Nieuwe uitvoerder van sociale regelingen in onze branche: CoMetec

Op dit moment zijn er in onze branche twee uitvoerders voor de inkomensverzekeringen, pensioenregeling en sociale regelingen NV schade en PMT. De afdracht voor de O&O organisaties is onderdeel van deze sociale regelingen. Werkgevers betalen de pensioenpremies en de premies voor sociale regelingen aan PMT. De premie voor WIA-werknemersverzekeringen betaalt een werkgever aan NV schade.

Nieuwe uitvoerder van sociale regelingen in onze branche: CoMetec

Binnenkort is CoMetec de nieuwe uitvoerder voor inkomensverzekeringen en sociale regelingen. De premies voor de sociale regelingen en WIA-werknemersverzekeringen worden vanaf 1 januari 2023 aan CoMetec betaald. De pensioenpremie wordt gewoon aan PMT betaald, net zoals nu het geval is.

 

Nu

vanaf 1 januari 2023

Pensioenpremies

PMT

PMT

Premies sociale regelingen

PMT

CoMetec

Premies voor WIA-werknemersverzekeringen

NV Schade

CoMetec

Waarom gaat dit veranderen?
De wereld van pensioenen en sociale verzekeringen is continu in beweging. Hierdoor is het combineren van pensioenen en verzekeringen in één bedrijf steeds complexer. Met de oprichting van CoMetec is er een duidelijke focus mogelijk op de administratie en uitvoering van de verschillende regelingen.

Wat moet jij doen?
Dit is een verandering die van belang is voor werkgevers. Zij worden de komende tijd geïnformeerd over de aanstaande veranderingen.

Heb je vragen?
De antwoorden op veel gestelde vragen vind je op de website van CoMetec. Daarnaast kan je contact opnemen via [email protected].