Eerste lichtingen Hybride Techniekopleiders zeer positief over traject

De eerste lichtingen ‘studenten’ van het traject ‘hybride techniekopleider’ van Wij Techniek in Zuid-Holland zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de opleiding. Dat bleek tijdens de evaluatie op de alumnibijeenkomst in oktober 2021. Maar liefst 90% van de respondenten geeft aan (zeer) tevreden te zijn over het traject.

Hybride techniekopleider aan het woord.
25 nov, 2021

In het traject ’Hybride Techniekopleider’ worden vakmensen opgeleid om naast hun baan in de techniek ook les te geven aan jong talent. In 10 maanden krijgen deelnemers les in lesgeven en lopen zij stage bij een roc of vmbo in de regio. Na afloop ontvangen ze het pedagogisch didactisch diploma of certificaat.

Tijdens de alumni-bijeenkomst kwamen 34 oud-deelnemers van het traject hybride techniekopleider bij elkaar om hun ervaringen te delen. De algehele tevredenheid over het traject is bijzonder groot, met niemand die ontevreden is. Bijna iedereen is tevreden of zelfs zeer tevreden over het traject.

Opvallend is dat vooral de inhoud van de lessen aanspreekt (88%). Maar liefst 91% zou het traject dan ook aanraden aan collega’s, als laagdrempelige start in het onderwijs om de eigen horizon te verbreden, of om jong talent te inspireren.

Voor veel deelnemers smaakt het traject naar meer: een derde van de respondenten is van plan verder te studeren tot hybride docent. Dat is goed nieuws. Er is immers al jaren een tekort aan docenten in het technisch onderwijs. Bovendien staan ‘reguliere’ docenten vaak wat verder van de beroepspraktijk. Dit traject helpt de tekorten op te lossen en verbetert de aansluiting van het onderwijs met de beroepspraktijk.

Wil jij de branche ook verder helpen en tegelijkertijd een interessante stap maken in je ontwikkeling? Het traject Hybride Techniekopleider is een ideale manier om eens te kijken of (een combinatie met) het docentschap wat voor je is. Wij Techniek vergoedt de meeste opleidingskosten. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.