Installatiebedrijf Arnoud Ammerland: Wij Techniek als partner in doorontwikkeling

Als werkgever wil je je mensen graag behouden. Aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers leidt tot betrokken, energieke en loyale collega's. Het werk verandert snel en hoe veranderen je mensen mee? Wij Techniek biedt verschillende varianten van de workshop ‘Sterk in je werk’ aan.

Marga en Arnoud Ammerlaan van installatiebedrijf Arnoud Ammerlaan
22 mei, 2023

Marga Ammerlaan (officemanager) en Sietske Wardenaar (personeelsbegeleider scholing en ontwikkeling) van Installatiebedrijf Arnoud Ammerlaan vertellen over de incompany variant. Foto: Marga en Arnoud Ammerlaan

Marga: “Ons bedrijf bestaat nu 12 jaar. Mijn partner Arnoud begon in 2011 voor zichzelf en in de afgelopen jaren zijn we gegroeid tot de 28 man die we nu hebben. We zijn een installatiebedrijf en doen alles van riool tot dak. We willen ons bedrijf goed neerzetten en maken daarom graag gebruik van de mogelijkheden die ons worden geboden.”

Wij Techniek als partner

“Wij Techniek is voor ons een fijne partner als het gaat om onze doorontwikkeling”, vervolgt Marga. “Voor onze gesprekscyclus en ontwikkeling van onze mensen gebruiken we bijvoorbeeld Skillsmanager van Wij Techniek. Qua trainingen zijn we begonnen met “Bouw aan de toekomst’, Jeanine van Wij Techniek heeft ons hierin uitstekend begeleid. We kijken samen waar de behoefte ligt en waar ruimte is voor verbetering, niet alleen voor het bedrijf maar ook voor onze mensen persoonlijk. We hebben nu veel collega’s die graag met warmtepompen aan de slag willen. Als hier ook in de opdrachten ruimte voor is, komen we hierin graag tegemoet.”

Sterk in je Werk incompany

“De workshop Sterk in je Werk is hier incompany gegeven. Alle medewerkers waren aanwezig en kregen eerst een algemene uitleg over wat de workshop inhield. Daarna is de groep in vier subgroepen inhoudelijk verdergegaan. Hier zijn we zelf niet bij gaan zitten, dat was echt iets van en voor de mensen zelf.” Sietske vult aan: “Ik was er wel bij. Het was fijn om met z’n allen bij elkaar te zijn, als bedrijf en collega’s. Het was een heel prettige sfeer. Ik ben zelf bij één groepje aangesloten. We startten met een inventarisatie; wat voor een werk doe je, hoe voel je je daarbij? Wat kun je goed, wat zou je willen leren? Het was leuk om te zien dat mensen heel open waren, ook onderling. Dat verraste me. De sessie werd vervolgd met de vraag wat je nodig hebt om verder te groeien.

Soms konden praktische vragen gelijk opgelost worden, collega’s wilden ook elkaar helpen. Andere dingen komt Wij Techniek op terug. Ook hebben sommige mensen aangegeven dat ze gebruik willen maken van de geboden ontwikkelcoach. Bij veel mensen kwam de voucher goed van pas, hier kunnen ze bijvoorbeeld een passende cursus mee volgen. Iets meer dan de helft van onze collega’s gaat hier gebruik van maken.”

Enthousiasme

Marga: “De workshop is goed ontvangen door onze mensen op kantoor. Door de monteurs ook, maar die praten minder dus dat hoor je niet zo. Dat iedereen na deelname in aanmerking kwam voor een voucher van 500 euro kreeg viel heel goed. Een aantal van ons gaan er een dakcursus mee doen, bitumen of zink. Of een steigerbouwcursus. Dit was voor ons ook echt een belangrijke reden om mee te doen; medewerkers kunnen scholen op hun interesses. Dat gaat in overleg, maar in principe geven we onze mensen de regie. Ik denk echt dat als je mensen in hun waarde laat, ze laat doen wat ze écht leuk vinden, je er dan een betrokken medewerker voor terug krijgt. Dan komt het van twee kanten.”

Meer weten?

Tijdens de incompany variant van de workshop ‘Sterk in je werk’ gaan jouw medewerkers aan de slag met de volgende stap in hun loopbaan. Wat hebben ze nodig om hun doel te bereiken en hoe blijven ze bij? Laat je medewerkers het zelf ontdekken. Neem bij interesse contact met ons via [email protected].