Regiocompetitie Wij Techniek & Bèta Challenge

Wij Techniek en het Bèta Challenge Consortium - een landelijk netwerk van 50 vmbo-scholen die extra aandacht geven aan techniek en technologie - werken nauw samen om meer jongeren kennis te laten maken met de veelzijdige wereld van de installatietechniek. Doel is om jongeren te interesseren en te enthousiasmeren voor alle mooie beroepen in de techniek en deze sector.

Wij Techniek Istock 1219932328
14 apr, 2022

Dit schooljaar zijn Bèta Challenge scholen in regionale netwerken voor het eerst van start gegaan met de Regiocompetitie Wij Techniek. Een nieuwe wedstrijdopdracht voor Bèta Challenge leerlingen in mavo 2. Leerlingen gaan hierbij via een levensechte opdracht uit de praktijk aan de slag met hun oriëntatie op opleidingen en beroepen. Deze gerichte opdrachten vereisen de nodige vindingrijkheid bij vraagstukken in de technische- en installatiesector.

‘Safe van kelder tot penthouse’

De opdracht van de Regiocompetitie 'Safe van kelder tot penthouse' gaat over brandveiligheid in een verticale wijk. Tijdens de wedstrijdopdracht kruipen de leerlingen in de huid van een professional en maken een ontruimingsplan voor een verdieping naar keuze. Een verdieping kan in het teken staan van wonen, van werken of ontspanning.

Het Bèta Challenge Consortium en Wij Techniek ondersteunen in de organisatie van de Regiocompetitie en bovendien treedt Wij Techniek op als (landelijke) opdrachtgever. Maar ook regionale bedrijvenpartners uit de installatiebranche worden hierin betrokken.

In de periode april - juni vinden er vier Regiofinales plaats:
Regiofinale 1 | 21 april
Locatie: IW Nederland, Dordrecht.
Deelnemende scholen: Willem de Zwijger College, Walburg College, Insula College, De Mavo Vos.

Regiofinale 2 | 23 mei
Locatie: Hondsrug College Emmen.
Deelnemende scholen: Roelof van Echten College, Hondsrug College, CSG Bogerman.

Regiofinale 3 | 14 juni
Locatie: Northgo College, Noordwijk.
Deelnemende scholen: Segbroek College, Northgo College, Fioretti College.

Regiofinale 4 | 20 juni
Locatie: Dr. Knippenbergcollege, Helmond of mbo partner ’s-Hertogenbosch
Deelnemende scholen: Dr. Knippenberg College, St. Jans Lyceum, Cambium College, Ostrea Lyceum.

Installatie verbindt alles
Wij Techniek - het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche - werkt hard aan het bevorderen van de instroom in de branche vanuit het onderwijs. Dat doen we ook met de campagne ‘Installatie verbindt alles’.