Engie Services Nederland NV: Ze zeiden: “Mijn collega’s hebben echt wat gemist”

Met meer dan 20 jaar managementervaring weet George Geervliet, Directeur Industrie bij ENGIE veel over het motiveren en ontwikkelen van mensen. Toch blijft ook hij altijd verder zoeken naar manieren om mensen optimaal in te zetten, zeker wanneer dat betekent dat zij gezonder en blijer aan het werk blijven. Daarom koos hij voor een incompany Sterk in je Werk-workshop.

George Geervliet
6 jul, 2021

De eerste workshop zit erop en hoewel er nog meer moeten volgen, zijn de eerste signalen goed: “Niet eerder kwamen mensen uit zichzelf naar mij toe om te vertellen dat ze het zo waardevol hadden gevonden. Dat vind ik een heel goed teken.”

Geervliet werkt al 14 jaar voor ENGIE, waarvan de laatste 8 jaar in deze rol en daar geniet hij van: “Samen met de klant en je medewerkers via onderscheidende proposities en partnerships de wereld schoner en duurzamer maken, dat is het mooiste wat er is”.

Er zijn verschillende collega’s die kampen met (langdurige) ziekte. Geervliet: “We hebben een probleem met voornamelijk langdurig verzuim. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Niet voor de business, maar vooral niet voor de mensen zelf. Geervliet: “Hier moesten we dus iets mee. We merkten dat veel oudere werknemers, die lang zwaar fysiek werk hebben gedaan, klachten begonnen te krijgen. Dus samen met mijn HR-business partner ging ik op zoek naar mogelijkheden. Hoe konden wij die mensen met zo veel kennis en ervaring, zo goed mogelijk inzetten?”

Leuk en zinvol programma

Toen zijn collega het voorstel deed om een Sterk in je Werk workshop van Wij Techniek te organiseren, was Geervliet gelijk enthousiast. “Sowieso wilde ik alles aanwenden om het beter te maken. Maar het zag er ook echt uit als een leuk en zinvol programma, over een andere as dan we tot nu gewend waren. Meestal hebben onze trainingen een correctief karakter: iets gaat fout en moet beter.” In de Sterk in je Werk-workshop gaan mensen aan de slag met de stappen die zíj willen zetten. Het resultaat daarvan is onder andere dat zij gemotiveerder en met meer plezier naar hun werk gaan. Geervliet: “Misschien dat programma’s als dit daarom ook ziekteverzuim kunnen voorkomen.”

Aangenaam verrast

De eerste groep had hun workshop in mei en de resultaten zijn hoopgevend. “Ik kreeg na afloop mailtjes van collega’s die zeiden dat ze aangenaam verrast waren. Sterker nog, ze zeiden: ‘Mijn collega’s hebben echt wat gemist’ over degenen die er niet bij waren. ” Dat enthousiasme merkte hij ook in de dagen erna. “Normaal zijn collega’s bij gesprekken over hun toekomst toch wat afwachtend, maar nu kwamen veel al voorbereid aan. Ze hadden gekeken naar trainingen of andere plekken waar ze misschien ervaring willen opdoen. Ik kan me niet herinneren dat men eerder op deze manier zo enthousiast naar me toe is gekomen, dus daar word ik heel blij van.”

Wil jij ook aan de slag met ontwikkeling van je medewerkers en daarmee je bedrijf? Denk dan aan de Sterk in je Werk-workshop.