. We lopen samen door de aandachtspunten voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties en geven je tips waarmee je helemaal klaar bent voor de Wet Kwaliteitsborging voor de Bouw. 

16 november - Webinar Koudetechnieken

‘Veilig werken met brandbare koudemiddelen’
In airco’s en warmtepompen wordt steeds vaker gewerkt met brandbare koudemiddelen, zoals bijvoorbeeld propaan (R290). Het gebruik van brandbare koudemiddelen brengt naast kansen ook risico’s met zich mee. In dit webinar lichten wij aan de hand van de regelgeving toe hoe dat zit bij het werken met brandbare koudemiddelen. Met een aantal praktijkvoorbeelden maken we duidelijk en herkenbaar hoe je veilig kunt werken met brandbare koudemiddelen en gevaarlijke situaties kunt voorkomen. Daarnaast informeren wij je graag over de benodigde certificering bij het werken met brandbare koudemiddelen. 

23 november - Webinar Sanitaire technieken

Een installateur moet steeds beter aantonen dat de gerealiseerde installatie aan de eisen voldoet. Vanuit kwaliteitsborging erkenning of certificering en zeker ook bij de invoering van de Wet Kwaliteitsborging voor de Bouw. Als monteur moet je een beproevingsrapport gaan invullen. Techniek Nederland heeft deze opgesteld voor de beproeving van de leidingwaterinstallatie en voorde gebouwriolering. In dit webinar worden deze beproevingsrapporten doorgelopen en belangrijke aspecten besproken. Hierin komen ook metingen voor, bijvoorbeeld temperatuur en volumestroom. De beproeving van de dichtheid van de leidingwaterinstallatie is hier ook een onderdeel van. Met het ingevulde beproevingsrapport kun je laten zien dat je een installatie hebt aangelegd die aan de gestelde eisen voldoet. 

30 november - Elektrotechniek

Op deze datum wordt door de vakgroep Elektrotechniek een webinar georganiseerd voor de monteurs van haar achterban. Op, in, en buiten gebouwen zien we een grote groei van nieuwe technieken, zonnepanelen, laadpalen, batterijen, warmtepompen etc. Aan de hand van praktische voorbeelden nemen experts je mee in de onderwerpen aarding en vereffening, bliksem- en overspanningsbeveiliging. Onderwerpen die belangrijk zijn voor de veiligheid van elektrische installaties en beveiliging van mensen en dieren.

Meer informatie over de monteursdagen

Wil je meer informatie over de monteursdagen. Neem dan contact met ons op via projectondersteuning@wij-techniek.nl.

Webinars 2021 terugkijken

Bekijk hier de webinars van 2021: 

  1. Sanitaire technieken
  2. Klimaat- en duurzame technieken
  3. Elektrotechniek
  4. Industrie
  5. Koudetechniek