Techniekcoalitie Brabant

Samen sta je sterker. Daarom werkt Wij Techniek in de regio met partners om te zorgen voor goed vakonderwijs en voldoende vakbekwame medewerkers in de branche. Een mooi voorbeeld van regionale samenwerking is de Techniekcoalitie Brabant.

Meld je aan voor de BIM Basiscursus Installatietechniek
18 dec, 2023

Daar ondersteunen we ondernemers en werknemers van Brabantse bedrijven in de techniek met ontwikkeling, leercultuur en werkprocessen.

Het is een samenwerking van landelijke branches, scholingsfondsen en regionale partners. Met een team collega’s van alle partners die werken aan de volgende onderwerpen: 

  • Slimmer werken en leren op de werkvloer 
  • Zij-instromers en nieuwkomers in de techniek 
  • Leren en blijven ontwikkelen   

Belangrijker dan ooit 

Het zijn uitdagende tijden. Een oplopend tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Een snel veranderende marktvraag en talloze technologische innovaties. Meer dan ooit is er de noodzaak om anders te werken, samen te werken, te digitaliseren, automatiseren en robotiseren. Door te investeren in scholing en ontwikkeling van mensen en organisaties, helpen we bedrijven, medewerkers en werkzoekenden voor te bereiden en in te spelen op de toekomst.  

Handvatten om aan de slag te gaan 

Techniekcoalitie Brabant geeft ondernemers en werknemers handvatten om zelf aan de slag te gaan met ontwikkeling, leercultuur en werkprocessen. Het doel is ‘ontwikkelen’ tot een tweede natuur te maken in een bedrijfscultuur waarin continu aandacht is voor kennis, ervaring en vaardigheden. 

Lees hier meer en bekijk het Programmateam en de partners.    

In de spotlight 

Werk je bij een technisch installatiebedrijf in Brabant? Maak dan gebruik van het mooie opleidingsaanbod van de Techniekcoalitie Brabant of doe mee met het Slimste idee. Ben je ondernemer of leidinggevende? Dan is Team in Techniek dé bijeenkomst voor jou! 

Slimste idee in de techniek

 Een wedstrijd voor medewerkers om een bijdrage te leveren aan innovatie in het bedrijf. Met een hoofdprijs van maar liefst €10.000,- om het idee uit te voeren. Denk aan een oplossing voor zwaar tilwerk, een hypermoderne planningsapp of nieuw materiaal om duurzamer te bouwen. Lees hier meer

Opleiding Hybride techniekopleider

In maart 2024 start de opleiding voor hybride techniekopleider weer. Wil je als praktijkbegeleider ook je kennis overdragen aan de nieuwe generatie vakmensen in het onderwijs? Volg de opleiding en ga deeltijd aan de slag op een school. Of gebruik de opgedane kennis in je eigen bedrijf. Kijk dan hier hoe je dat kunt doen

Bijeenkomst Team in Techniek 

Speciaal voor ondernemers en leidinggevenden in de techniek op dinsdag 23 januari vanaf 15.00 uur Team in Techniek. Een bijeenkomst over bouwen aan een toekomstbestending bedrijf met als sprekers topsportcoach Jacco Verhaeren en Presentatrice Anne-Marie Fokkens van Viaplay. Lees verder en meld je snel aan.