Huis van Sarah: de ervaring die je laat zien dat vakmensen het verschil maken!

“Het Huis van Sarah toont dat we het verleden achter ons moeten laten en als sector onze sleutelrol moeten oppakken. Wij zijn in de lead. Juist nu! Onze vakmensen maken het verschil. Stap op het podium, sta in de schijnwerpers, want de techniek is aan zet!”

Huis van Sarah
9 jun, 2021

Het zijn de enthousiaste woorden van Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, na een bezoek aan het multimediale programma ‘Huis van Sarah’; een productie van Wij Techniek.

De techniek speelt een hoofdrol in het welvarend, duurzaam en gezond houden van Nederland. De energietransitie, circulaire economie, verstedelijking, digitalisering: stuk voor stuk ontwikkelingen met ingrijpende gevolgen voor de manier waarop we leven, wonen en werken. In het Huis van Sarah wil Wij Techniek, een samenwerkingsverband van de sociale partners, de vakman en vakvrouw van vandaag en morgen inspireren.  Terpstra: “Sarah maakt duidelijk welke uitdagingen er liggen. Het maakt je bewust van de rol die de vakmensen in de techniek hebben en moeten nemen. Een prachtige ervaring die je in hart raakt maar die je ook een spiegel voorhoudt. Want pak jij eigenlijk wel de rol die past bij jouw passie, bij wat je belangrijk vindt, bij wat wij als sector in de samenleving kunnen betekenen? Voel je de trots bij het hebben van een sleutelrol?”

Huis van Sarah

Waar ben je te gast? Wie is Sarah? Misschien woont ze wel bij jou in de straat, ken je haar van vakantie, werkt ze in jouw bedrijf, doet ze je denken aan een goede bekende. Wie zal het zeggen? Sarah is de wereld die je dagelijks ontmoet. En Sarah is zwanger; ze brengt een kind op de wereld dat in 2070 nog volop in het leven staat. Een kind dat velen van ons zal overleven. Maar welke wereld laten we voor haar achter? Deze vraag is voor Sarah essentieel. En ze beseft dat de vakmensen van de installatiebranche (naast de vakmensen van andere sectoren) hierin het verschil kunnen maken. Zij kunnen immers voor een belangrijk deel bepalen hoe de wereld er in 2070 uitziet. Het programma is volledig coronaproof.

Ons verhaal

Het Huis van Sarah is een kwestie van ervaren: van luisteren, zien en vooral ook laten doordringen. Terpstra: “Het Huis van Sarah is een creatief programma om vakmensen aan het denken te zetten, om als branche het goede verhaal vinden om te kunnen vertellen waar we  - iedere vakman en vakvrouw -  voor staan. Dat verhaal vind ik in het Huis van Sarah!”

Meer informatie

Meer informatie over het Huis van Sarah en hoe je hierbij aanwezig kunt zijn, vind je op www.wij-techniek.nl/huisvansarah