Keizers Installatietechniek B.V. “Ik dacht eerst: daar heb je weer van dat geneuzel”

Bij Keizers B.V. in Oldenzaal volgen ze dit voorjaar een in-company workshop Sterk in je Werk. Hierin gaan collega’s onderling het gesprek aan over waar ze staan in hun vakmanschap, wat ze denken dat in de toekomst nodig is en in hoeverre ze daar al klaar voor zijn. Maar het gaat vooral over henzelf.

Stephan Sauerwald en Jan Oosterbroek Keizers Installatietechniek B.V. volgen de incompany workshop Sterk in je Werk
25 jul, 2022

Projectleider/workshopleider Peter Jacobs: “We dagen mensen uit: op basis waarvan ga je kiezen? Wat drijft jou, wat zijn je ambities? Hoe zit het met je lijf en geest? Zit je lekker in je vel, heb je genoeg vrijheid en afwisseling in je werk, word je serieus genomen door je leidinggevenden? Om zo zelf bewuste keuzes te maken én zodat het bedrijf dingen kan verbeteren.”

Stephan Sauerwald en Jan Oosterbroek waren twee deelnemers van deze in-company workshop. Dat betekent dat de workshop op maat is gemaakt voor hun bedrijf en dat ze hem samen met de collega’s volgen. We spreken hen over hun ervaringen.

Stephan Sauerwald, Servicetechnicus Koeltechniek:
“Ik werk hier sinds 1 januari van dit jaar en heb heel bewust gekozen voor Keizers. En dat bevalt heel goed. Natuurlijk is er overal wel wat, maar hier wordt er wel echt naar je geluisterd en proberen ze er wat aan te doen.

Toen ik hoorde dat we de Sterk in je Werk workshop gingen doen, dacht ik wel: oh nee, daar komt weer van dat geneuzel. Niet nog een keer dat drama. Maar het was toch wel even iets anders ingericht. Hier vroegen ze echt: ‘Wat vind jij van het bedrijf en wat zou anders kunnen?’ Dat is een stukje interesse en waardering. Er werd ook echt doorgevraagd: ‘Hoe staat het met de werkdruk, hoe sta je in de groep, wat vind je van de weg die is ingeslagen?’ En daar kon je eerlijk antwoord op geven.

Ik vond ook erg interessant om te horen hoe andere collega’s erin staan en zie ook wel dat veel mensen hier baat bij kunnen hebben.”

Jan Oosterbroek, Projectleider Kleine Projecten:
 “De workshop was heel open en eerlijk. Je moest bijvoorbeeld een cijfer geven op een aantal vraagstellingen. Eerder had ik wel communicatiecursussen, maar die vond ik zonde van de tijd. Dat had ik hier niet. Hier had je echt wel wat aan.

Ik werk hier al 32 jaar en zeker de laatste jaren merk ik een enorm verschil in de cultuur. Er wordt echt naar je geluisterd en we hebben meer verantwoordelijkheden gekregen. Ik vind het echt veel leuker zo.”