“Ik denk dat ik hier wel met plezier de rest van mijn leven kan blijven.”

Bij Lomans in Amersfoort en Capelle aan de IJssel zijn afgelopen jaar vier zij-instromers aan de slag gegaan: mensen uit een hele andere sector en mensen uit een heel ander land. Een van die zij-instromers is Dion Hagedoorn (29).

Zij-instromer Dion Hagedoorn aan de slag bij Lomans
29 aug, 2022

Hij werkte eerst in de horeca, maar is nu heel blij bij Lomans. We spraken hem over zijn redenen om over te stappen naar de techniek en hoe hij die stap beleeft.

Dion, jij bent één van de nieuwe collega’s in het zij-instroomtraject  bij Lomans. Vanwaar de keuze voor de techniek?
“Ik heb al best veel gedaan: van een opleiding in mediavormgeving tot een baan in de horeca. Op een gegeven moment had ik daar alles wel gezien. Een vriend van me is loodgieter en die zei: ‘Waarom kom je niet lekker in de techniek werken?’. Dus toen heb ik op internet rondgekeken wat er allemaal mogelijk is en kwam ik uit bij elektrotechniek.”

Wat sprak je daar zo in aan?
“Ik vind het heel leuk om met mijn handen te werken, dingen te creëren. En dat als je klaar bent, iets werkt. Het geeft toch voldoening dat je zoiets, uit het niets, helemaal hebt neergezet.”

Je werkt hier nu sinds september vorig jaar, hoe bevalt het?
“Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan en heb absoluut geen spijt. Iedere dag heb ik zin om naar mijn werk te gaan en als ik naar mijn collega’s kijk, zie ik dat je hier nooit bent uitgeleerd. Ik denk dat ik hier wel met plezier de rest van mijn leven kan blijven.”

Hoe kwam je bij Lomans terecht?
“Wij Techniek heeft mij in contact gebracht met een Adviseur Arbeidsmarkt. Die keek welk bedrijf het beste bij mij zou passen. En dat klopte. De tijd die ze nemen voor leerlingen en de begeleiding, is heel fijn. Ik ga één dag in de week naar school en dan zit je met alleen maar collega’s in de klas. Dat maakt het een hele hechte club.”

Is er ook iets wat tegenvalt?
"Nou, ik moet in het begin wel wennen aan het vroege opstaan, maar dat valt me nu niet meer tegen. Daar wen je ook aan.”

Zou je andere mensen aanraden in de techniek te werken?
“Ja, echt wel! Vanuit wel vak je ook komt, ook al is het iets heel anders, hier kun je echt beginnen en word je goed begeleid. En het is hartstikke leuk werk.”