Naar Bouw en Techniek

Samen sta je sterker. Daarom werkt Wij Techniek in de regio met partners om te zorgen voor voldoende vakbekwame medewerkers in de technische branches. Een mooi voorbeeld van regionale samenwerking is ‘Naar Bouw en Techniek’ in Zuid-Holland.

Naar Bouw en Techniek zij-instroom in Zuid-Holland

Nieuwe talenten

Het project Naar Bouw en Techniek adviseert mensen bij het maken van een carrièreswitch naar de bouw- of de technieksector. Daarnaast adviseert het projectteam ook ondernemers om nieuw talent aan te trekken en te behouden. Het is een samenwerking tussen Wij Techniek, Bouwend Nederland, Techniek Nederland en vanaf dit jaar ook Koninklijke Metaalunie en OOM. Het project richt zich op mensen met of zonder werk die interesse hebben in de bouw of de techniek.

Bij bedrijven in de bouw en techniek zijn veel loopbaanmogelijkheden. Zoals het bouwen en verduurzamen van woningen, renovatie en onderhoud, infrastructurele werken of klimaattechniek. De mogelijkheden zijn divers en maatschappelijk relevant, denk daarbij aan het spelen van een belangrijke rol in de energietransitie. De technische sectoren zijn daarom voortdurend op zoek naar nieuwe werknemers met verschillende vaardigheden en talenten.

Succesverhalen

Naar Bouw en Techniek biedt verschillende mogelijkheden om mensen te helpen bij hun overstap, zoals loopbaanadvies, oriëntatie, opleiding, training en bemiddeling. Het samenwerkingsverband heeft ook een online platform, www.naarbouwentechniek.nl, waar geïnteresseerden meer informatie kunnen vinden over de sectoren, de functies, de opleidingen en de loopbaanpaden. Via de website is het mogelijk contact op te nemen met de adviseurs arbeidsmarkt voor persoonlijke ondersteuning.

Het project levert al veel succesverhalen op van mensen die de overstap hebben gemaakt naar de bouw- of technieksector. Zoals Simone van Wilgen, de projectleider van Naar Bouw en Techniek, zegt: “Jezelf opnieuw uitvinden, dat geeft energie. Leren en blijven ontwikkelen is de mooiste én belangrijkste uitdaging voor zowel mensen als bedrijven.”

Per jaar maken zo’n 100 mensen de overstap. Wil je ook aan de slag in de Bouw of Techniek? Neem dan hier contact op.

Naar Bouw en Techniek is een project in Zuid-Holland voor zij-instroom