Van pakketbezorger naar elektromonteur

Souhail Aghattas werkte bij een koeriersdienst. Nu volgt hij via Onze Joost een leerwerktraject tot elektromonteur bij elektrotechnisch installatiebedrijf Scheepmaker. Foto: vlnr Duco van Veeren, Bart Dolstra, Souhail Aghattas en Cas van Veeren.

Onze Joost En WTTW
21 okt, 2021

Scheepmaker is in 1920 opgericht als ‘Van Veeren en Co’. In de Amsterdamse Vijzelstraat hadden ze een winkel in de installatietechniek. Kort daarna openden ze hun eerste installatiebedrijf aan de Archimedesweg. “We mogen onszelf dus ‘Koninklijk’ noemen, want we bestaan al meer dan 100 jaar”, zegt de huidige eigenaar Duco van Veeren. “Maar wij hoeven het niet zo nodig overal van de daken te schreeuwen. We zijn een nuchter bedrijf, waar gewoon hard wordt gewerkt en waar altijd kwaliteit wordt geleverd”.

Aanwas

Sinds de komst van het internet heeft Scheepmaker - naast huisinstallaties - met name veel netwerkbekabeling aangelegd. In bedrijfsgebouwen en in de woningbouw; ADSL, CAT 1-7 en nu glasvezel. Net als andere installatiebedrijven komt Scheepmaker om in het werk. Er wordt al jaren met stagiairs en werkstudenten gewerkt. De aanwas wordt alleen steeds kleiner en het is erg lastig om geschikte collega’s te vinden.

In opleiding

“Uiteindelijk kwamen we in contact met Onze Joost; een opleidingsinstituut en detacheringsbureau dat onder andere leerwerktrajecten voor elektrotechnisch personeel aanbiedt. We hadden al met meerdere leerlingen van verschillende bedrijven gewerkt,  maar daar hadden we geen goede ervaringen mee. We waren ook al ruim een  jaar op zoek naar een nieuwe collega. Gelukkig zat Souhail bij Onze Joost in opleiding. We zijn nu zo tevreden, dat we nog een extra leerling in dienst gaan nemen”, aldus Duco van Veeren.

Leerwerktraject

Souhail Aghattas: “Ik heb lange tijd als pakketbezorger bij DHL gewerkt. Leuk werk, maar toen ik de advertentie van Onze Joost zag, was ik meteen enthousiast. Je wordt bij dit leerwerktraject binnen zes maanden opgeleid tot elektromonteur niveau 2. Nu werk ik onder andere mee aan de renovatie van een groot gebouw in Amsterdam. Onlangs heb ik ook meegewerkt aan een netwerkinstallatie voor een groot vriestransportbedrijf in het Oosten van het land. We moesten daar bekabeling trekken bij temperaturen van -20 graden Celsius. We bleven toen in een prachtig hotel overnachten. Er was zelfs een jacuzzi!”

Mooie toekomst

Als kind kreeg hij ooit een flinke schok van elektriciteitsdraad. Souhail: “Daardoor was ik altijd een beetje bang voor elektra. Maar nu werk ik gewoon in de elektrotechniek en leg ik dagelijks installaties aan. Ik weet precies hoe ik bekabeling veilig en volgens de NEN-normen moet aanbrengen. Binnenkort ben ik klaar met mijn opleiding. Ik weet zeker dat ik een mooie toekomst tegemoet ga in de elektrotechniek”.

Samenwerking

Wij Techniek TeamWork zet zich samen met opleiders als Onze Joost in om talent en werk bij elkaar te brengen. Ook op zoek naar talentvolle zij-instromers? Bel het Wij Techniek TeamWork Servicepunt 0800 - 6061 of mail naar [email protected]