Gemotiveerde deelnemers leerwerktraject gaan aan het werk in de techniek

Gemeente Westerveld heeft in samenwerking met Stichting Veuruut, Wij Techniek en plaatselijke installatiebedrijven geïnvesteerd in een leerwerktraject op het gebied van techniek.

Workshop Beter coachen en sturen - Nieuwe collega krijgt uitleg over bedieningspaneel
3 sep, 2020

Het doel van dit initiatief is om gemotiveerde mensen op te leiden binnen de technische installatietechniek, om vervolgens aan de slag te gaan binnen de lokale arbeidsmarkt.

In januari 2020 heeft de gemeente Westerveld dit plaatselijke initiatief vanuit de installatiebranche, in samenwerking met leerwerkbedrijf Wij Techniek en Stichting Veuruut omarmd. Met ruim twintig lokale installatiebedrijven heeft Stichting Veuruut een leerwerktraject ontwikkeld waarbij vraag en aanbod aan elkaar gekoppeld zijn. Werkervaring binnen de installatietechniek is geen vereiste. Het enige wat telt is motivatie en technisch inzicht.

Toekomstperspectief

Met ingang van 1 september 2020 zijn acht gemotiveerde deelnemers naast leren nu ook aan het werk gegaan. Dit is voor een periode van drie maanden (met behoudt van uitkering). In deze periode krijgen zij voldoende kennis aangereikt om het vak uit te oefenen. Aansluitend volgt er een contract van minimaal zes maanden. In deze zes maanden kunnen kandidaten zich verder ontwikkelen, mogelijk aansluitend met een (BBL) opleiding. Naast de opleiding hebben zij collega’s die hen de kneepjes van het vak eigen kunnen maken, toekomstperspectief en ontwikkelmogelijkheden.

Trots

Wethouder Smidt is blij met dit leerwerktraject: „Prachtig dat er op deze manier samen gewerkt wordt aan de ontwikkeling van de lokale arbeidsmarkt. Ik ben trots op de lokale installatiebedrijven die hun medewerking hebben verleend aan dit traject.”

Deelnemers aan het leerwerktraject zijn ook afkomstig uit de gemeenten Meppel, Steenwijkerland en Weststellingwerf.